SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 20.04.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 20.04.2021

20 Nisan 2021 Salı - 10:07




Olaylar ve Yaşananlar | 20.04.2021





ÇARŞIBAŞI MYO

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde meslek yüksek okulunun önümüzdeki dönem eğitim ve öğretime açılacağı belirtiliyor. Bu konuda ilçeden arayan vatandaşlar, “MYO’nun ilçemize kazandırılması sürecinin kahramanı olan Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyoruz. Okulun ilçemize kazandırılması adına atılan adımların ilk günden itibaren her aşamasında olan milletvekilimizin emeğini ilçe halkı olarak hiçbir zaman unutmayacağız. Meslek yüksek okulu ile ilgili milletvekilimiz Ayvazoğlu çaba gösterirken ortada olmayanlar bugün sahne alarak vefasızlık yapmamalı. Milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu’nun gösterdiği çabaların sonucu bugünlere gelindiği unutulmamalı. Çarşıbaşımıza MYO’nun kazandırılmasında emeği geçen milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler.

 

BAŞKAN SAKAL’A GEÇMİŞ OLSUN

Rize Muhtarlar Derneği (RİMUDER) Başkanı Recep Sakal, Muradiye Beldesi Baş Mahallesinde rahatsızlanması üzerine özel araçla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada beyne pıhtı attığının belirlenmesi üzerine anjiyo olan Başkan Sakal, yoğun bakıma alındı. Başkan Sakal için doktorların önümüzdeki 24 saatin kritik bir süreç olduğunu kaydettiği öğrenildi. Bizde Karadeniz ailesi olarak Başkan Sakal’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve acil şifalar diliyoruz.

O SÖZLERE YORUM YAĞDI…

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, geçtiğimiz hafta parti binasından ‘128 milyar dolar nerede?’ yazılı pankartın kaldırıldığını duyurmuştu. Hacısalihoğlu, pankartın kaldırılmasının kendilerini engellemeyeceğini ifade ederek, ‘sorgulamaya’ devam edeceklerini söyledi. Hacısalihoğlu, sosyal medya hesabından Karadeniz’e özgü bir dille, “İl başkanlığımıza astığımız pankartlar emniyet tarafından alındı…  Yine de soruyoruz: ‘Hau 128 milyar dolar ne oldi?” dedi. Başkan Hacısalioğlu’nun bu sorusunun altına binlerce yorum geldi… Belli ki, CHP yerelde sürdürdüğü ‘ekonomi’ siyasetine 128 milyar doları da ekledi. Vatandaşa 128 milyar doların akıbeti, CHP’lilerin bakış açısından anlatılmaya başlandı.

TÜRKÇEYE DİKKAT!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Türkçe Topluluğu tarafından ‘Türkçesi Varken...’ başlığı altında mini bir yazı yayımlandı. Yazıda Türkçenin önemine vurgu yapılırken, hayatımıza giren yabancı kelimelerin dilimize nasıl yapışıp kaldığı vurgulandı. Peki neydi o kelimeler? İşte bazıları: “Start almak: başlamak, cv: öz geçmiş, trend: eğilim, link: bağlantı, feedback: geri bildirim, data: veri, konsept: kavram, içerik... Dizayn: tasarım!” Bunlara dikkat edilmeli. Türkçe yozlaştırılmamalı.

BAK ARKADAŞ!

Uyarmadan geçemeyeceğiz. Karadenizli hırçındır, tuttuğunu koparır, bir karar verdi mi onu yerine getirmekten vazgeçmez, inatçıdır. Türkiye pandemi sürecinin en ağır dönemini yaşıyor. Gelin Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Gümüşhane ve Bayburt bu salgında başarılı olan iller arasına adımızı yazdıralım. Salgın Trabzon başta olmak üzere bölgemizde ve ülkemizin genelinde kol geziyor. Maske, mesafe, hijyen üçlüsüne bir tane de biz ekleyelim dedik. ‘Maskeni yere atma kardeşim!.. ’  Sizin yere attığınız maskenin üzerinden insanlar zıplayarak geçmek zorunda değil… Belediyenin temizlik görevlisi, sizin ağzınızdan savurduğunuz maskeyi sağlığını riske atarak yerden toplamak mecburiyetinde de değil! Biraz duyarlı olalım, kendimizi, ailemizi ve güzel vatanımızı bu dertten kurtaralım! Temizlik, maske ve mesafe kurallarına lütfen uyalım.



 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap