SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 22.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 22.05.2020

22 Mayıs 2020 Cuma - 09:40




Olaylar ve Yaşananlar | 22.05.2020





ÇAYKUR 2 GÜNDE 10 BİN TON ÇAY ALDI

Çaykur, ilk gün üreticilerden 3 bin 700 ton yaş çay alırken, ikinci gün ise bu rakamı 7 bin tona çıkardı.  Kampanyanın birinci sürgününde kotayı tarihindeki rekor bir sayı olan 600 kiloya yükselten Çaykur, günlük 9 bin 100 ton çay işleme kapasitesiyle üreticilerin çayının çoğuna talip oldu. Özellikle ikinci günde ulaştığı 7 bin ton kapasitesinin üçüncü günde daha da artacağının öngörülmesiyle birlikte Çaykur, bölgesel olarak 20 ila 50 kilo arasında kontenjan uygulayacağını duyurdu. Öte yandan arife günü ve bayram boyunca 81 ilde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasının çay bölgesindeki illerde yaşayan çay üreticilerini etkilemeyeceğinin duyurulmasıyla birlikte Çaykur bu dört günde de ara vermeden yaş çay alımlarını gerçekleştirecek.

TRABZON’DA VATANDAŞTAN ŞİKAYET VAR

Trabzon’da bazı sürücüler, vatandaşların can güvenliğine hiçe sayıyor. Kimi sürücüler, Karadeniz Sahil Yolu’nda ralli yaparken kimileri de mahalle aralarındaki yollarda yaptıkları ani manevralarla hem vatandaşların hem de yoldaki diğer sürücülerin hayatını hiçe sayıyorlar. Vatandaşlar, trafik ekiplerine çağrıda bulunarak “Bu sürücülerin tespit edilmesini istiyoruz. Hem yaptıkları hız ile hem de ani manevralarla insanların can güvenliklerini tehdit ettikleri gibi trafik kurallarını da hiçe sayıyorlar. Ayrıca bazı genç sürücüler de egzoz sesi  ile çevreye zarar veriyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

DOĞAN’DAN OVALI’YA TRABZONSPOR FORMASI

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan Covid 19 virüsüne karşı aşı çalışması başlatan ve geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında “Trabzonsporluyum” diyen Prof. Dr. Ercüment Ovalı’ya forma gönderdi.  parçalı, bordo ve keşanlı formalardan oluşan hediyeleri alan Ercüment Ovalı “Trabzonspor benim, hem de geliştirmekte oldugumuz aşımızın adının yazılı olduğu formaları bize yollamış. Hemen laboratuardaki aynada test ettim. Bize her yer Trabzon! Trabzonspor kulüp başkan yardımcısı Ertuğrul Doğan’a teşekkürler” dedi.

ARTVİN’DE DIŞ TİCARETİN SORUNLARI MASADA

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (ARTSO) dış ticaretle ilgili olarak ihracat yapan ve yapma potansiyeli olan üyeler ile görüşme yaptı. Toplantıya Artvin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt,  yönetim kurulu başkan yardımcıları Okan Gültekin, Sedat Ali Öktem, sayman üye Adnan Recep Öztürk, iş insanları Süleyman Alkan, Murat Çil ve Yüksel Çoruh katıldı. Toplantıda sorunlar masaya yatırıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt açıklamalarda bulunarak “İhracat konusunda tüm üyelerimizin arkasındayız. İhracat konusunda çıkabilecek sorunların çözümü konusunda gerekli yerlerle görüşüyoruz.  Üyelerimize yardımcı olma konusunda oda olarak kararlıyız” dedi.

ORDU’DA UÇUŞ TARİHLERİ BELLİ OLDU

Koronavirüs salgını nedeniyle 15 şehirde seyahat kısıtlamasının 15 gün daha uzatılmasından sonra hava yolu şirketleri uçuşları yeniden düzenledi. Ordu Giresun Havalimanı’ndan daha önce 28 Mayıs olarak planlanan iç hat uçuşları 4 Haziran tarihinde başlayacak. THY, Anadolu Jet ve Pegasus 4 Haziran tarihinden itibaren Ankara, İstanbul için bilet satışına başladı. Sunexpres tarafından gerçekleştirilen dış hat uçuşlarının da 7 Haziran tarihinde başlaması bekleniliyor.

BÖLGEDE ELEKTRİK TÜKETİMİ DÜŞTÜ

Şirketin iki dağıtım bölgesinden birini oluşturan Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'in yer aldığı Çoruh bölgesindeki toplam elektrik tüketimi, bu yılın ocak-nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11'den fazla düştü. Çoruh bölgesindeki tüketimde en belirgin azalma yüzde 24'lük düşüşle Gümüşhane'de gerçekleşti. Bunu yüzde 23 düşüşle Rize, yüzde 12 düşüşle Artvin ve Trabzon takip ederken, Giresun'da ise elektrik tüketimi yüzde 11,5 arttı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap