SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 21.07.2019

21 Temmuz 2019 Pazar - 09:06




Olaylar ve Yaşananlar | 21.07.2019





RİZE BELEDİYESİ UYARDI

Rize Belediyesi, kentte Çiftekavak Mahallesi'nde yer alan “Rize Belediyesi Çok Katlı Hayvan Pazarı”nın kurban satış ve kesim yeri olarak belirlendiğini, bu alanın dışında kurban satışı ve kesimi yapanlara cezai işlem uygulanacağını bildirdi. Rize Belediyesi’nden yapılan duyuruda şunlar kaydedildi: “Rize Valiliği öncülüğünde oluşturulan Rize İli Kurban Hizmetleri Komisyonu kararınca; Rize Belediyesi Çok Katlı Hayvan Pazarı, 2019 yılı kurban satış ve kesim yeri olarak belirlenmiştir. Merkez Çiftekavak Mahallesi'nde hizmet verecek olan Rize Belediyesi Çok Katlı Hayvan Pazarı haricinde hiçbir yerde kurban satışına izin verilmeyecek olup, bu karara uymayanlara gereken cezai müeyyide uygulanacaktır.”

GÜLER DUR DEDİ




Son yıllarda Ordu’nun gündemini meşgul eden, toplumda rahatsızlığa sebep olan; şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, plan tekniğine ve kamu yararına uygun olmayan yapılaşmaların imara esas işlemleri durduruldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, “Bunların hepsini göze alarak cesaretle bu işe giriyoruz” dedi. Alınan kararla; Belde Evler, Migros arazisi, Durugöl Yeni Ordu Stadı yanındaki arazi, Kent Park, Zirve Kent yanındaki okul alanı, Kültür Sarayı’nın yanında yapılması planlanan otel, Karapınar Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi’nde ticaret alanlarının tümü imara esas işlemlerinin durdurulması için İmar ve Şehircilik Başkanlığı’na yetki verildi. Belediye Başkanı Hilmi Güler’in yanlışa dur demesine bir destek de Mimarlar Odası Başkanı Havva Güner Eriş’ten geldi. Eriş, “Başkanımızı sonuna kadar destekliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

UZUNKAYA GİTTİ AKTAŞ GELDİ




Cumhurbaşkanlığı atama kararı Resmi Gazetede'de yayımlandı. Karara göre, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ise İçişleri Bakanlığı emrinde Bakanlık Müşavirliğinde görevlendirildi. Mehmet Aktaş'tan boşalan Şırnak Valiliğine Rizeli Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Valiliğine ise bir dönem Hakkari Belediye Başkan vekilliği görevini de yürüten Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim atandı. DİKKAT! Trabzon Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden önemli bir uyarı geldi. Yaz aylarında açık alanlarda gerçekleştirilen düğün, nişan, sünnet ve asker uğurlaması gibi etkinliklerde silah ve patlayıcı maddelerin kullanılması, konvoy yapılmasından dolayı trafiğin tehlikeye düşürülmesi konularında uyarılarda bulunuldu.

YILMAZ'IN İSTİFASI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Turkuvaz Yönetim Kurulu üyeliğinden Coşkun Yılmaz’ın istifası beraberinde soru işaretlerini de getirdi. Yılmaz'ın kendi üyeliğinden rahatsız olanların kimler olduğunu açıklamasını bekliyor hem partililer hem de vatandaş. Yılmaz'ın istifa ederken dile getirdiği sitemlerden kimleri kastettiğini açıklamaması herkesi zan altında bıraktı. Yılmaz’dan istifasının ardında kimlerin olduğunu ya da kendisini böyle bir karara kimlerin zorladığını açıklaması bekleniyor.




OKUMUŞOĞLU’NDAN KARAMAN’A ZİYARET

RTEÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ı makamında ziyaret etti. Üniversitenin gelişimi hakkında fikir alışverişinde bulunulan sohbette Rektör Karaman, Okumuşoğlu’na nazik ziyaretleri ve üniversiteye yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Okumuşoğlu ise üniversitenin gösterdiği gelişim, yapılan çalışmalar ve projeler için Rektör Karaman'ı tebrik etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap