SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 18.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 18.06.2020

18 Haziran 2020 Perşembe - 10:11




Olaylar ve Yaşananlar | 18.06.2020





BAKANLIKLARA YENİ ATAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yeni atama kararları yayımlandı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12’nci ve 13’üncü maddeleri gereğince Turgut Aslan atandı. Açık bulunan Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığına 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Türkay Dalay getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Mehmet Umut Tuncer atanırken Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ise Handan Karakoç atandı. Açık bulunan Denizcilik Genel Müdürlüğü ise Ünal Baylan’a teslim edildi.

AYDIN’DAN REKTÖR AKDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, Ordu’da yapılacak yeni hastanenin yeri konusunda gösterdiği davranış nedeniyle Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’a teşekkür etti. Rektör Akdoğan, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Taşçı ile Ordu Kent Konseyi’ni ziyaret etti. Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, “Hastanenin yeri konusunda göstermiş olduğu davranıştan dolayı Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ı kutluyorum. Birçok eleştiriyi göze alarak tarihi bir karar aldı, bu kararın üzerine yeni bir şehir monte edileceğine inanıyorum. Bu vesileyle şehir ve üniversitenin birleşeceğini düşünüyorum. Bunun yanı sıra Ordu Kent Konseyi olarak üniversitemizde bir Arkeoloji bölümü açılarak şehrimizdeki tarihi eserleri üniversitenin koruması altına almanın daha sağlıklı olacağını düşünmekteyiz. Ayrıca Ordu tarihi ile ilgili ortak çalışmalar yürüterek üniversite ve şehri daha da yakınlaştıracağımıza inanıyorum” dedi.

ELEKTRİK HATLARI YER ALTINA ALINIYOR

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, projelerini sırasıyla hayata geçiriyor. Başkan Bıyık, ilçe merkezindeki elektrik nakil hatlarının yer altına alınması için çalışma başlattı. İlçe merkezindeki Trabzon Caddesi ve Hükümet Caddesi'ndeki elektrik hatlarının yer altına alınması için çalışmaların başladığını bildiren Bıyık, bölgede ayrıca ışıklandırma çalışması yapılacağını ifade etti. Modern şehircilik anlayışıyla Yomra'ya hizmet etmekte olduklarını vurgulayan Bıyık, çalışmaları 3 ay içinde tamamlamayı planladıklarını da kaydetti.

ANAP RİZE’DE YENİDEN YAPILANIYOR

Anavatan Partisi Rize’de il binası kuruyor. Anavatan Partisi Rize İl Başkanlığı binası, Rizeliler ve parti yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşecek. Konu ile ilgili açıklama yapan Anavatan Partisi Rize İl Başkanı Berat Özkan, “Partimiz Rize'de sevenleriyle yeniden kavuşmanın heyecanını yaşıyor, güçlü ve işinin ehli bir kadroyla İnşallah Rize'mize hizmet etmek için yola çıkıyoruz. Tüm Rizeli vatandaşlarımızı Anavatanlarına geri dönmeye davet ediyorum'' dedi. Parti binasının henüz tadilatta olduğunu, açılış için tüm Rizelileri de davet edeceklerini belirten Özkan, “ANAP il binası Memiş Aliağa Parkı Taşkın Et lokantası üstü 3. katta sevenleriyle buluşacak” dedi.

RTEÜ’DE DEVİR TESLİM

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, görevini Prof. Dr. Hakkı Türker Akçay’a devretti. Devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Prof. Dr. Dalgıç’ın görevini 4 yıldan beri başarıyla sürdürdüğünü kaydederek hizmetlerinden ötürü kendisine teşekkür etti. Rektör Karaman, görevi devralan Prof. Dr. Akçay’a da bayrağı daha ileriye taşımasını dileyerek yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Devir teslim töreni sonunda Rektör Karaman, katkıları dolayısıyla günün anısına Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç’a plaket takdim etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap