SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 19.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 19.03.2024

19 Mart 2024 Salı - 09:04




Olaylar ve Yaşananlar | 19.03.2024





EMNİYET İSTİHBARAT NEREDE?

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananların önceden planladığı ve açık bir provokasyon olduğu ortada. Durum böyle iken Trabzon Emniyet Müdürlüğü istihbarat birimleri bu konuda neden bir çalışma yapmadı neden bu kişiler daha önceden tespit edilemedi. Burada ciddi bir güvenlik zaafiyeti var .Hem emniyet birimleri hem de özel güvenlik yeterli ve başarılı olamadı. Tamam Fenerbahçeli futbolcuların ağır tahriki var şu var bu vara ama bu öz eleştiriyi de yapmak zorundayız. Siyasiler zaten düşmüş  seçim derdine şehir kimin umurunda.  Siyasiler için Trabzonspor zaten yılardır oy sağlama gövde gösterisi yapma kişisel kariyer ve  egolarını tatmin etme yeri olmuş. Herkes şapkasını önüne koymalı ve kendini şöyle bir sorgulamalı. Trabzon şehri Trabzonspor bunu hak ediyor mu? Her defasında suçu başkasına atarak kendi gerçeklerimizle yüzleşmiyoruz

**
GENÇ REKORA GİDİYOR!

Trabzon'un 2012'de büyükşehir statüsüne geçmesiyle AK Parti ilçelerdeki yüksek oy oranlarıyla kentin büyükşehir belediyesinde sıkıntı yaşamıyor. 31 Mart Yerel Seçimlerinde de AK Parti'nin Trabzon Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde elinin rahat olduğu görülüyor. Büyükşehir'e mevcut Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i aday gösteren AK Parti'nin, anketlerde yüzde 55'in üzerinde bir oy oranı yakaladığı sonucu ortaya çıkıyor. CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Süha Saral ve İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhammet Erkan'ın ise Genç'le rekabet edebilecek bir oy potansiyeline erişemediği gözleniyor. 2019 yerel seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde 307 bin 167 oy ile yüzde 64 başarı sağlamıştı.  AK Parti-MHP Cumur İttifakı Ortahisar seçimlerinde ise 98 bin oy almıştı.

**
ULTRA ATATÜRKÇÜ BİR ADAMIM!

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, katıldığı bir programda "Ben inançlı bir insanım ama Türkiye'de alışılmışın dışında olarak bu inançlı yönümün yanında ben mega Atatürkçü bir adamım, ultra Atatürkçü bir adamım. Kırmızı çizgim orası, tavizim asla olamaz. Bir hayranlıkla, özlemle her zaman Atatürk’ü okurum, araştırırım. Dolayısıyla bu da belli radikal çevrelerde ’bu nasıl böyle olabilir’ gibi bir rahatsızlık oluşturuyor. Halbuki toplumumuzun özü bu" ifadelerini kullandı.

**
ALKIŞLAR EREN’E

Trabzonspor’un önemli isimlerinden Eren Elmalı, maç sonunda sahaya atlayıp Fenerbahçeli futbolculara saldırmak isteyen Trabzonspor taraftarlarına engel oldu. Futbolcuları soyunma odasına güvenli bir şekilde sokmak isteyen Eren Elmalı, gün boyunca taraflı-tarafsız herkes sosyal medyada tüm futbolseverlerin takdirini kazandı. İş İşleri Bakanı Ali Yerlikaya, sporun fair play ile bütünleşmesi gerektiğini ve futbol alanlarında şiddet içeren davranışların asla kabul edilemeyeceğini belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu ise, maç esnasında ve sonrasında gerçekleşen olaylarla ilgili olarak yetkililer ve temsilcilerle temas içinde olduklarını duyurdu.

**
KÖSE PROJELERİNİ TANITTI

CHP’nin Giresun Belediye Başkan Adayı Fuat Köse, düzenlediği toplantıda projelerini açıkladı. Partililer Köse’nin proje tanıtım toplantısına büyük ilgi gösterdi. İşte Köse’nin o projeleri: Atatürk Kültür Merkezi, Katlı Kent Otoparkı, Hastane Konuk Evi, Üniversite Konuk Evi, Eşekco Parkı ve Sosyal Tesisi, Özgürlük Yolu Turizm Sokağı, Sahil Yürüyüş Yolu, Aksu Mesire Alanı, Karavan Park, Atatürk Meydanı Otoparkı, Hal Tesisi, Ek Hizmet Binası Kapalı Pazar Yeri, Kent Kreşleri, Engelsiz Yaşam Yeri ve Bakım Onarım İstasyonu, Beton Santrali, Hayvan Pazarı, Otobüs Terminali, Belediye Seraları, Kentsel Sokak Dönüşümü, Fevzi Çakmak Kültür Evi, Ek Hizmet Binası Pazaryeri ve Kapalı Oto Park, Tarihi Taşbaşı Parkı Köprüsü, Modern Geri Dönüşüm Tesisi, Sokak Kütüphanesi, Glutensiz Fırın ve Ürün Satış Noktası, Ücretsiz SMA Testi, Ücretsiz Deprem Testi, Pati Park ve Sıfır Atık Yem Üretimi, Özel Ulaşım Araçları, Gezici Sağlık Otobüsü, Gezici Kütüphane, Emekliye Destek, Fındık Müzesi, Kent Kütüphanesi, Hayvan Barınağı Modernizasyonu, Üretim Atölyeleri, İtfaiye Karakolları  ve Güneş Enerjisi Santrali.

**
TOPTAN TERMİNAL TEPKİSİ

İYİ Parti Rize Belediye Başkan Adayı Köksal Toplan Rize Belediyesi’nin Çiftekavak Mahallesi’nde yapımına başladığı terminal binasının yerinin yanlış olduğunu söyleyerek yetkilileri eleştirdi. Toptan “Rize'de mühendislere soruyorum. Diyorlar bana ki oraya terminal olmaz mimarlara soruyorum diyorlar ki oraya terminal olmaz, otobüsçü soruyorum diyorlar ki oraya terminal olmaz. Buraya terminal olmuyorsa buna kim karar verdi merak ediyorum. Yani bir kişinin kararıyla buraya terminal olur mu? Ama Rizeli hemşerilerim 1 Nisan'da Allah izin belediye başkanıyım burayı durduracağım,  burayı belediyeye ait benzin istasyonu yapacağım. Gelirleri ilerde okuyan öğrencilerimize burs vereceğim. Rize Milli eğitimdeki ilkokuldaki çocuklara yardım edeceğim gelin yanıma tutun elimde bakın. Rize'de belediye hizmet nasıl oluyor “dedi
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap