SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 19.11.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 19.11.2019

19 Kasım 2019 Salı - 11:17




Olaylar ve Yaşananlar | 19.11.2019





AKÇAABAT FARKI

Akçaabat Belediyesi eski Başkanı Şefik Türkmen’in başlattığı kültür faaliyetleri ilçede tüm hızıyla devam ediyor. Mevcut Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Türkmen’in kültür ve sanat anlamında yaptığı etkinliklerin üzerine koyarak ilerliyor. Kültür sanat faaliyetlerine verilen önem Akçaabatlıların hatta tüm Trabzon’un takdirini kazanmasına neden oluyor. Başkan Ekim’in tam destekleriyle gerçekleşen birbirinden güzel etkinliklerin, Trabzon’un tüm ilçelerine örnek olmasını bekliyoruz.

ÇÖP KUTULARI DİREĞE!




Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yeşiltepe Mahallesi, Mustafa Cumhur Parkı yanında bulunan ve kaldırımlardaki direğe monte edilmiş çöp kutularının, vatandaşın kaldırım geçişini engellediği şikayetini aldık. Yetkililerden, düzenleme isteyen bölge sakinleri, ‘Direklerin kaldırım üzerinde olması ve direklere çöp kutuları monte edilmesi, burada iki kişinin yürümesini engelleyen bir durum. Konuyla ilgili görev yapan arkadaşlarımızı düzenleme yapmaya davet ediyoruz’ diyerek yetkililere seslendiler.

RİDEF’TEN TEPKİ VAR




Rize Dernekler Federasyonu hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hem de farklı belediyelerdeki işten çıkarılmalarla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Seçimle işbaşına gelenlerin, kendisine direkt olarak bağlı olan üst yöneticileri usulüne uygun olarak değiştirmeleri en doğal haklarıdır. Ancak bunun haricinde orta ve alt düzey yöneticilerin değiştirilmesi ve değiştirilirken mağdur edilmesi, liyakat esasına dayalı olmayan hak, hukuk ve etik kurallarının hiçe sayılarak yapılan atama ve görevden almalar vicdanları yaralamaktadır. Çalıştıkları kurumlarda kendilerini ispatlamış, başarılı projelere imza atmış, liyakatlı ve iş odaklı yöneticilerin gerekçe gösterilmeden hem de mağdur edilerek, kanun, mevzuat ve teamüllere aykırı bir şekilde görevlerinden alınmalarının toplum nezdinde haklı bir izahının yapılamadığı da bir gerçektir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere başka Yerel yönetim ve Kamu kurum ve kuruluşlarında yapılmış olan veya bundan sonra yapılması muhtemel bu ve buna benzer atama, görevden alma veya işten el çektirmeleri doğru bulmadığımızı, vicdanları yaralayan yanlış uygulamalar olduğunu ve toplum nezdinde asla Kabul görmediğini kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz.”

DURAK VAR TABELA YOK

Araklı’da vatandaşlardan durak tepkisi. Vatandaşlar Karadeniz Sahil Yolu üzerinde öğretmenevi ve petrolün karşısındaki durakta tabela olmadığı için mağdur olduklarını dile getiriyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesine çağrıda bulunan vatandaşlar, durağa tabela asılmasını istiyorlar. Vatandaşlar, “Bu durakta yıllardan beri iniyorduk. Ancak durakta tabela olmadığı için bazı otobüs şoförleri bize zorluk çıkarmaya başladı. Aslında burası durak. Durak için asılan direkte tabela vardı ama rüzgardan kopmuş olabilir. Otobüs şoförleri bu durakta bizi indirmeyince aşağıdaki durakta indiriyorlar. Yaklaşık 20 dakika yol yürümek zorunda kalıyoruz. Mağdur oluyoruz. Büyükşehir Belediyesi yetkililerimizden ricamız durağa tabela asarak mağduriyetimizin ortadan kaldırılmasıdır” diyerek sitemlerini dile getirdiler.



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap