SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 21.07.2020

21 Temmuz 2020 Salı - 09:20




Olaylar ve Yaşananlar | 21.07.2020





İSTİFAYA YANIT

15 Temmuz'daki hain darbe girişimiyle ilgili "Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız gerekiyor" sözleriyle tepki çeken ve daha sonra "Çok pişmanım. Cumhurbaşkanımız isterse istifa ederim" diyen Türk Tarih Kurumu Başkanı'na Cumhurbaşkanlığından yanıt geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış'ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine, şu değerlendirmeyi yaptı: "Türk Tarih Kurumu Başkanı onunla ilgili dün ya da öbür gün bir açıklama yaptı. Kastettiğinin ya da söylediğinin biraz farklı yerlere çekildiğini söyledi. Tabii özellikle 15 Temmuz'un 4. seneidevriyesini andığımız bir günde, tekrar bu duyguların çok güçlü olduğu bir dönemde bu konuyu nasıl ele aldığımızın hassasiyetini de akılda tutmamız gerekiyor. 4 yıl değil, 40 yıl da geçse biz o gün yaşananları unutmayacağız. 251 şehidimizi ve gazilerimizi asla unutmayacağız. Zaman zaman burada 'FETÖ'yle mücadelede bu bir zaaf mıdır?' ya da 'Farklı bir yöntem izlemeli mi?' gibi değerlendirmelerin yapıldığını biliyoruz." Kalın, "İstifa olur mu?" sorusuna, "Şu anda bununla ilgili bir değerlendirme yok ama yani başkan beyin bu değerlendirmeyi yapıp kendisinin bir muhasebe yapmasında fayda var. Lehte ya da aleyhte bir şey diyemem. Bununla ilgili Cumhurbaşkanımızın bir kanaati olursa kendisine iletir" yanıtını verdi.

YENİLİK PARTİSİ




Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi ve Ali Babacan'ın DEVA Partisi'nin ardından yeni bir parti daha kuruluyor. CHP'den ihraç edilen Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın başkanlığındaki Yenilik Partisi'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına teslim edildi. Kurucu üyeler Nazım Özer ve beraberindeki 3 kişi İçişleri Bakanlığına gelerek "Yenilik Partisi" nin kuruluş dilekçelerini bakanlığa sundu. Parti isminin "Yenilik Partisi" olduğunu söyleyen Özer, "Genel başkanımız daha detaylı sorulara cevap verecektir. Yeniliğe ihtiyacımız olduğunu söylemiştim. Partimizin adı da, 'Yenilik Partisi' oldu. Ülkemize hayırlı olsun" dedi.

VAKFIKEBİR HALK EĞİTİM MERKEZİ




Trabzon Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde pandemic (Covid 19) sürecinde açılamayan Hijyen Eğitimi Kursu normalleşme sürecinde açılarak, Halk Sağlığı Eğitim Hemşiresi Şaduman Şahin tarafından verildi. Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, “Kurumumuzca pandemi (COVID 19) sürecinde açılamayan Hijyen Eğitimi Kursu 09-10 Temmuz 2020 tarihlerinde merkez binamızda açılmıştır. Kursumuza yiyecek-içecek hizmetleri alanında, kuaför, berber, pastane, market, cafe ve restoranlarda çalışan 19 kursiyer katılmış olup belge almaya hak kazandı.” Kurum Müdürü Kahyaoğlu, “İlçemizde gıda sektöründe çalışıp açmış olduğumuz kursa katılan kursiyerleri tebrik ediyorum” dedi. Kahyaoğlu, çalışanların hijyen konusunda göstermiş oldukları hassasiyetten çok memnun olduğunu da dile getirdi.

GÜMÜŞHANE’DE RÜTBE TÖRENİ

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çeşitli rütbelerde görev yapan 11 personel bir üst rütbeye terfi etti. İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, “Bugün burada mutlu bir anı paylaşıyoruz. Zira terfiler meslek hayatımızda bizleri motive eden, çalışma aşkımızı perçinleyen imkanlardır. Polislik mesleği meşakkatli bir meslektir. Bu görevi yerine getirirken ailemizden, özel hayatımızdan birçok fedakarlık yapmaktayız” dedi.



Yüksek Değerlendirme Kurulu kararları gereği 4. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesinden 3. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine 2, Merkez Değerlendirme Kurulu kararları gereği komiser yardımcısı rütbesinden komiser rütbesine 9 personel olmak üzere toplam 11 personele rütbeleri il emniyet müdürü, müdür yardımcıları ve şube müdürleri tarafından törenle verildi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap