SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 18.05.2022

Olaylar ve Yaşananlar | 18.05.2022

18 Mayıs 2022 Çarşamba - 07:58




Olaylar ve Yaşananlar | 18.05.2022





BEYAZ ÇAY ZAMLANDI

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay sezonunun açılışını Pazar ilçesi Kirazlık köyündeki 1 alım evinden gerçekleştirdi. Genel Müdür Alim, bu yıl üreticilerden beyaz çayın kilosunu 1000 liraya alacaklarını kaydetti. Alim, geçen yıl beyaz çayın kilosunu 600 liradan aldıklarını ifade etti. Beyaz çayın bu yılki alım fiyatının 1000 TL olarak belirlendiğinin altını çizen Genel Müdür Alim, “Beyaz çayın kilosu geçtiğimiz yıl 600 liraydı. Toplamasında da hiçbir sıkıntı yok. Beyaz çay alış fiyatımız bu yıl kilogram başına 1000 TL oldu. 1000 lira da çok iyi bir rakam. Çocuklar bile eğlencesine toplar. Biz gençlerin, çocukların çayla daha fazla ilgilenmesi için böyle farklı bir fiyat verdik. Gençler de şimdi toplar. Bu anlamda üreticilerimizin daha farklı hevesle bahçeye girip ürününü bize teslim edeceklerine inanıyorum” dedi.

KARAKOYUN ÇAY SANAYİCİLERİNE SESLENDİ

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyun, yaş çayın ardından kuru çaya da zam yapılmasının çay sanayicilerini mutlu ettiğini söyledi. Artık özel sektör temsilcilerinin yaş çay taban fiyatının altında alım yapmaması konusunda çağrıda bulunan Karakoyun, “Sayın Cumhurbaşkanımıza binlerce kez teşekkür etmemiz gerekir. Yaş çay için tavsiye fiyatı vatandaşımızı memnun etmiştir. Kuru çay zammı sanayicimizi mutlu etmiştir. Yıllarca söylediğimiz KDV indirimi yapılmıştır. Artık çay sanayicilerimiz yaş çayı, devletin belirlediği fiyatın altında almamalıdır. Tabii ki sorunlar bitmedi. Yaş çaydaki ve kuru çaydaki kalite sorunu giderilmelidir. Çöp çayların denetimi artırılmalı. Çaya boya katan firmalara çok ciddi cezalar verilmelidir. Bunun için çay kanunu acilen çıkartılmalıdır” dedi.

ÖZTÜRK’TEN ÇAKIRMELİKOĞLU’NA ZİYARET

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, beraberindeki İl Başkanı Kenan Tatlı ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Öztürk, ziyaretle ilgili olarak verdiği bilgide Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Giresun’un ticaret potansiyellerini geliştirmek için yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

FINDIKTA REKOLTE TARTIŞMASI

Fındıkta Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Konseyi toplantısında 760 bin ton olarak açıklanan 2022 ürünü tahmini fındık rekoltesi beraberinde tartışmaları da başlattı. Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, bu yılki Türkiye fındık rekoltesinin 550 bin tonu geçmeyeceğini söyledi. Karan, fındık üreticisinin bu yıl bahçesine gübre atamadığını ifade ederek, “Üreticiler çok pahalı olduğu için yüzde 80’i gübre atamadı. Yeterli beslenme olmayınca fındık nasıl olacak” dedi. Karan, tahmini fındık rekoltesinin 670 bin ton olarak açıklayan çevrelere ise “Siz üretim kısmını bize bırakın, fındığı işleyip satarak daha çok katma değer katın” şeklinde konuştu. Karan, fındıkta temmuz ve ağustos aylarında dökülmeler yaşandığına dikkat çekerek, “Şu anda rekolte tahmininde bulunmak fal açmaya benziyor” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap