SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 19.08.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 19.08.2019

19 Ağustos 2019 Pazartesi - 09:14




Olaylar ve Yaşananlar | 19.08.2019





HER ŞEY KARŞILIKLI

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Bahçecik Mahallesi’nden arayan bir teyzemiz, şikayetlerini dile getirdi. Kurban Bayramı’nda yapılan kesimin ardından hayvan artıklarının mahallede bırakıldığını, bu nedenle mahallenin çok kötü koktuğunu belirterek yetkilileri göreve davet ettiler. Bu sorun aslında Trabzon’un hemen hemen her yerinde karşımıza çıktı. Yetkililerle birlikte mahallelerini kötü kokulara ve görüntülere teslim eden vatandaşlar da oldu. İnanıyoruz ki, bu sorun karşılıklı anlayış çerçevesinde çözülebilir.

PEÇE ADLİ YIL AÇILIŞINA KATILACAK




Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Yargıtay Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştireceği Adli Yıl açılış törenine Rize Barosu'nun katılacağını söyledi. Peçe, konuyla ilgili açıklamada bulunarak, “Anayasamızdaki devletin başı sıfatı ile devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını teminle görevli Cumhurbaşkanımızın da katıldığı Cumhurbaşkanlığı Kongre Merkezi’nde yapılacak olan adli yıl açılış töreninin yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığına halel getirmeyeceğini, Rize Barosu olarak törene katılmayacakları yönünde basın açıklaması yapan baroların kararlarının hukuki olmayıp siyasi ve kişisel kararlar olduğunu, Rize Barosu olarak törene katılacağımızı kamuoyuna saygı ile arz ederiz” dedi.

KAPATMADIK TAŞINDIK




Trabzon’un Akçaabat ilçesinde hizmet veren Kireçhane PTT Şubesi’nin kapatılıp, başka bir noktaya taşınmasını daha önce bu köşeden sizlerle paylaşmıştık. Konuyla ilgili PTT’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kireçhane PTT Şubesi kapatılmamış, farklı bir iş yerine taşınmıştır. Hizmet binasının mülkiyetinin iki defa el değiştirmesi, iş yerinin ve kullanım alanının dar olması, engelli erişimine uygun olarak tadilat edilmemesi nedeniyle şube binasının başka bir merkeze taşınması zorunlu hale gelmiştir. Her iki lokasyon arasında ortalama 1 kilometrelik yürüme mesafesi bulunmaktadır.”

KÖSE’DEN BASA’YA ZİYARET

Rize Pazar Kadastro Müdürlüğüne atanan Erdal Köse, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa’yı makamında ziyaret etti. Aslen Trabzon Akçaabatlı olan Köse, Pazar Kadastro Müdürlüğü yanında Fındıklı ilçesine de birim amiri olarak görevlendirildi. Köse’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Basa kendisine başarılar dileyerek teşekkür etti.




RİZELİ ÇÖZÜM ARIYOR

Rize'de yapılan Güney Çevre Yolu Atmeydanı Mahallesi’ni ikiye böldü. Birkaç hafta önce gazetemizde yaptığımız haberle vatandaşların mağduriyetini dile getirmiştik. Mahallede yol yapımı sırasında perde duvar yapılması nedeniyle yolun karşısına geçiş kapatılırken mahalle sakinleri evlerine gitmek için 1 kilometrelik alanı dolanmak zorunda kalıyor. Defalarca belediyeye gittiklerini ifade eden vatandaşlar, “Ancak belediyedeki yetkililer hala projenin güzel olduğunu savunuyorlar. İyi de biz evimize rahatça gidemiyoruz. Önceden çok kısa mesafeden evimize gidiyorduk. Şimdi yolumuz epey uzadı. Bu hatadan bir an önce dönülmesini ve bağlantı yolunun yapılmasını istiyoruz” sözleriyle sitemlerini dile getirdiler.




GİDEN HAYRAN KALIYOR

Giresun Adası’nı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler adanın doğal güzelliğine hayran kaldı. Ziyaretçiler burada adeta mitolojik bir yolculuğa çıkıyor. Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sergilenen mitolojik gösteri turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Biri çocuk tiyatrosu olan oyuncular kıyafet ve savaş malzemeleriyle turistleri karşılayarak, görsel bir sunum yapıyor. Oyuncular temsili Herkül ve Amazon kadını gösterilerinin yanı sıra Yunanlı gemiciler Argonotlar ile Saka Türklerini canlandırıyor. Altın Post teknesiyle Giresun Adası seyahati sürüyor. Sezon başından bu yana adayı binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Geçen yıllara oranla büyük ilgi gören Giresun Adası, şehir turizmine de büyük katkı sağlıyor. Profesyonel rehber eşliğinde adayı gezen turistler, buranın doğal ve tarihi atmosferine hayran kalıyor.

ERSEN’E BAŞARILAR




Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Karabulut’un yerine Selami Ersen’in atanması şehirde memnuniyet yarattı. 1974 yılında Bayburt’ta doğan Ersen, ilk ve orta öğrenimini Bayburt’ta, lisans öğrenimini 1997 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni bölümünde tamamladı. Ersen 2000-2009 yılları arasında Demirözü ilçesinde tarım müdürü olarak görev yaptı. Ersen 2009-2019 yıllarında iki dönem AK Parti’den Demirözü belediye başkanlığı görevinde bulundu. 16.08.2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü olarak atanan Ersen’e başarılar diliyoruz.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap