SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 20.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 20.09.2020

20 Eylül 2020 Pazar - 11:17




Olaylar ve Yaşananlar | 20.09.2020





ORDULU VEKİLLERİN KARNESİ

Meclis performansına göre Ordu’nun en başarılı Milletvekili CHP’li Mustafa Adıgüzel. Enginyurt ikinci sırada yer alırken, diğerleri ile aralarında uçurum var.

TORUN 10’A KATLADI




TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı, milletvekillerinin çalışma istatistiklerini paylaştı. Ordu’da en başarılısı Mustafa Adıgüzel oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun’un performansı 23, Adıgüzel’in ise onun 10 katı 230 oldu.

ENGİNYURT LİDER




Cumhur İttifakı’nın en başarılısı ise fındığı savunduğu için MHP’den ihraç edilen Cemal Enginyurt oldu. Enginyurt’un toplam performansı 98. Onu 22 performans ile Metin Gündoğdu izliyor. Milletvekili Şenel Yediyıldız’ın performansı 9, Ergun Taşçı’nın ise 2.

YARDIM YAPILMADI

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun’daki sel felaketinin ardından belediyelere yapılan yardımda, ayrımcılığa gidildiğini iddia etti. AKP'li ve MHP'li belediyelere yapılan yardımdan, SP'li Çanakçı Belediyesi, CHP'li Tirebolu ve Eynesil belediyeleri ile Soğukpınar Beldesi'nin yararlandırılmadığını kaydeden Tığlı, diğer belediyelere 1 milyon 250 bin TL yardım verildiğini vurguladı. Tığlı “Çanakçı'da, Tirebolu'da muhalefet kazandı diye devletin afet desteğinden mahrum mu kalacak? Kanunu değiştirin, muhalefet belediyelerine yardım yapılmaz deyin, millet gerçek yüzünüzü görsün” dedi.




ŞENLİKOĞLU’NUN MESAJI

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu; “Kahraman gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü bir kez daha kutluyorum. Giresun Belediye Başkanı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Osman Ağamızın, Hüseyin Avni Alpaslan’ın, 42’nci, 47’nci Gönüllü Alayların milli mücadele kahramanlarının ve bu cennet vatan uğruna şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktığı bu vatana, bu ulvi esere sahip çıkacağımızı, herkesin bilmesini istiyorum” dedi.




BAŞKANLARDAN ÇAĞRI

Trabzon’un Büyükliman yöresinden Trabzon’a yolcu taşımacılığı yapan Vakfıkebir Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Çobanoğlu, Vakfıkebir Halk Otobüsleri Durak Başkanı Mehmet Miroğlu, Beşikdüzü Durak Başkanı İhsan Yücesan, Çarşıbaşı Durak Başkanı Mehmet Akif Köse, Tonya Durak Başkanı Okan Yılmaz ve Şalpazarı Durak Başkanı Erhan Yavuz kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istediler. Başkanlar yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdiler; “Bizler Büyükliman yöresi kooperatif başkanları olarak Trabzon’a yolcu taşımaktayız. Mart ayında başlayan Covid-19 nedeniyle çok büyük zorluklar yaşadık. 225 tane aracımız var. Bu araçları yarı yarıya indirdik daha sonra 3’te 1’e indirdik. Dakikaları 15 dakikadan 20 dakikaya çıkardık. Bütün bu zorluklara karşı vatandaşlarımızı mağdur etmemek için kısıtlı da olsa hizmet vermeye çalıştık. Fakat artan maliyet ve giderler karşısında azalan yolcu sayısı bizi çok zor durumda bıraktı. Ülkemizde her şeye zam yapılırken, bizler en son 17 Ekim 2018’de zam aldık. Bu tarihten itibaren zam almadık. Şubat 2020’de alınan zam kararı şu ana kadar Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli nedenlerden dolayı onaylanmadı. Zammın bir an evvel onaylanmasını istiyoruz. Sorunun çözümü için kime başvurduysak sonuç alamadık. Zaten Büyükliman yöresinde yolcu kapasitesi belli. Senelerden beri buralarda fabrika ve yüksekokul açılmadı. Açılan 2 yıllık okulun da öğrenci sayısı düştü. Bizler küçük esnaf olarak kaderimize terk edildik. Seçim zamanı kandırılanlardan olmak istemiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun zammı onaylamasını talep ediyoruz. Aylardır görüşme talep etmemize rağmen Belediye Başkanımızla bir türlü görüşemedik. Sorunlarımız gittikçe büyüyor. Bizler belediye ile yarışacak halde değiliz. Belediye araçları ile aramızdaki fiyat tarifesinin dengelenmesini ve sefer sayılarının azaltılmasını talep ediyoruz. Bizler mağdur olduk. Mağdur olmayanların sesi çıkmıyor. Mağdur olan bizler de yardım bekliyoruz. Sayın Belediye Başkanımızdan bizi hatırlamasını istiyoruz. Bizlere verilen sözlerin yerine getirilmesini talep ediyoruz.” 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap