SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 19.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 19.07.2020

19 Temmuz 2020 Pazar - 09:56




Olaylar ve Yaşananlar | 19.07.2020





CUMHURBAŞKANININ KONUŞMASI

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz anmasındaki konuşmasının en çok FOX TV'den izlendiğini yazdı.

Zeyrek yazısında, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi, Ulusa Sesleniş Konuşması yaptı. O konuşma, birkaç kanal dışında her yerden canlı yayınlandı. Erdoğan'ın konuşmasının hangi kanaldan izlendiğini çok merak ediyordum. Aklımdaki sorunun yanıtını Medyafaresi.com sitesinde yayınlanan haberde buldum. Haberde yayınlanan reyting istatistiklerine göre, Erdoğan en çok Fox TV'de izlenmiş. Hatta konuşmayı Fox TV'den izleyenlerin sayısı ATV'den izleyenlerin sayısının 4.5 katı kadar olmuş. Ulusa Sesleniş programının olduğu zaman aralığında ATV, AB grubunda ilk 100'e dahi giremezken, Fox TV ikinci olmuş.

Bu çarpıcı istatistiği görünce, aklıma bir de İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümünde yapılan törenlerde, Mehter gösterisinin en çok Halk TV'den izlenmesi geldi.
Gazetelerin okunma istatistiklerine girmiyorum bile.

Dilerim, Fox TV'yi, Halk TV'yi, Sözcü'yü “muhalif” olarak etiketleyip dışlamaya çalışan yetkililer, bu istatistikten bir ders çıkarır ve milletin verdiği mesajı anlar” dedi.

KILIÇDAROĞLU İLE ERDOĞAN NE KONUŞTU

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Halk TV’de Gürkan Hacır'ın sunduğu “Taksim Meydanı” programında 15 Temmuz gecesine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Dün 25 ve 26. dönem AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi TRT stüdyosunda canlı yayında CHP'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ettiği görüntüler ortaya çıkmıştı.

Bugün de Özgür Özel canlı yayında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 Temmuz gecesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak hem Kılıçdaroğlu’na hem de darbe girişimi sırasında Meclis’e giden CHP milletvekillerine teşekkür ettiğini söyledi.

1 MİLYON YAZILIMCI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 1 Milyon Yazılımcı Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Twitter’dan açıklama yapan Bakan Albayrak, şu ifadeleri kullandı: “1 Milyon Yazılımcı Projesi’ne 31 yeni eğitim eklenerek, eğitim sayısı 62’ye, eğitim süresi 1422 saate yükseldi. Yıl sonu eğitim sayısı hedefi 100’den 143’e çıkarıldı. Btkakademi’deki eğitimlerimizi takipte kalın gençler!” Bakan Albayrak, proje ile ilgili Twitter’dan bir de infografik paylaştı.

FINDIK FİYATI...

Ordu’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli fındık fiyatlarına dair açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağını söyledi. Bakan Pakdemirli, “Biliyorum hepiniz merakla fındık fiyatlarını açıklamamı bekliyoruz ancak bu konudaki gerekli açıklamayı Cumhurbaşkanımız yapacaktır. İnşallah bereketli ve bol kazançlı bir sezon geçireceğiz.”dediç

FINDIK TOPLAMA ÜCRETİ

Ordu Valiliği fındık toplama ücretlerini açıkladı. Buna göre 2020 yılı için belirlenen asgari ücret miktarı ve bu ücretteki yüzde 15,03' lük artış oranı dikkate alınarak günlük net fındık toplama ücretin yemek işçiye ait olmak üzere 100 lira olması kararlaştırıldı.  

Toplanan fındıkların taşınması işlerinde çalışacak çuvalcıların ve aşçıların ücretlerinin; 10-15 arası işçi için aşçılara 100 lira, çuvalcılara 105 lira, 15 ve üzeri işçi için aşçılara 105 lira, çuvalcılara 110, kilo ile toplanan bahçelerde çuvalcı ücretinin de 115 lira olarak belirlendi.  Katırcı ücreti katırı ile birlikte olmak üzere 220 lira olarak belirlenirken kilo hesabı ile fındık toplayanların işçi ücretleri kilo başına 70 kuruş olarak belirlendi.  Patoz saat ücreti ise 200 lira olarak belirlendi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap