SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 21.05.2020

21 Mayıs 2020 Perşembe - 09:25




Olaylar ve Yaşananlar | 21.05.2020





VEREP: SEFİL DAVRANIŞI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şube Başkanı Cemal Verep, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Uzmanı aynı zamanda Çaykara ve Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı olan Dr. Ahmet Yaşar Zengin’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları ile ilgili çok tartışılacak sözlerine sert tepki gösterdi. Verep, “Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Uzmanı Çaykara ve Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Ahmet Yaşar Zengin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayanlara yönelik alçak, çirkin ifadeler içeren bir mesaj paylaşmıştır. Daha sonra adı geçen zat, ‘sayfam çalındı’ gibi hiç de inandırıcı olmayan bir paylaşım yapmıştır. Hiç inandırıcı değildir çünkü ne zaman çalınan sayfanı geri aldın ve aynı sayfadan paylaşım yapabiliyorsun. Adı geçen şahsı, bu alçakça, çirkin, sefil davranışı şiddetle kınıyoruz. Savcılığa suç duyurusunda bulunup konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Yapılan bu çirkinliğin bedelini hukuk önünde ve kamu vicdanında ödetmeye kararlıyız” dedi.

BİR TEPKİ DE İSMAİL KANSIZ’DAN




Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsü'nde görev yapan Onkoloji Uzmanı Doktor Ahmet Yaşar Zengin'e bir tepki de Trabzon İl Kültür Turizm eski müdürü İsmail Kansız’dan geldi. Kansız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Doktor unvanlı hem de sivil toplum kuruluşunun başkanı sıfatlı ‘cahil’ kurtuluşun ilk adımının atıldığı günü bayram diye kutlayanlara hakaret ediyor. Bu nasıl cüret? Bu nasıl kıymet kadir bilmezlik? İngiliz işgali devam etseydi bırak doktor olmayı köyünden bile dışarı çıkman için elin gavurundan izin kağıdı almak zorunda kalacaktın. Millet hem mübarek Kadir Gecemizi hem de bayramımızı çifter çifter mesajlarla kutlayıp milli ve manevi değerlerimize karşı saygısını gösterirken sen bu mesajınla ne yapmak istedin? Yazık! Bu anlayış kabul edilemez. Gereği yapılır herhalde.”

KARAMAN ÜAK ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ




Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerinin  rektörleri ile her bir üniversitenin Üniversitelerarası Kurul temsilcisinin katılımlarıyla toplanan Üniversitelerarası Kurul’un 250. toplantısı gerçekleştirildi. Genel Kurul’da hem YÖK üyesi seçimi hem de ÜAK yönetim kurulu üyesi seçimi yapıldı. Genel Kurul’da yapılan seçimde YÖK üyeliğine, görev süresi sona ermiş olan Prof. Dr. Metin Topçuoğlu yeniden seçilirken RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman da yeniden ÜAK Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. ÜAK Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Karaman, yaptığı açıklamada "Üniversitelerin değerli rektörleri ile Üniversitelerarası Kurul temsilcilerine teveccühleri dolayısıyla teşekkür ederim" dedi.

ÇAYKUR ALIM POLİTİKASINI DEĞİŞTİRDİ

ÇAYKUR’un Ramazan Bayramı yaş çay alım politikasında değişikliğe gittiği ve Ramazan Bayramı’nın ilk günü de yaş çay alımı yapacağı bilgisine ulaşıldı. Ramazan Bayramı sonrasında yaş çay sezonunda tüm üreticilerin çaya başlayacağı değerlendirilerek yaşanacak izdihamın önüne geçmek amacıyla Ramazan Bayramı’nın 2. ve 3. gününde yaş çay alımı gerçekleştirecek olan ÇAYKUR, bu nedenle Ramazan Bayramı’nın birinci gününde çay alımı yapılmayacağı yönündeki kararını değiştirerek çay alımı gerçekleştirecek ve tüm alım yerlerini açık tutacak. Böylece yaş çay üreticileri arife günü ve Ramazan Bayramı’nın 3 günü de ÇAYKUR’a çay satışı gerçekleştirebilecek. Öte yandan sokağa çıkma kısıtlamasından çay üreticisinin etkilenmeyeceği belirtildi.




GÜMÜŞHANE’DE İŞ İNSANLARI SORUNLARI MASAYA YATIRDI

Türkiye'nin dört bir yanından Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleri, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ile dijital platformda düzenlenen toplantıda buluştu. Toplantıda iş dünyasındaki son gelişmeler ve sorunlar masaya yatırıldı. Açıklamalarda bulunan GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın, "COVID-19 ile birlikte geldiğimiz son süreçte, çalışmalarımıza kesintisiz devam ettiriyoruz. Geçtiğimiz hafta iş yerlerinin COVID-19 tedbirlerini konuşmuştuk. Bu kez, Gümüşhane'de iş dünyasındaki süreçlere hakim, deneyimli GTSO başkanımız Sayın İsmail Akçay beyi 'Gümüşhane'de İş Dünyası Gündemi' teması ile üyelerimizle buluşturduk. Programa Tekirdağ'dan İzmir, Bursa, Kars, Antalya, Konya ve Isparta'ya kadar Türkiye’nin dört bir yanından katılımcılarımız vardı. Oldukça verimli bir program gerçekleşti" dedi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap