SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 20.02.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 20.02.2024

20 Şubat 2024 Salı - 08:21




Olaylar ve Yaşananlar | 20.02.2024





 
CHP’DE HEDEFLER BÜYÜK

CHP Trabzon yerel seçimlerinde başarıya odaklandı. Hedeflerini büyük tutan CHP artık tam kadro bir şekilde sahada olacak. CHP Trabzon Büyükşehir Belediyesinde Hasan Süha Saral, Ortahisar’da ise Ahmet Kaya ile yola çıkarken diğer ilçelerde adaylar şunlar: Akçaabat: Osman Kalyoncu,
Tonya: Ali Tokgöz, Düzköy: Abidin Çelik, Şalpazarı: Mustafa Bayram, Beşikdüzü: Cahit Erdem,



Maçka: Musa Turan, Sürmene: İsmail Aksoy, Of: Halil Saral, Arsin: Hasan Sungur, Çarşıbaşı: Haydar Çoban, Çaykara: Naim Çimen, Köprübaşı: Polat Kumbasar, Araklı: Osman Dilber… CHP Yomra, Vakfıkebir, Dernekpazarı ve Hayrat’ta ise aday çıkarmayarak ortak bir uzlaşma ve anlaşma ile belirlediği adaya destek verecek. Hafta sonu ise CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral’ın projelerini tanıtacak geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlenmesi bekleniyor.

VATANDAŞ NE BEKLİYOR?

İşsizlik, emekli maaşları, yüksek gelen elektrik ve su faturaları, dolmuş zamları, sosyal ve kültürel alanların yetersizliği, kreşlerin yetersizliği, dershane ücretlerindeki anormal artış, otopark ve ulaşım sorunu adeta Trabzon’un kaderi haline gelmiş durumda. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı açıklamada "TÜİK rakamlarını dikkate alarak bir hesaplama yapılsa dahi en düşük emekli ikramiyesinin 5 bin 679,08 TL olması gerekir" dedi. Son 6 yılda dini bayramlarda ödenen bayram ikramiyesi ile 2018 yılında küçükbaş kurbanlık alan emeklilerin 2024 yılında sadece 4,5 kilo et alabildiğini ifade eden Kazım Ergün, TÜİK’in rakamlarına göre bile yüzde 184 reel kayba uğradığını kaydetti.




ERDOĞAN HANGİ BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katımıyla gerçekleştirilen Trabzon mitingi sonrası teşkilatlarda hummalı bir çalışma başladı.  Erdoğan, Trabzon’daki bütün belediye başkan adaylarına güvenini ortaya koyarken “Bahane isteniyorum, Trabzon’da 18’de 18 istiyorum” mesajı verdi. Erdoğan, Trabzon’da vatandaşın 22 yıllık iktidarları boyunca kendilerini yalnız bırakmadığını, destek verdiğini belirterek “Biz de bu güvene layık olmak için daha çok çalışmalı ve yerel seçimleri kazanmalıyız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’da Cumhur İttifakı ruhuna uygun, düzenli, disiplinli ve başarılı çalışmalarından dolayı da MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar ve ekibini kutladı.




KEMALPAŞA’DA TEPKİ VAR!

AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in, Kemalpaşa ilçesinde yaptığı konuşmada “Muhalefete belediyeleri teslim etmeyin ki hizmetten mahrum olmayasınız. Kemalpaşa’ya hizmet gelmesini istiyorsanız bizi seçeceksiniz” sözlerine tepki sesleri yükseldi. Çelik’in bu sözleri sonrası bakalım ilçede  dengeler nasıl değişecek? 5 bin 174 seçmenin bulunduğu Kemalpaşa’da, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP oyların yüzde 54’ünü kazanarak belediye yönetimini ele almıştı. 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda ise oyların yüzde 69’unu CHP’nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu almıştı.

YENİDEN REFAH GELİYOR!




Mayıs seçimlerinde 1 buçuk milyonun üzerinde yüzde 3 oy alan Yeniden Refah Partisi, Meclis’e 5 milletvekili taşıdı. Üstelik Cumhur İttifakı’ndaki diğer partilerden farklı olarak seçime AK Parti listesinden değil kendi listesiyle girdi. Bu başarı yerel seçimler öncesinde gözler Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi’ne çevrildi. Üç büyük şehir dahil her bölgede kendi adayları ile yerel seçime girecek Yeniden Refah Partisi Trabzon Of ve Şalpazarı ilçelerinde oldukça iddialı. Yeniden Refah Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lokman Öztürk olurken diğer adaylar şu şekilde oluştu: Ortahisar: Halil İbrahim Kılıçaslan, Akçaabat: Resul Altın, Araklı: Ahmet Küçük,
Arsin: Hamza Bilgin, Of: Güngör Saral, Maçka: İsmail Öztürk, Vakfıkebir: Erdal Sayın, Beşikdüzü: Sedat Cumur, Çaykara: Hasan Fehmi Gencal, Tonya: Selahattin Cora, Hayrat: Hami Hacıosmanoğlu,
Köprübaşı: Mustafa Kurt, Dernekpazarı: Mustafa Cansız, Şalpazarı: Fatih Yılmaz, Düzköy: Turgay Bakkal.




BASIN DANIŞMANI OLMA PEŞİNDELER?

Emekli olan ya da meslekte tutunamayan meslektaşlarımız için yerel seçimler bir fırsat kapısı haline gelmiş durumda. Hem Trabzon Büyükşehir hem de Ortahisar Belediyesi hem de ilçe belediyeleri basın birimlerinde yer kapma yarışı var. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç’in ‘yol arkadaşım’ dediği Yusuf Keskin ile yola devam edeceği kesin. Etmesi kadar da doğal bir şey olamaz. Şu anki Büyükşehir basın biriminde çalışanların büyük bölümü ile yola devam etmeme eğilimi olduğunu gözlemliyor duyuyoruz. Muhtemelen yeni isimler Trabzon Büyükşehir Belediye  Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görev yapacak. Ortahisar Belediyesi için ise AK Parti adayı Ergin Aydın’ın kazanması halinde birçok isim şimdiden kulis peşinde. Hatta bazıları sosyal medya ve köşelerinden Ergin Aydın için sabah akşam övgü düzüyorlar. CHP adayı Ahmet Kaya’nın kazanması noktasında ise basın camiasından  birkaç isimle görüşülüp bu konuda anlaşma sağlandığını biliyoruz. Bu arayışlar, girişimler ve beklentiler ne kadar etik, ne kadar normal tartışmasını yapacak değiliz! Fakat her türlü özelliğini, gücünü, değerini ve tarafsızlığını günden güne kaybeden Trabzon Gazeteciler Cemiyeti başkanının işini gücünü bırakıp bu işlerde öncülük yapması kendine yakın isimleri belediye başkan adaylarına baskı kurarak  önermesini bizler anlamlandıramıyoruz. Adam cemiyet başkanlığını bırakmış, sanki iş ve işçi bulma kurumunun başkanlığını yapıyor. Başkanın yaptığı ne mesleğin etik değerlerine sığar ne de sosyal değerlere… Bir dönemler gıpta ile bakılan koskoca gazeteciler cemiyeti ne hale getirilmiş inanın şu anki yönetiliş tam bir ibretlik olacak gibi… Düşünebiliyor musunuz böyle bir başkanlık portföyü çizen cemiyetin başındaki, birilerinin özel başkanı iki dönem yetmezmiş gibi üçüncü dönemde aday olmak istiyor. Ne demişler “Bal tutan parmağını yalar.”

 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap