SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 19.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 19.06.2020

19 Haziran 2020 Cuma - 10:26




Olaylar ve Yaşananlar | 19.06.2020





EMEĞE SAYGI DUYARIZ

Zaman zaman habere ilişkin fotoğrafları internetten, zaman zaman da sosyal medyadan temin ediyoruz. Aldığımız fotoğraflar kimi zaman bir emekçiye ait oluyor. Fakat fotoğrafı temin ettiğimiz yerde fotoğrafı çekene ait bir imza görmediğimiz için mevcut haliyle alıp kullanmış oluyoruz. Tabii hiçbir emekçi kendi eserini başkasına mal edilmiş olarak görmek istemez. Küçük bir imzayla da olsa onore edilmek ister. Bizim emeğe de emekçiye de saygımız sonsuz. Trabzonspor’un Fenerbahçe galibiyeti sonrası ‘Yalı Çocukları Değil, Yayla Çocukları Kazandı’ başlığıyla çalıştığımız sayfada fotoğrafı temin ettiğimiz yerde imzası bulunmadığı için fotoğrafçı Yüksel Yavuz’un fotoğrafına imzasız yer vermiş bulunduk. Yayla yolunda 61 numaralı forması ile koşarken çekilen çocuk fotoğrafı fotoğrafçı Yüksel Yavuz’a aittir. Emeği için kendisine teşekkür ederiz.

PARA CEZASI UYGULAYIN

Korona salgınında vaka sayıları gittikçe artıyor. Artmasına da şaşırmıyoruz. Öyle şeylere şahit oluyoruz ki normal zamanda bile Kabahatler Kanunu’ndan ceza kesilse yeridir. Bu süreçte en iyi şey caydırıcı kuralları devreye sokmaktır. Her şeyin başı hijyen diyoruz fakat mide bulandıracak cinsten davranışlar görüyoruz. İnsan hiç belediye otobüsünde yere tükürür mü? Yanlış okumadınız, bunu resmen gözümüzle gördük. Sonra vaka sayısı niye arttı diyoruz. Niye artmasın ki? El yıkamak, maskeyi düzgün takmak, peçete kullanmak, bir kolonya dökünmek hak getire. Saldım çayıra Mevlam kayıra. Ey insaf, lütfen hijyene dikkat! Yetkililerden de ricamız, böyle durumlarda toplumun sağlığını tehlikeye atmaktan lütfen para cezası uygulayın.

KIŞ UYKUSUNDAN UYANDILAR

Çay hasadının hemen arkasından fındık hasadı gelecek. Bölgede kış uykusundan uyanan ve yiyecek arayan yılanlara aman dikkat edin. Kontrollü çaylıklara ve fındıklıklara girin. Fındık ve çay bahçelerinizin otlarını iyice temizleyin. Eğer bir yılan tarafından ısırılırsanız da ısırıldığınız yerin 1 cm yukarısından sıkıca bir bez ile bağlayın ve en kısa sürede en yakın sağlık kuruluşuna gidin. Paniğe gerek yok, soğukkanlı olun. En önemlisi dikkatli olun.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU UNUTULMADI

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını kapsamında Araklı’da gece gündüz demeden hizmet yapan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanları unutulmadı. Kaymakamlığın düzenlediği programda Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarını Kaymakam Mehmet Nuri Çetin ve Belediye Başkanı Recep Çebi ile bir araya geldi. Programda konuşan Başkan Çebi, “Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında vefakar ve cefakarca görev yapan Vefa Sosyal Destek Grubu personellerimizle bir araya gelerek sohbet ettik. Bu vesileyle pandemi döneminde görev yapan tüm çalışanlarımıza en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN ELÇİN TURİZMİ MASAYA YATIRDI

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, mahalle ve köy muhtarları bir araya gelerek Artvin’in turizmde söz sahibi olabilmesi için fikir alışverişinde bulundu. Elçin, Artvin’in, köylerdeki tarihi ve doğa harikası yerlerin tanıtmak, turist çekmek için belediye tarafından yapılacak olan tanıtım çalışmasında yer alabilecek yerler hakkında muhtarlardan bilgi aldı. Açıklamalarda bulunan Elçin, “Esas amacımız Artvin’i tanıtmak bunun için merkezdeki ve merkez ilçedeki köylerdeki kale, göl gibi turistin ilgisini çekecek değerler varsa belediye olarak bu değerleri araştırıp tespit ettikten sonra restorasyonunu yapıp, kamuoyuyla paylaşarak Artvin’i tanıtıcı kitap çıkarmaktır. Siz değerli köy muhtarlarımızın da desteği ile şehrimizin saklı güzelliklerini gün yüzüne çıkararak Artvin’imizi turizmde hak ettiği yere çıkaracağız” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap