SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 20.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 20.05.2020

20 Mayıs 2020 Çarşamba - 09:22




Olaylar ve Yaşananlar | 20.05.2020





MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAK?

Koronavirüs salgını nedeniyle Şanlıurfa, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli, Kırıkkale, Kırklareli, Isparta, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Gümüşhane, Bolu ve Amasya'da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

UZAKTAN EĞİTİME DEVAM

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter'dan, uzaktan eğitim sürecine ilişkin paylaşımda bulundu. Bakan Selçuk, "Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrası okullarımızda yüz yüze eğitimin tamamlandığını açıkladı. 23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan eğitim süreci, 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. Telafi eğitimi ve diğer tüm detayları sizlerle ayrıca paylaşacağız" ifadesine yer verdi.

EMNİYETTEN FARKINDALIK

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü olarak özel günlerde farklı kurumlarda görevli personelin yanında olmak amacıyla düzenlenen yaş günü programında Hemşire Hacı Nas’ın doğum günü mutluluğuna ortak olundu. Girdiği 43. yaşının doğum günü pastasını polislerle kesen Acil Servis Hemşiresi Hacı Nas, kendisine yapılan yaş günü sürprizinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Nas, Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş’a ve personeline, Kelkit Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Sağlam’a ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Meral Fidan Uçan’a teşekkür etti.

YAŞ ÇAY ALIMI YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki akşam yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan yeni tedbirler kapsamında arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilin tamamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını duyurmuştu. Erdoğan’ın bu açıklamasıyla özel sektör yaş çay firmalarının yanı sıra yaş çay sezonunu açacak olan ÇAYKUR da bayram arifesinden itibaren 4 gün çay alımı yapmayacak. Sokağa çıkma yasağı uygulanacağından üretim yapılmayacak. Öte yandan Rize milletvekilleri ile ÇAYKUR yetkililerinin yaş çay üreticilerinin 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulması için Tarım ve Orman Bakanlığı ile görüşme halinde oldukları bilgisine ulaşıldı. Bakanlık tarafından çay üreticilerinin kısıtlamadan muaf tutulması için yeni bir karar alınması bekleniyor. Bakanlığın vereceği karara göre konunun netleştirileceği bildirildi.

HAVALİMANI 28 MAYIS’TA AÇILIYOR

Trabzon Havalimanı'nda pist yenileme çalışmalarına devam ediliyor. 50’yi aşkın iş makinesi ve araç gereç ile onlarca çalışanla devam eden asfalt yenileme çalışmasının tamamlanmasının ardından Trabzon Havalimanı’nın 28 Mayıs 2020 tarihinde açılması planlanıyor. Öte yandan DHMİ verilerine göre, Trabzon Havalimanı'nı 2019 yılında iç hatlarda 3 milyon 372 bin 231, dış hatlarda ise 394 bin 917 olmak üzere toplam 3 milyon 767 bin 148 yolcu kullandı. 2019 yılında iç hat inişkalkış yapan uçak sayısı 25 bin 930, dış hat iniş-kalkış yapan uçak sayısı ise 4 bin 405 olmak üzere toplam 30 bin 335 olarak gerçekleşti.

DENİZ’DEN VALİ ÇEBER’E TEŞEKKÜR

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Valilik alanındaki Atatürk Anıtı ışıklandırıldığı için Rize Valisi Kemal Çeber’e teşekkür etti. Deniz, “Vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine konuyu Rize Valimiz Kemal Çeber’e iletmiştik. Sayın valimiz çok kısa bir sürede valilik alanındaki Atatürk Anıtı’nın ışıklandırılmasını sağlamışlardır. Bu konuda göstermiş olduğu özen için Valimiz Sayın Kemal Çeber'e ve bu konuyu sürekli olarak hatırlatan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

TAŞDELEN TURİZM MÜDÜRÜ OLDU

Kocaeli'de yaklaşık 15 aydır boş durumda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atama yapıldı. Gümüşhaneli hemşehrimiz İzmit Lisesi Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli’nin yeni il kültür ve turizm müdürü oldu. Bir eğitimci olan Taşdelen, yaklaşık 8 yıldır Kocaeli’de görev yapıyordu. Taşdelen, yeni görevine başladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap