SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 19.09.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 19.09.2021

19 Eylül 2021 Pazar - 09:00




Olaylar ve Yaşananlar | 19.09.2021





AVCI ESNAF ZİYARETİNDE

AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Rize’de esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Merkez ilçede esnafla istişarede bulunan Milletvekili Avcı, taleplerini dinledi. Ardından Güneysu’ya hareket eden afet sonrası devam eden çalışmaları dinledi. Avcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Rize Merkez’de esnaflarımızın davetine icabet ederek ilimize dair meseleleri istişare ettik. Esnaf ziyaretleri ve taziye ziyaretleri gerçekleştirdik. Güneysu ilçemizde afet sonrası yapımı devam eden imalatları yerinde inceledik. Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfımızı ziyaret ederek yapılan çalışmaları müzakere ettik” dedi.

CHP’Lİ DAYI’DAN ALTYAPI TEPKİSİ

CHP Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Ömer Dayı, Trabzon’un Ortahisar İlçesi Beşirli Mahallesi ve diğer mahallelerde devam eden ve bitirilemeyen altyapı çalışmalarından ötürü vatandaşların mağdur olduğunu söyledi. Dayı açıklamasında “Halkın oylarıyla seçilmiş Belediye Meclis Üyesi olarak, Beşirli Mahallemiz ve diğer mahallelerimizde 1,5 yıldır devam eden altyapı çalışmaları neticesinde, Vatandaşlar yolların çok kötü durumda olduğunu, araçların ön takımlarının kırıldığını, lastiklerinin kesildiğini, Su bağlantısı yapılan binaların üst katlarına suyun basmadığını, sürekli arıza nedeniyle suların kesildiğini, mağdur olduklarını, şikayetlerini bizlere defalarca söylediler. Bizlerde vatandaşın yaşadığı sorunları, sıkıntıları ve mağduriyetleri Meclis toplantısında, defalarca dile getirmemize rağmen yetkililerin duyarsız kalmalarını vatandaşların takdirlerine sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN: COĞRAFİ
TESCİLİN ÖNEMİ BÜYÜK


Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), bölgedeki coğrafi işaretli 50'den fazla ürünün tanıtımı için "www.karadenizhazineleri.com.tr" adlı web sitesini hayata geçirdi. Doka Genel Sekreteri Onur Adıyaman, yöresel ürünlerin katma değeri yüksek ticari ürünler haline dönüştürülmesinde coğrafi işaret tescilinin büyük önem taşıdığının altını çizerek, "Coğrafi işaret uygulamalarının gelişmiş olduğu AB'de coğrafi işaretli ürünlerin 80 milyar avronun üzerinde bir pazarı olduğu tahmin edilmektedir. Ülkemizdeki yöresel ürünlerin ise en az 10 milyar avroluk ihracat potansiyeli bulunmaktadır. Doğu Karadeniz Bölgesi olarak bu ihracat potansiyelini karşılayacak zenginliğe sahibiz. Karadeniz hazineleri adıyla açtığımız web sitesi ile bu hedef doğrultusunda önemli bir adım daha atmış oluyoruz" dedi.

KOÇHAN’IN ACI GÜNÜ

Trabzon’un Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın amcası Selahattin Koçhan Korona virüse yenik düştü. Amca Koçhan’ın cenazesi öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Hamsiköy Mahallesi’nde defnedildi.  Karadeniz gazetesi olarak belediye başkanı Koçhan’a ve kederli ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyor merhum Selahattin Koçan’a da Allah’tan rahmet diliyoruz.

HIZIR BAŞKANDAN ACI HABER

Rize Eski Belediye Başkanlarından Hızır Hop, 83 yaşında hayatını kaybetti. 1996-2004 yılları arasında 2 dönem Rize Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Hızır Hop, 83 yaşında hayatını kaybetti. Hop, Ocak 2021’de İstanbul’da özel bir hastanede beyin tümörü nedeniyle ameliyat geçirmişti. Hop'un cenazesinin İstanbul'dan Rize'ye gönderildikten sonra bugün öğle namazına müteakiben Sahil Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilmesi planlanıyor. Biz de Karadeniz gazetesi olarak merhum Hızır Hop’a Allah’tan rahmet kederli ailesine de başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap