SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.01.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 21.01.2024

21 Ocak 2024 Pazar - 08:27




Olaylar ve Yaşananlar | 21.01.2024





CORA, PROJELERLE GELİYOR!

AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adaylığında ismi ön plana çıkan Av. Salih Cora, tecrübesi, şehre olan hakimiyeti ve marka projeleri ile ön planda olmak istediğini ifade ediyor. Kendisine böyle bir görevin verilmesi halinde alacağı sorumluluğun hakkını vermek için daha öncelerde olduğu gibi gecesini gündüzüne katmakta kararlı olduğunu belirten Cora, “Bizim Trabzon sevdamız şehre olan bağlılığımız hiçbir şekilde sorgulanamaz. Trabzon şehri ve insanı çok kıymetli
ve değerlidir. Bütün vatandaşlarımıza eşit hizmet anlayışı ile çıktığımız bu yolda partimizin bize verdiği görev her zaman kutsaldır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemize hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız” dedi.

GENÇ NASIL BİR KADRO KURACAK?

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Metin Genç’in yerel seçimleri kazandığı takdirde ilk işi Murat Zorluoğlu döneminde başlayan sahil projeleri başta olmak üzere diğer bütün projeleri tamamlamak olacak. Trabzon şehrinin turizmden çok büyük bir kazanç sağladığını, şehirde yaşayan herkesin bu sektörden öyle veya böyle ekmek yediğini belirten Genç’in turizm odaklı mega projeleri de olduğu, bunu da seçime az bir zaman kala paylaşacağı belirtildi. Bu arada, Ahmet Metin Genç yeni dönem için yeni bir ekip de kuruyor. Ortahisar Belediye Başkanlığı döneminden üç ya da beş kişiyi yanına almayı planlayan Genç’in sıfır bir ekiple yeni bir vizyon anlayışı ile seçmenin karşısına çıkması bekleniyor.

KAYA, RAKİBİNİ BEKLİYOR

AK Partililer ve vatandaşlar kadar CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya da AK Parti’nin Ortahisar Belediye başkan adayını merak ediyor. Kaya’ya “Kulislerde adı geçenlerden hangisi rakibiniz olur?” sorusunu sorduk. Kaya “Benim için fark etmez, biz işimize bakıyoruz” cevabını verdi. Ahmet Kaya’nın yerel seçimlerde kolay lokma olmadığını her fırsatta belirtiyoruz. Kaya’nın ciddi bir toplumsal karşılığı var. Mahalle gezilerine devam eden Kaya sivil toplum örgütleri ve dernekleri de ziyaret ederek seçim çalışmalarını sürdürüyor. Ahmet Kaya önümüzdeki hafta Trabzon’da yaklaşık 100 bin nüfusa sahip Trabzon Bayburtlular Derneği, Trabzon Gümüşhaneliler Derneği, Trabzon Giresunlular Derneği ve Trabzon Artvinliler Derneği’nden oluşan Trabzon Hemşehri Dernekler Platformunu da ziyaret ederek başkan ve yönetimlerle buluşacak.

KARDEŞLER ARTIK KAVGA ETMEYECEK!

Miras hukukuyla ilgili önemli değişiklikler yaşandı. Bu düzenlemeyle birlikte miras paylarının kardeşlere devrinin daha hızlı hale geleceği belirtildi. Babasından ve diğer aile büyüklerinden kalan mirasla ilgili önemli bir değişiklik yaşandı. Artık miras paylarının kardeşler arasında devri süreci daha hızlı hale geldi. Hisseli tapu sahipleri için tapu satışı çözüm yollarını araştırırken, yeni düzenlemeyle birlikte hisseli tapuların devri daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Kardeşler arasında miras paylaşımı konusunda anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak amacıyla getirilen düzenleme ile artık yazılı olarak yapılan anlaşmalar geçerli olacak. Karşılıklı olarak imzalanan anlaşmaların noter onaylı olmasına gerek kalmayacak, bu da miras paylaşımlarını kolaylaştıracak. 

ŞİRKETLER TEK TEK KAPANIYOR!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Aralık 2023 ve geçen yıla ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini paylaştı. Açıklanan verilere göre, Aralık 2023 yılında kurulan şirket sayısı 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 16,7 düşüş yaşayarak 12 bin 519 olarak gerçekleşti. Kapanan şirket sayısı yine bu dönemde yüzde 30,3 yükselişle 5 bin 952'ye çıktı. Yıllık bazda değerlendirildiğinde ise, kurulan şirket sayısı geçen yıl bir önceki yıla oranla yüzde 8,3 düşüşle 140 bin 229'dan 128 bin 528'e geriledi. Kapanan şirket sayısı yüzde 11,7 yükselerek 23 bin 170'ten 25 bin 883'e çıktı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap