SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 19.05.2022

Olaylar ve Yaşananlar | 19.05.2022

19 Mayıs 2022 Perşembe - 08:58




Olaylar ve Yaşananlar | 19.05.2022





VALİ TAŞBİLEK’TEN 19 MAYIS MESAJI

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Taşbilek mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugünü, "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak ülkemizin geleceği olan gençlerimize armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Sizin gibi gençlere malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum” diyerek gençlerimize duyulan güveni de açıkça ifade etmiştir. Böylesine değerli bir övgü ve iltifata mazhar olan gençliğimizin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolunda kendisine düşen sorumluluğun bilincinde olacağına ve Cumhuriyetimizin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde ilelebet payidar kalmasının teminatı olacağına inancım tamdır. Bu duygularla; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele Kahramanlarımızı, Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, başta gençlerimiz olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

TIĞLI’DAN REKOLTE TEPKİSİ

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun ve CHP Gşiresun Milletvekili Necati Tığlı, Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyinin (INC) 2022 - 2023 fındık rekolte tahminini değerlendirdi.Tığlı, “INC tarafından açıklanan verilere göre ülkemiz de ki fındık rekoltesi 760 bin ton, 100 bin tondan fazla da geçen yıldan depolarda kalan fındık. Dünya rekoltesi 1 milyon 393 bin 700 ton, dünyada üretilen fındığın yüzde 61’i ülkemize üretilen fındık olduğu ifade ediliyor. Üreticiye daha şimdiden verilecek fiyata razı ol sana mecbur değiliz diyerek sopa gösteriliyor. Üretim maliyetlerinde hiper artışlar oldu. Türkiye’deki fındık üreticisi bu yıl gübre, ilaç alamadı, bahçesine bakamadı, büyük bir verim kaybı var ve liderliği yavaş yavaş yitiriyoruz deseler daha mantıklı bir ifade olurdu” dedi.

ALİM’DEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, İl Başkan Yardımcıları, İl Kadın Kolu ve Gençlik Kolu Başkanı, İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanları ile birlikte Ardeşen, Fındıklı, Pazar ve Çayeli ilçelerinde teşkilatlarla bir araya geldi. Teşkilat ziyaretlerinin ardından ilçelerde esnaf ziyaretlerinde bulunan Başkan Alim, ziyaretlerinde teşkilatlara, Rize – Artvin Uluslarası Havalimanı açılış programı öncesi yapılan hazırlık aşamalarındaki gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ederken, esnaf ve vatandaşlara da programa gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.

GİRESUN’DA VATANDAŞLAR MAĞDUR

Giresun Limanında bulunan işletmenin neden olduğu pis koku yüzünden Kale Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar evlerinde adeta hapis hayatı yaşıyorlar. Kale Mahallesi Muhtarı Muammer Daban, limandaki işletmenin neden olduğu pis koku ve etrafa saçtığı zehir yüzünden mahalle halkının evlerinde pencere dahi açamadıklarını belirterek” Böyle giderse yakında kua hastalığı mahallemizde had safhaya ulaşacaktır” dedi. Muhtar Daban, Giresun Valisinin de aynı mahallede ikamet ettiğini belirterek, “Vali Bey’de durumu yakından görmektedir. Bu konuda ilgili işletmeci uyarılmalı, mahalle halkının çilesi sona erdirilmelidir” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap