SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 20.01.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 20.01.2020

20 Ocak 2021 Çarşamba - 09:55




Olaylar ve Yaşananlar | 20.01.2020





‘PAK’ BAŞLIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Emniyet teşkilatımız bünyesinde kısa adı 'PAK' olan Polis Arama Kurtarma Birimi'ni bu önümüzdeki cuma günü başlatıyoruz" dedi.
AFAD gönüllülük sistemiyle insan gücünü ve akredite kurum sayısını artırdıklarını belirten Soylu, "İnşallah emniyet teşkilatımız bünyesinde kısa adı 'PAK' olan Polis Arama Kurtarma Birimi'ni bu önümüzdeki cuma günü başlatıyoruz" dedi.

Afet bilinci, afet eğitimi ve afet farkındalık eğitiminin önemli olduğunu dile getiren Soylu, "Deprem anında nereye kaçacağımızdan tutun, binalarımızın sağlamlığını kontrol ettirmeye kadar, deprem ve afetlerle ilgili pek çok konuda insanların zihnine girmek istiyoruz. Yani öyle bir farkındalığımız olmalı ki bir vatandaşımız çivi çakarken bile afet riskini düşünsün. Girdiği her binaya 'Bu bina sağlam mı?' diye bakmayı alışkanlık haline getirsin. Hepimiz yaşıyoruz ve görüyoruz, insanlar afet riskini kendi kafalarında öteliyorlar" dedi

Bu arada rahatsızlığı nedeniyle tedavi altına alınan Bakın Soylu’nun annesi Servet Soylu’ya da acil şifalar diliyoruz.

HAMZAÇEBİ’NİN SÖZLERİ

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Kara Harp Okulu Dekanı Prof. Gültekin Yıldız’ın askerliğini bedelli olarak yaptığı ortaya çıkmasının ardından, “Askerliğini bedelli olarak yapmış birisinin Kara Harp Okuluna dekan yapılması Türk Ordusuna saygısızlıktır, utanmazlıktır. Yetmezmiş gibi üstüne dekanın “2010’dan beri askeri kurumlarda ders veriyorum, askerliğimi fazlasıyla yaptım” açıklaması tam bir rezalettir” paylaşımında bulundu.

GÜÇLENİYORUZ

AK Parti Karadeniz Bölgesi İl Koordinatörü Haydar Revi il başkanlığına devam etmemesi yönündeki karara saygı duyarak küsmeden partisine hizmete devam ediyor. Revi, “AK Parti milletimizin teveccühü ile büyümeye devam ediyor. Artvin Borçka ilçemizde aramıza yeni katılan 485 yeni üyemizle Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu hedefler doğrultusunda güçlenerek ilerliyoruz.
Karadeniz Bölge İl Koordinatörü olarak Divan Başkanlığını yaptığım Artvin AK Parti Murgul İlçe Başkanlığı 7. Olağan kongresini gerçekleştirdik. Murgul İlçe Başkanlığına seçilen Ali Erzincan ve yönetimini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi

ALAY EDİYORLAR

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, “İktidarın 2020'de 138,9 milyar olarak hedeflediği bütçe açığı 172,7 milyar TL olarak gerçekleşti. 172,7 milyar açık vermişler, 66,5 milyar tasaaruf ettik diyorlar. Milletin aklıyla alay ediyorlar. İnkar siyasetinde çığır açtılar; artık kendi kendilerini de inkar ediyorlar. Yazık!” dedi

BU ŞARKI BURDA BİTMEZ

AK Parti Gümüşhane Şiran İlçe Teşkilatı’nda deprem yaşanıyor. AK Parti Şiran İlçe Başkanı Erhan Güngör 14 Ocak 2021 tarihli MKYK kararıyla, tüm ilçe teşkilatlarıyla birlikte görevden alındı.  5 ay önce, Şiran ilçesinde gerçekleştirilen 7’inci olağan kongrede tek listeyle seçime giren ve 348 delegenin oyunu alarak tekrar Ak Parti Şiran İlçe Başkanı seçilen Erhan Güngör ve listesinin Ak Parti Genel Merkezi’nin aldığı tek kararla görevden alınması tartışmalara neden oldu.  AK Parti Gümüşhane koordinatörü Artvin Milletvekili Ertunç Erkan Balta’nın bir süre önce Erhan Güngör’ün istifasını istediği, ilçe başkanı Erhan Güngör’ün ise,  istifayı kabul etmediği ve görevden alın dediği iddia edildi. Görevden alındığını sosyal medya hesabından duyuran Erhan Güngör, “Bu şarkı burada bitmez” dedi.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap