SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 21.06.2020

21 Haziran 2020 Pazar - 11:02




Olaylar ve Yaşananlar | 21.06.2020





MİLLETVEKİLİ BAK’TAN ELEŞTİRİLERE CEVAP

AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, çayla ilgili kendisine yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi. Bak, "Nitekim CHP’nin çay üretimindeki sorunların araştırılması için TBMM’ye verdiği Meclis araştırma önergesiyle ilgili AK Parti adına söz alarak yaptığım konuşmamda da AK Parti iktidarları döneminde çay ve ÇAYKUR’a yapılan yatırımları anlatarak, bu zamana kadar çayla ilgili sorunları nasıl çözdüğümüzü ifade ettim. Geçmişte hemşehrilerimizin çay paralarını 1 yıl sonra alması, ÇAYKUR’a alınan çayların denize dökülmesi, ve bunun gibi birçok sorunu iktidarlarımız döneminde çözdüğümüzü, 2002 yılında 6 bin 600 ton kapasite ile devraldığımız ÇAYKUR’un günlük yaş çay işleme kapasitesini 9 bin 200 tona çıkardığımızı ve bugünkü değeri 650 milyon TL olan dünyanın en büyük paketleme fabrikasını Rize’ye kazandırdığımızı ifade ettim. ÇAYKUR’un yaş çay işleme kapasitesinin tamamının kullandığını hatta bu yılın ilk sürgününde 25 Mayıs’ta 12 bin ton kapasitesinin üzerinde; ertesi gün 11 bin ton, daha sonraki günde 11.500 ton ile kapasitesinin üstünde çay aldığını, İktidarlarımız döneminde yaş çay fiyatının her zaman enflasyonun üstünde olduğunu ifade ettim” dedi.

ELÇİN’DEN OTOPARK MÜJDESİ




Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, kentte çok büyük önem arz eden otopark projesi ile ilgili müjdeyi vererek proje ihalesi için tarihi açıkladı. Otopark projesinin hayata geçirildiği takdirde kent genelinde park sorununun büyük ölçüde azalacağını kaydeden Başkan Elçin, “Şehit Dursun Acar Caddesi üzerinde bulunan seyir terasının orada yapılacak olan en az 150 araçlık otopark için 23 Haziran’da ihaleye çıkacağız” dedi.

RTEÜ’DE MÜDÜR ATAMALARI




Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından müdür atamaları yapıldı. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu müdürlüklerine atama yapıldı. Rektörlükten yapılan açıklamada, Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğüne yeniden Bankacılık ve Finans Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Önder Dilek ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne de Analitik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih İslamoğlu'nun atamasının yapıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Daha önce bu görevleri başarıyla sürdürmüş öğretim üyelerimize yapmış oldukları hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyor, yeniden atanan öğretim üyelerimize de görevlerinde başarılar diliyoruz."

BİR ÖĞRENCİNİN HAKLI İSYANI

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde bir öğrencinin haklı bir isyanına yer vermek istedik. Öyle ki öğrencinin iddiasına göre sınavlarda bile adaletsizlik var. İşte o sitem: Para Teorisi ve Politikası sınavıyla başlayan ve Uluslararası İktisat sınavıyla ayyuka çıkan bir adaletsizlik var yapılan sınavlarda. Para Teorisi ve Politikası sınavında her öğrenciye aynı eğitim verilirken yine her öğrenciye zorluk seviyeleri farklı farklı sorular soruldu. Bir öğrenciye 10 tane sayısal soru çıkmışken bir öğrenciye de 2 sayısal soru çıktı. Bu uygulamanın neresi adil? Pandemi sürecindeyiz herkes sağlığının derdindeyken, KTÜ öğrencileri sağlığını bir kenara bırakmış sınavlarına girmekle uğraşmakta. KTÜ Maliye Bölümü’nde gerçekleştirilen Para Teorisi ve Politikası ve Uluslararası İktisat sınavları hakkında ivedilikle toplanmanızı ve değerlendirmenizi sizlerden talep ediyorum.



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap