SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 19.09.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 19.09.2020

19 Eylül 2020 Cumartesi - 11:06




Olaylar ve Yaşananlar | 19.09.2020





ATAMALAR

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, dört bakanlık bünyesinde görev değişiklikleri oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğüne, aynı birimde genel müdür yardımcısı olan Sadettin Akyıl getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel görevden alınırken, bu göreve Eyüp Karahan getirildi. Bakanlık bünyesinde bulunan Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne ise Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Mehrali Ecer atandı.

GÜMÜŞHANE’YE ATALAY

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Adem Köse, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Volkan Burak Mumcu, Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Mücahit Atalay, Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Gökhan Yavaşer, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Numan Nafiz Şahin, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Mustafa Genç, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ise Gürhan Yıldız getirildi.

TRABZON’A EMİN YILMAZ

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde bulunan Orman Genel Müdürlüğü Artvin Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu görevden alınırken, Adana Orman Bölge Müdürülüğüne Mahmut Yılmaz, Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne Halil Oflu, Artvin Orman Bölge Müdürlüğüne Sinan Özkaya, Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne Şaban Bıyıklı, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne Enver Demirci, Denizli Orman Bölge Müdürlüğüne Erhan Çetinkaya, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğüne Oktay Ayatav, Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne Refik Ulusoy, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne Mustafa Koç, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne Fahri Sönmezoğlu, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne Hakan Keskin, Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne Kenan Akduman, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğüne Ziya Polat, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne ise Emin Yılmaz atandı.

BALTA’NIN ELEŞTİRİSİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Cumhur İttifakı olarak terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini belirtirken Millet İttifakı Trabzon milletvekillerinin bu konuda sessiz kaldığını söyledi. Balta, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhur İttifakı olarak terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Biz bu mücadelede varımızı yoğumuzu ortaya koyarken bir bakıyoruz ana muhalefet partisinin vekilleri bu mücadeleye tepki koyuyor. Bir gün bir başka milletvekili çıkıyor yine tepki koyuyor. Bunları benim Trabzonlu hemşehrilerim bilmeli. Ama bizi asıl üzen, bu açıklamalara benim Trabzon milletvekili arkadaşlarımın (Millet İttifakı) tek bir kelime etmemesidir. Terörle mücadeleye tepki koyan vekillere tepki gösteremiyorlar. Trabzon'da burada gelip bizi eleştiriyorlar. Bir çift söz de kendi milletvekillerine söylesinler. Ama söylemiyorlar. Bunları benim Trabzonlu hemşehrilerim iyi bilmeli. Oysaki bu mücadeleden ortak bir ses yükselmeli. Biz bunu bekliyoruz. Türkiye, Trabzon bunu bekliyor” dedi.

ÖZTÜRK’TE DUR DURAK YOK

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Dereli, Espiye, Yağlıdere, Tirebolu, Güce, Doğankent ve merkezde selden zarar gören köyleri tek tek dolaşarak afetzedelerin sıkıntılarını tespit etti. Ayağında çizme gitmedik köy bırakmayan Cemal Öztürk, 26 günde 7 ilçe merkezi, 3 belde, 21 köyde inceleme yaptı, sorunları gördü, vatandaşları dinledi. Sel afeti ile birlikte Giresun’a gelen bakanlarla da koordinasyonu sağlayan isim olan Cemal Öztürk, geçen süreçte selden zarar gören ilçe merkezlerinin yanı sıra köylere de giderek vatandaşların sıkıntılarını tespit etti, ihtiyaçları anında ilgili bakanlara iletti.

HEMŞİN VE PAZAR

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Hemşin ve Pazar ilçelerinde kongreler sonrası oluşan yeni yönetimlerle bir araya geldi. Hemşin’deki karayolları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Pazar ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirerek vatandaşlarla buluştu. Hemşin’deki karayolları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını inceleyen AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, bu çalışmaların tamamlanmasıyla Hemşin’in Karadeniz Bölgesi’nin ve Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri haline geleceğini ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap