SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 18.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 18.07.2019

18 Temmuz 2019 Perşembe - 09:30




Olaylar ve Yaşananlar | 18.07.2019





SANAYİDE YAYA YOLU SIKINTISI

Trabzon’da yıllardır hizmet veren Büyük Sanayi Sitesi’ne sahi yolundan bağlantı açılınca trafik sıkıntısı da doğmuştu. Bağlantı yoluyla birlikte sahilden gelenler bankalara, Erzurum yoluna, ve şehir içine kısa yoldan bağlantı sağlayabilmeye başladı. Fakat bu yol kenarında yer alan yaya kaldırımları sanayi esnafının istilası altında kalmıştı. Yayaların yürümekte zorlandığı kaldırımlar rahatlatmak “Önce Yaya” projesi üzerine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in girişimiyle araç parkını önlemek amacıyla demir bariyerler yapıldı. Fakat bazı esnafların bu demirleri sökerek kaldırımları araç tamiri için kullandığı bilgisine ulaştık. Sanayi esnafından yayaya saygı bekleniyor.

EYÜBOĞLU’NUN SESİNİ DUYUN




Trabzon’un Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu çiftçinin yıllık 300 bin lira kayba uğradığını belirterek ruhsatlı mezbaha inşaatı bir an önce başlanması gerektiğine söyledi. Eyüpoğlu,  “Trabzon'un en büyük ilçelerinden olan Akçaabat’ta arazisi kamulaştırılmış olan ve yapım projeleri hazırlandığı söylenilen mezbaha ile ilgili henüz bir kazmanın vurulmamış olması Akçaabat çiftçisini besilik hayvanlarda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın vermiş olduğu 200 kilogram ve üzeri etlik erkek hayvanlara vermiş olduğu 250 lira desteklemeden ruhsatlı mezbaha olmadığı için yararlanamamaktadır” diyor. Yarın geç kaldık diye mazeret üretmemek için Eyüpoğlu’nun sesine kulak vermek gerek.

BELEDİYEYE ÇAĞRI VAR




Rize Belediyesi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ekipleri, şehirde yeşil alanların bakım ve onarımını her hafta düzenli olarak yapıyor. Ekipler, şehir etrafındaki kuruyan ağaçların ve çiçeklerin yerine yenilerini dikiyor. Vatandaşlar da ekiplere teşekkürlerini iletirken aynı zamanda yeşilin daha da artırılması gerektiğini dile getiriyor. Vatandaşlar, “Çalışmalardan ötürü ekiplerimize teşekkür ediyoruz. Ama şehrimizde yeşil son derece az. Yaşam alanlarının yeşil ile birlikte artırılmasını istiyoruz. Betondan kurtulmak istiyoruz. Bu konuda belediyemizin daha fazla duyarlı olmasını istiyoruz. İnşallah çağrımıza kulak verirler” dediler.

YATIRIMLAR MASAYA YATIRILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12.Bölge Müdürlüğü’nün “Yatırım Değerlendirme Toplantısı” Rize 12. Bölge Müdürlüğü merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda, 2019 yılı yatırım programı kapsamında devam eden çalışmalarla birlikte genel ve güncel konular değerlendirildi. Toplantıya Bölge Müdür Yardımcısı Murat Kefelioğlu ile birlikte Rize, Artvin, Trabzon, Gümüşhane ve Giresun İl Şube Müdürleriyle ilgili teknik elemanlar katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12.Bölge Müdürlüğü tarafından Bölge Müdürlüğü sorumluluk kapsamında bulunan illerde yapılan ve yapılması planlanan yatırım masaya yatırıldı.




BAŞVURALAR BAŞLADI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatı üzerine, Fındık Toplamaya Büyükşehir Eli Dokunuyor Projesi ile fındık işçiliğine düzenleme getirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, fındık işçiliğinde çalışmak isteyenlerin başvuruları başladı. Başvurular Altınordu ilçesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi danışma ofisine, Ünye ilçesinde ORMEK binasındaki ofise, Fatsa ilçesinde ise Kültür Sarayı’nda oluşturulan başvuru ofisine yapılacak.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap