SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 20.01.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 20.01.2024

20 Ocak 2024 Cumartesi - 08:58




Olaylar ve Yaşananlar | 20.01.2024





ORTAHİSAR ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanın açıklanmasından sonra AK Partinin Ortahisar Belediye Başkan adayının da Salı yada Perşembe günü açıklanması bekleniyor. CHP’nin Ahmet Kaya gibi güçlü bir isimi Ortahisar’a aday göstermesi AK Parti cephesinde kaygı ve endişeye de yol açtı. Üstelik Ortahisar’da artık Ahmet Metin Genç’te yok. Av.Salih Cora, Temel Altunbaş, Ergin Aydın, Faruk Kanca, Haydar Revi, Selahattin Çebi gibi isimler kulislerde konuşulmakta. AK Parti Genel Merkezinin Ortahisar Belediye Başkan adayı belirlenmesi noktasında ciddi bir insiyatif aldığı belirtiliyor. Ahmet Kaya faktörü Ak partisinde kartların yeniden karılmasına neden oldu.o nedenlede ortahisar belediye başkanlığı konusunda ortaya atılan isimler tek tek masaya koyularak her yönüyle irdeleniyorlar..

MHP’NİN DEĞERİNİ ANLASINLAR!

Cumhur İttifakı cephesinde AK Parti’nin BBP, DSP, HÜDA-PAR ile görüşmeleri sürerken Yeniden Refah Partisi (YRP) ile kriz yaşanıyor. YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti’den Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının istendiği iddialarını yalanlarken daha önce kamuoyuna yapılan açıklamalar dikkate alındığında 35 ilçe talebinin sürdüğünü söylemek mümkün. Ancak AK Parti cephesinde bu taleplerin çok karşılık bulmayacağı kaydediliyor. AK Parti-YRP arasındaki krizi izleyen MHP’de Yeniden Refah’ın tutumu, “Haline bakmadan Hasan Dağı’na oduna gitmek” deyimiyle yorumlanırken, AK Parti’ye “MHP’nin değerini anlasınlar” göndermesinde bulunuluyor. MHP’nin yüzde 10 oyuna karşın sadece iki büyükşehirde aday gösterdiği düşünüldüğünde gönderme daha iyi anlaşılıyor. MHP Trabzon’da da Çarşıbaşı-Şalpazarı ve Beşikdüzü ilçelerinde seçime gidecek

İYİ PARTİ BEŞİKDÜZÜNE TALİP

CHP ve Cumur İttifakı MHP’nin Beşikdüzü Belediye Başkan adayları açıklandıktan sonra gözlerin üzerine çevrildiği parti İYİ Parti oldu. İYİ Parti’nin Yomra’dan sonra en çok asılacağı ve zorlayacağı ilçe Beşikdüzü olacak .İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın’ın Beşikdüzü’lü olması  liman bölgesinde Aydın’ın ağırlığını da hesaba katarsak işin ciddiyetini daha iyi anlamış olacağız. İYİ Parti’nin de üç aday adayı var. Mevcut Beşikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın’ın da yeğeni olan Kamuran Kahyaoğlu, Emekli Albay Metin Yücesan ve İş insanı Akın Nezor. Aday-adayları arasında öne çıkan isim olan Kamuran Kahyaoğlu Beşikdüzü’nde çoluk-çocuk genç-yaşlı her kesimin yüzünü güldürmek için çok önemli büyük projelere imza atacaklarını bunun kaynağını da ağlamada-sızlamadan dert yanmadan bulacaklarını ifade etti

KANCA BEN DE VARIM DİYOR!

Trabzon  Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Faruk Kanca’da Ortahisar Belediye Başkanlık yarışında önemli bir aktör değerli bir isim. Faruk Kanca’nın bu yarış içinde önemli artıları var Milli Görüş çizgisinde uzun yıllardır siyasetin içinde yer alan Faruk Kanca geçen süreç içinde siyasetin gülen ve doğru yüzü oldu. Toplumun her kesiminden karşılık gören Faruk Kanca’ya AK Parti Kurucu İl Başkanları eski başkanlar  başta olmak üzere parti kademelerinde görev almış bir çok önemli isim açık ve net destek veriyor .Faruk Kanca’da yarışın içinde olacağını ve takdir edilir AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı aday gösterilirse seçimi çok net alacağından emin.

BAŞKAN YARDIMCISINA CEZA!

SPK’nın 36,3 milyon lira ceza verdiği Faruk Hacıhaliloğlu’nun Trabzonspor’da Başkan Yardımcısı olduğu ortaya çıktı. Hacıhaliloğlu’na ceza, hisse işlemleriyle ilgili yapılan inceleme sonrası geldi. SPK’dan 19 kişiye toplam 195 milyon 449 bin 802 lira para cezası verildi. SPK’nın yayınladığı bültene göre para cezaları Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisselerinde yapılan işlemlerle ilgili incelemeler sonucu verildi. SPK, uzun yazımı ile Sermaye Piyasası Kurulu’dur. TBMM tarafından 1981 yılında, kanunlar uyarınca kurulmuştur. Kendi idare ve mali kontrolü olan, devlet kurumudur. Serbest piyasa içerisinde, denetleyici ve düzenleyici rol oynar. Özellikle yatırım danışmanlarına sağladığı lisanslar ile bilinir. Piyasa içerisinde finansal okuryazarlığı güçlü ve güvenilir yatırım danışmanlarının bulunmasını sağlar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap