SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 21.09.2020

21 Eylül 2020 Pazartesi - 11:05




Olaylar ve Yaşananlar | 21.09.2020





TIĞLI’NIN SORUSU

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Necati Tığlı; 5902 sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun kapsamında Giresun ilçe belediyeleri ve belde belediyelerine yapılan yardımlarda dahi siyasi ayrım yapıldığını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde belediyelere afet yaralarını sarmak adına bir miktar para aktarıldığını söyleyen Tığlı, “Ülkemizde yaşanan her acıda ve kederde milletimiz bir bütün olarak bir araya gelip kenetlenirken iktidarın ısrarla ayrımcı bir tutum sergilemesi hepimizi bir kez daha hayrete düşürmektedir. Buradan ‘Çanakçı’da Saadet Partisi, Tirebolu’da Cumhuriyet Halk Partisi adayı belediye başkanı seçildi diye devletin afet desteğinden mahrum mu kalacak?’ diye sormak istiyorum. Umarım bu soruma iktidardan akıllı ve sorulan soruları anlayabilen birisi çıkar ve cevap verir” çıkışını yaptı.

ÖZTÜRK’ÜN HAMLESİ




Giresun’un Görele ilçesinde 199 hektar alana sahip Paşaca Şelalesi’nin Tarım ve Orman Bakanlığınca tabiat parkı ilan edildiği bildirildi. AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ilçenin Beşirli, Şenlik ve Köprübaşı köyleri sınırları içinde serbest düşüş yönü ile Türkiye’nin en uzun şelalelerinden Paşaca Şelalesi’nin, Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimler neticesinde tabiat parkı ilan edildiğini belirtti. Öztürk, projenin Giresun’a kazandırılması için verdikleri desteklerden dolayı başta Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekibine teşekkür etti.

GÜMÜŞHANE’DE NÜFUS ARTTI




Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, temmuz ve ağustos aylarında gurbetçilerin şehre gelmesiyle Gümüşhane’nin nüfusunun iki katına çıktığını söyledi. Vali Taşbilek, şehirdeki yeni tip koronavirüs hastalığı vakalarındaki artışın en büyük sebeplerinden birinin mobilizasyon olduğuna dikkat çekti. Özellikle temmuz ve ağustos aylarındaki rakamların çok yüksek olduğunu kaydeden Taşbilek, “Gümüşhane’ye dışarıdan gelen vatandaşlarımızın çok ciddi bir sayısı vardı. Nüfusumuz iki kattan fazlaydı. Bu da doğal olarak hastalığın taşınması, daha hızlı yayılması demekti. Bununla alakalı ciddi sorunlar yaşadık. Bugünlerden itibaren ilimizde de aldığımız tedbirler ve şehre gelenlerin yavaş yavaş ayrılmalarıyla vaka sayımız biraz daha azaldı. Tedbir, tedbir, tedbir... Maske, mesafe, temizlik. Hastalığın yayılımı sanıldığından aksine yabancıdan yabancıya değil birbirini tanıyan insanlar arasında daha çok yayılıyor. Çünkü birbirimize karşı daha rahat oluyoruz” dedi.

KOÇAK VEDA TETTİ

Yaklaşık 3 yıldır T.C. Batum Başkonsolosu görevini yürüten Sn. Makbule Koçak Gürcistan’da gerçekleştirdiği veda ziyaretlerinin ardından Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ile telefonda görüşerek veda etti. Başkan Akyürek, hizmetlerinden dolayı Koçak’a teşekkür ederek yeni görevinde başarı diledi. Akyürek, “Ülkemizi Gürcistan’da başarılı bir şekilde temsil eden başkonsolosumuz ihracatçımızın ve nakliyecimizin her daim yanında olarak sorunlarının çözümü noktasında azami gayret göstermiştir. Telefonunu 24 saat açık tutarak vatandaşlarımızın yanında olarak iyi bir devlet insanı olma rüştünü ispatlamıştır” ifadelerini kullandı.




DİREN CANLI

İstanbul İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Canlı’nın, yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) nedeniyle yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü öğrenildi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde Covid-19 tanısıyla tedavi altına alınan Canlı’nın iyiye doğru gittiği belirtildi. Canlı’nın tedaviye olumlu cevap verdiği öğrenildi. Gümüşhane eski milletvekili ve eski belediye başkanı hemşehrimiz Mustafa Canlı’ya Allah’tan acil şifalar diliyoruz.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap