SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 18.11.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 18.11.2019

18 Kasım 2019 Pazartesi - 09:46




Olaylar ve Yaşananlar | 18.11.2019





ÜMİT VAR

Giresun'un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018'de evlerinin önünde şüpheli bir şekilde yaralı bulunup hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz'ın ölümü ile ilgili yürütülen dava ile ilgili konuşan Giresun Barosu Başkanı Av. Soner Karademir, “Bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Bu anlamda biz hukukçuyuz, sosyal medya üzerinden hukuki konuları, bir ceza soruşturmasını tartışamıyoruz haklı olarak. Ama bu anlamda başsavcılık da özel bir ekip kurdu, çok ciddi bir araştırma yapıyorlar. Çok ciddi bir komisyon geldi önceki hafta burayı ziyaret etti. Yakın zamanda bir karar çıkacak gibi görünüyor. Biz hukukçuyuz özellikle de bir çocuğumuzun, yavrumuzun hayatının söz konusu olduğu bir ceza soruşturmasında konunun sadece sosyal medyada tartışmaktan çok çok daha önemli ve hassas olduğunu düşünüyoruz” dedi.

AKYAZI KAPANIYOR

Trabzon'da Akyazı’da bulunan tüneli kullanacak vatandaşlara uyarı yapıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Beşikdüzü-Trabzon yolunun 45. kilometresindeki Akyazı ve Beşirli tünellerinde aydınlatma sistemi montaj çalışmaları nedeniyle tüneller aralıklı olarak trafiğe kapatılacak veya çalışma ortamına göre tek şeritten kontrollü sağlanacak. Trafiğe kapalı zamanlarda ise ulaşım diğer bağlantı yollarından yapılacak" ifadelerine yer verildi.

ORDU’DA ATAMA

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde yeni atamalar devam ediyor. Büyükşehirde Ulaşım Daire Başkanlığı kapatılarak Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlandı. Fen İşleri Daire Başkanlığına Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden İnşaat Mühendisi Dursun Ali Kırmızıtaş atandı. Dursun Ali Kırmızıtaş’ın Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunduğu bildirildi.

BAŞKANIN MUTLULUĞU

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, aralarında kızı Beyza Metin’in de bulunduğu Rize Barosu’nda stajlarını başarıyla tamamlayan 10 stajyer avukatın ruhsat törenine katıldı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun da katıldığı törende genç Avukatlar yemin ederek, cübbe giyip, ruhsatlarını aldı, avukatlık mesleğine adımlarını attı.

Belediye Başkanı  Rahmi Metin; “Ülkemizde ideolojik olarak herkes bir bilgiye sahip olabilir. Herkes kendi içerisindeki algısını karşı tarafa empoze etmeye çalışıyor. Oysa ki bunu yapmasak ve birbirimize kendi içimizdeki algımızla saygı duysak hiçbir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Hangi görüşte olursak olalım bu vatanı seviyorsak gayretlerimiz bu yönde olduğu müddetçe de bu vatan kazanacak, hepimiz kazanacağız. Bu duygularla genç arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.Sayın  Başkan Feyzioğlu’na da Rize için yaptığı iltifatlara çok teşekkür ediyorum” kendilerini her zaman Rize’ye bekliyoruz diye konuştu.

ORTA SINIF KALMADI

Gümüş Gelişim Akademisi’nin Gençlerle Baş başa programının konuğu Adalet eski Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu oldu. Sungurlu, “ABD’de ki hukuk dalında hizmet verilen makamlarda yüksek lisans yapmayanlara hakimlik yaptırılmaz. Davalar mecliste görüşülmez, mahkemelere baskı yapılamaz. Türkiye’de orta sınıf kalmadı mevcut halde toplum ya zengin ya da fakirlerden müteşekkil bir hale geldi. Orta sınıfı yok olan bir toplulukta huzursuzluk bitmez. Serbest piyasa ekonomisi bize yaramadı, bunun güncellenmesi gerekir. Türkiye’de yasalarda sıkıntı yok tatbikatta eksikler var uygulama iyi olursa adli işlerde düzelme beklenebilir. İngiltere’de kimse hakimlere baskı yapamaz. O toplumda kimse hakime rüşvet teklif edemez. Toplumu ayakta tutacak adalet ve ahlaktır” dedi.

Oltan Sungurlu'nun eşi Ayfer Sungurlu bir konuşma yaptı. Ayfer Sungurlu temeldeki bütün sorunların eğitimsizlikte olduğunu Eğitim konusunda çok ciddi eksikliklerimiz olduğunu söyledi. ''Gelecek gençliğimizde ise gençliğimizde eğitim deki kalitemizdedir'' dedi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap