SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.08.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 21.08.2019

21 Ağustos 2019 Çarşamba - 09:13




Olaylar ve Yaşananlar | 21.08.2019





PROF. DURAN’A ENGEL KİM

Dün telefon açan bir okurumuz sitem etti. Trabzon’un kendi evlatlarına sahip çıkmada ayrışmaya gittiğini, onların önüne set çektiğini ve engeller koyduğunu dile getirerek, “Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi bölgemizin göz bebeği olan bir sağlık kuruluşudur. Her ne kadar borç batağında olsa da sahip olduğu öğretim üyeleri, görevlileri ve çalışanları ile her zaman aranılan hastane olarak milletin tercihi olmuştur.

Hastanenin eksik olan kadrolarına yapılan talepler ise dikkate ne kadar alınıyor. Bölgemizden bir çok profesör, doçent başta olmak üzere başka illere giderken Trabzon’un yetiştirdiği Prof. Dr. Bülent Duran’ın geri dönüşüne set çekilmiş” sözleri ilginç geldi.




Okurumuz Duran’ı anlatırken, “Tüp bebek dalı dahil doğum servisi içilmiş biçilmiş kaftan olan Duran’ın KTÜ’ye gelişi kabul görmemiş. Herkes bu kentten başka illeri gitmek isterken Duran’ın memleketine geri dönüşü neden kabul görmez anlamış değilim.

Bir Profesörün KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne katkıdan başka ne gibi bir etkisi olabilir ki. Bilimin, ilimin ayrışması, ayrısı, gayrısı, ötekisi, berikisi olmaz. Dalında yetişkin olan, yaptığı işin hakkını veren bir ismin kazanılması yerine itilmesinin sadece hastanenin değil, bölge insanının da kaybı olduğunu hesaplamak gerek.




Trabzon’un evladının kendi ilinde hizmet etmesine imkan tanıma yerine onu hastanenin yöresine yaklaştırmamak kabul gören bir yaklaşım olmaz. Duran’ı tanımam babamın da oğlu değil, adamın sahip olduğu özellikler bölgemizin göz bebeği hastanemizde görev yapmasına engel değil, aksine hastaneye güç katacak düzeyde” diyerek siteminin ilgili ve yetkililere duyurulmasını istedi.

BIYIK’TAN YOMRA’YA MÜJDE

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ı ziyaret ederek ilçedeki içme suyu ve altyapı konusunda fikir alışverişinde bulundu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Bıyık, “Yomra'mız merkez mahallelerine sağlanan içme suyundaki bulanıklık sorunu; Yomra İçme Suyu Arıtma Tesisindeki revizyon çalışmalarının bir kısmının tamamlanıp, tesisin devreye alınması ile çözülmüştür. İçme Suyu Arıtma Tesisinin tüm otomasyon ve ilave üniteleri de en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınacaktır. Ayrıca ilçemizde bulunan içme suyu depolarının yenilenmesi ve onarılması çalışmalarına başlanmıştır. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'a çalışmalarından ötürü teşekkür ederim” dedi.




ÇAYELİ’NDE RESİM BULUŞMASI

Çayeli Uluslararası Resim Çalıştayı start aldı.TİMYA Sanat Grubu kurucusu Zeynep Dalkılıç'ın koordinatörlüğünde düzenlenen Çayeli Uluslararası Resim Çalıştayı yurtiçi ve yurt dışından 11 sanatçının katılımıyla başladı. Çalıştay süresince Türkiye'nin değişik şehirlerinden ve Azerbaycan'dan gelerek Çayeli'nde misafir olan Havva Özkır, Hülya Bayraklı, Murad Kerimov, Murat Külcüoğlu, Münire Kaplan, Nemat Süleyman, Özlem Akıncı, Perihan Çapar, Selahattin Demir, Serpil Kebabçı ve Şule Tataroğlu Çayeli'nin yaylalarını, tarihi, doğal, sosyal ve kültürel değerlerini inceleyerek tuvallerine işleyecekler. -Çalıştay kapsamında Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk ve Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi'yi ziyaret eden sanatçılar ilçe ile ilgili bilgiler alıp, ilçede turizm ve sanatsal faaliyetlerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundular. Çayeli Uluslararası Resim Çalıştayı yarın saat 15:00'da Çayeli Kaymakamlık Binasında düzenlenecek sergi ile sona erecek.




ORDU TEHLİKE ALTINDA

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Toru, "Hükümet çocuklarımızın geleceği olan doğal kaynakları sorumsuzca ranta peşkeş çekiyor. AKP geleceğimizi altın şirketlerine satmaktadır. Hükümet halka ve doğaya karşı maden şirketlerini korumaktadır. Ülke baştanbaşa tehlike altındadır. Ordu’dan Munzur Dağlarına, Antalya’dan Artvin’e kadar ülkemizin tüm dağları, dereleri, nehirleri, içme suları hatta soluduğumuz hava büyük bir tehlike altındadır” dedi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap