SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 20.08.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 20.08.2019

20 Ağustos 2019 Salı - 09:16




Olaylar ve Yaşananlar | 20.08.2019





TEKLİF YETERSİZ

Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Musa Uncu, 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümet tarafından 2020 yılı için yüzde 3,5 +3’lük zam teklifini eleştirerek, “Hükümet; bu teklifin, yeni, büyük ve güçlü Türkiye hedeflerini ve gerçeklerini yok sayanlara can suyu vermek, kamu görevlilerini enflasyona ezdirmeme kararından da açıkça vazgeçmek olduğunu görmelidir” dedi. Bayburt İl Temsilcisi Kenan Turanise, “16 Ağustos’ta yani dün itibariyle de kamu işveren heyeti, masaya ilk teklifini sundu. Kamu işvereni, görüşmelerin 16 gününde, bizim tekliflerimizin kendisine iletilmesinden tam 22 gün sonra masaya teklif sundu. Kamu işverenin toplu sözleşme masasına sunduğu ve kamuoyuna duyurduğu teklif; gecikmeyi unutturacak kadar vahim bir içeriğe ve eksikliklere sahip” şeklinde tepki gösterdi.

BIYIK’TAN TEPKİ




Diyarbakır, Van ve Mardin'deki görevden almalar sonrası AK Parti Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık Facebook hesabından açıklama yaptı. Bıyık, "Devletin ekmeğini yiyeceksin, ondan sonra görevini liyakatle yapmayacaksın, belediyenin olanaklarını dağdaki teröristlere aktaracaksın öyle mi? Kusura bakmayın, devlet gereğini yapar" dedi.

RANDEVU BAŞLADI




Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) çiftçilere randevu vermeye başladı. AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, TMO tarafından çiftçilere alımlar için randevu verileceğini, 21 Ağustos'ta da ürün kabulüne başlanılacağı yönünde açıklamada bulunulduğunu belirterek, sürecin Türkiye ve fındık üreticilerine hayırlı olmasını temenni etti. Öztürk, “Üreticimiz sabırlı olmalı. TMO'dan aldıkları randevulara riayet etmeleri ve alım şartlarına uymaları halinde hem fiyattan memnun olurlar hem de piyasada fiyatın düşmesi önlenir. Onun için çok acele davranılmamalı” şeklinde konuştu.

ESNAF DOSTU

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, bölge esnafına uğrayıp hal hatır sordu, hayırlı işler diledi. Başkan Şenlikoğlu, “Belediye olarak ortaya çıkan bu sorunları çözmek için çalışıyoruz. Muhtarımızla beraber mahallemizin bir bölümünde çeşitli incelemelerde bulunduk. Sorunları yerinde görüp, ne yapılabilir konusunda ilgili birim müdürlerimizle beraber istişare yaptık. Hazırlayacağımız çalışma programı ile tespit ettiğimiz sorun ve sıkıntılara müdahale edeceğiz. Yapılması gereken tüm eksiklikleri gidererek vatandaşımızın yararına çalışmalar yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.




RESİM ÇALIŞTAYI

Trabzon Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce, bu yıl 6.sı yapılan Uluslararası Resim Çalıştayı yurt içinden ve yurt dışından sanatçıların katılımıyla başladı. Gürcistan, Hindistan, Finlandiya, İran, Romanya, Moldova olmak üzere yurdumuzun farklı bölgelerinden ve Trabzon'daki sanatçıları bir araya getirecek çalıştayda ressamlar, Akçaabat’ta yaşayan sanatseverlere resim sanatının en güzel örneklerini özgün bir ortamda görme imkanı sunuyor. Uluslararası Resim Çalıştayı, 23 Ağustos 2019 Cuma günü Hamamçimeni Çarşısı Resim ve Fotoğraf Müzesi’nde, değerli sanatçıların yaratıcılıklarını sergileyecekleri sergi açılışıyla sona erecek.




44 YILLIK HASRET

Ordu Perşembe Lisesi 1975-1976 mezunları 44 yıl önce öğrenci olarak oturdukları sıralarda ikinci kez oturarak hasret giderdiler. Yıllar sonra Perşembe Lisesi’ndeki sınıflarında ve liselerinin önünde objektiflere poz veren mezunlar, bundan sonra Kurban Bayramı’nın üçüncü günü bir araya gelme kararı aldılar. Bir araya geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden sınıf arkadaşları birbirilerine sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileyerek, tekrar buluşmak üzere ayrıldılar.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap