SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 18.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 18.07.2020

18 Temmuz 2020 Cumartesi - 10:49




Olaylar ve Yaşananlar | 18.07.2020





BALTA, GÜNNAR VE AYVAZOĞLU

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta yeniden TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığına seçildi. Balta’nın bu göreve yeniden seçilmesi herkesi memnun etti. Yaptığı çalışmalarla gönüllerde yer bulan Balta’ya başarılar diliyoruz. Balta’yı yeniden göreve seçilmesi nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da kutladı. Balta’nın yanı sıra milletvekili Adnan Günnar Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyeliğine, milletvekili Bahar Ayvazoğlu da Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliğine seçildi. Günnar ve Ayazoğlu’na da görevlerinde başarılar diliyoruz.

TARİHİ DEĞERLERE KİM SAHİP ÇIKACAK?

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde tarihi ve kültürel mirasın önemli değerleri arasında yer alan Elevit, Tirovit, Hacivanak yaylalarında yöre halkının imece usulü ile yaptığı, dini vecibelerini yerine getirmek için yaz aylarında yayla zamanı kullandıkları namazgahlar, bugün kaderine terk edilmiş, unutulmaya yüz tutmuş, bakımsız ve kullanılmayacak durumda bulunuyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Yöre insanı olarak bizlere miras bırakılan tarihi değerlerimize sahip çıkmalı, kültürümüzü yaşatmalı, yaşanmışlıkları gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğu içinde olmalıyız. İlgili kurum ve kuruluşlar bu değerlerimize sahip çıkmalıdır” dediler.

451 KONUTUN İHALESİ YAPILDI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Rize’ye yapılacak olan 451 konutun ihalesinin e-ihale yöntemi ile yapıldığını açıkladı. TOKİ’nin sosyal medya hesabında konuya ilişkin yer alan açıklamada, “Rize Merkez Yağlıtaş Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşa edeceğimiz 451 konutun ihalesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında e-ihale yöntemiyle yapıldı” denildi.

CHP’DEN İYİ PARTİ’YE ZİYARET

İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanlığı, kongre sonrası Millet İttifakı’nın buluşmasına ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz haziran ayında kongresini yaparak mevcut başkan Alpaslan Beşli ve ekibiyle göreve devam yönünde seçim yapan İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanlığını ziyaret eden CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin ve ilçe yöneticileri ‘Hayırlı olsun’ dileklerini ilettiler. Son derece keyifli bir ortamda gerçekleşen ziyaret programında her iki ilçe Başkanı ve ilçe yöneticileri gerek yerel yönetimlerde gerekse ulusal konularda daha fazla diyalog ve iş birliğinin yararlı olacağını ifade ettiler. İYİ Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Alpaslan Beşli, CHP İlçe Teşkilatı’nın ziyaretinden memnun olduklarını dile getirerek, “İYİ Parti olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da CHP teşkilatlarıyla uyumlu çalışmalarımızı ülkemiz ve milletimizin çıkarları noktasında devam ettireceğiz. Muhalefet partileri olarak şehrimizin ve ülkemizin sorunlarını takip edip, gündeme taşımayı sürdüreceğiz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GÜMÜŞHANE SAĞLIK SEN’DEN AÇIKLAMA

Sağlık çalışanlarının temel sorunlarından biri olan döner sermaye sistemine ilişkin Sağlık-Sen Gümüşhane Şubesi tarafından Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Musa Uncu, Şube Başkanı Engin Karabulut ve şube yönetim kurulu ile il ve ilçedeki sağlık tesislerindeki iş yeri temsilcilerinin katılımıyla sendika binasında bir araya geldi. Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Musa Uncu, her zaman olduğu gibi özellikle pandemi sürecinde büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, emeklerinin karşılığının alınması konusunda hep birlikte mücadele edeceklerini söyledi. Sağlık-Sen Şube Başkanı Engin Karabulut- ise, sağlık çalışanlarının emeklerinin tatmin edici bir şekilde karşılık bulması konusunda dün olduğu gibi bugün de mücadeleye devem ettiklerini belirterek bütün katılımcılara teşekkür etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap