SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.05.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 21.05.2019

21 Mayıs 2019 Salı - 10:15




Olaylar ve Yaşananlar | 21.05.2019





BAŞKAN ÇİFTÇİ, ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Ramazan ayı münasebetiyle İlçede bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesinde okuyan öğrencilerin kalmış oldukları evi ziyaret ederek sahur sofrasına misafir oldu. Öğrencilerin evlerinde sahurunu gerçekleştiren Başkan Çiftçi, sahur öncesinde öğrencilerin sorunlarını dinleyerek onlarla sohbet etti. Öğrenciler ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını belirterek “Sorunlarımızı aracı olmadan direk Belediye Başkanımıza iletme fırsatımız oldu. Soframıza misafir olduğundan dolayı da bizler çok mutlu olduk. Başkanımıza tekrardan teşekkür ediyoruz” dedi.

NUMUNE'DE İSYAN



 

Trabzon'da köklü bir sağlık kuruluşu olan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden şu sıralar tepki sesleri yükseliyor. Nedeni ise havalandırma. Kadın ve Çocuk Hastalıkları bölümü için konulan iki havalandırma ve klima sistemi sadece hastaları değil mahalle halkını da rahatsız etti. Eski futbolcu Ali Yılmaz bu konuda yıllardır uğraş veren bir kişi. Ama her defasında bürokratik engellere takılmış. Yapılan şikayetler, tavsiyeler bir yana iş Sağlık Müdürlüğüne kadar uzanmış. Vatandaşlar, muzdarip oldukları bu sorunun giderilmemesi halinde konuyu gerekirse Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kadar götüreceklerini söylediler.

ATATÜRK’ÜN ANISINA SERGİ




Mustaf Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamından Fındıklı'da  açılan taş sanatları sergisi beğeni topladı. Fındıklı Belediyesi Tuncer Ergüven Sosyal tesislerde CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz tarafından açılan ve 19 Ocak tarihlerine kadar açık kalacak sergiye, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, daire amirler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Cihangir İlancıoğlu tarafından yapılan 146 eserin sergilendiği sergide,  satışlardan elde edilecek gelir Fındıklı Yarımseverler Derneği’ne bağışlanacak.

KENT MEYDANI PROJESİ NE OLDU?

Araklı’da vatandaşlar, Kent Meydanı Projesine ne zaman başlanılacağını merak ediyor. İki dönemden beri Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’nin vaatleri arasında olan Kent Meydanı Projesine bir türlü başlanılamaması vatandaşları tedirgin ediyor. Projenin hayata geçmesiyle birlikte Araklı’nın çehresi değişirken bir yanda ilçe merkezindeki yoğunlukta azalmış olacak. Projede mevcut Hükümet Konağı yerinden kaldırılarak farklı bir alana taşınacak. İlçe merkezindeki tarihi caminin önü kent meydanı olacak. Ancak projeye bir türlü başlanılamaması vatandaşlara ‘Proje rafa mı kaldırıldı’ sorusunu sorduruyor. Öte yandan Başkan Çebi, daha önce yaptığı açıklamalarda projenin plana işlendiğini dile getirmişti.




SORUMLU KİM

Gümüşhane’de 4 yıl önce yapımına başlanılan Devlet Hastanesi bir türlü bitmedi. Yapımı yılan hikayesine döndü. Vatandaşlar bir türlü hizmete açılamayan hastanenin zemininde yaşanan kaymalar nedeniyle bugüne kadar yapılan harcamaların hesabını kim verecek diye soruyor.




Vatandaşlar, “Hastanenin bu alana yapılmasında sakınca var sözlerini dikkate almayıp, o alana hastane yapılmasına çanak tutan siyasiler, milletvekilleri ve sağlık müdürü kimdi. O kişiler bugün yaşananları görünce acaba vicdanları sızlamıyor mu? Devletimizin milyonları burada boşa harcanıp duruyor, hastane hizmete girmiyor. Kim bunların hesabını soracak yada kim hesap verecek” diye serzenişte bulundular.

CUMUR UNUTULMUYOR

Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur ölümünün 7. Yılında dualarla anıldı. Cumur’u sevenler mezarı başında buluştular, dualar okudular. 2012 yılında bir trafik kazasında yaşamını yitiren Mustafa Cumur’un mezarı başında düzenlenen anmaya, milletvekili, Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun, Ak Parti Akçaabat ilçe Başkanı Hüseyin Altıntepe ve çok sayıda spor siyaset iş adamı katıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap