SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 18.05.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 18.05.2019

18 Mayıs 2019 Cumartesi - 09:40




Olaylar ve Yaşananlar | 18.05.2019





ARKA BAHÇE YAPMADI

Trabzon Ortahisar Belediyesi iştiraki olan ORBEL şirketine 2014 yılından bu yana yönetim kurulu başkanlığı yapan Sezgin Yılmaz, 31 Mart mahalli seçimlerinde yeniden belediye meclis üyesi seçilmeyince azledildi. Yerine ise Ortahisar Belediye Meclisi üyelerinden biri gelecek. Sezgin Hanım ORBEL’deki görev süresi boyunca kamuoyuna hiçbir şekilde olumsuz bir şekilde yansımayarak örnek bir yönetim anlayışı sergiledi. ORBEL’i belediyenin arka bahçesi yapmak yerine dürüst ve şeffaf bir şekilde yönetti. Kapısı her daim herkese açıktı. Görevini layıkıyla yerine getiren Sezgin Yılmaz’ı, onun yerine gelecek ismin örnek almasını temenni ediyoruz.

BIYIK’IN FERASETİ




Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kendisine Başkan Vekili Atilla Ataman tarafından söz verilmemesini öyle güzel hoşgörü ile karşıladı ve örnek bir davranış sergiledi ki takdir etmemek mümkün değil. Bütün meclis üyelerine söz hakkı tanınıp, kendisi es geçildi fakat Başkan Bıyık, "Önemli olan ilçem ve hizmetlerdir. Eğer söz almam gerekiyorsa kendim söz alırım. Onun dışında söz verilip verilmemesi önem arz etmiyor" diyerek herkese hoşgörü dersi verdi. Ilımlı tavrını her platformda ortaya koyan Bıyık, farklı bir profil çizerek beğeni topluyor.

AKÇAABAT’A 100 MİLYON LİRA




Akçaabat Düzköy 30. Bölge Birliği’ne bağlı Esnaf Kredi Kooperatiflerinin düzenlediği birlik, beraberlik ve dayanışma iftarı büyük ilgi gördü. Gecede konuşan TESKOMB Başkanı Murat Gümrükçü, Akçaabat'a 100 milyon kredi kullandırdıklarını belirtti. Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut da, bölge kredi kooperatifleri arasında birlik ve beraberlik için böyle bir organizasyon yaptıklarını ifade etti. Bulut, "Karadeniz Bölgesi'nde 30. Bölge Birliği'ne bağlı 26 kooperatifin dayanışma yemeği için buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

EN ÖNEMLİ MESLEK

Vakfıkebir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remziye Kuleyin, 14 Mayıs'ın Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanırken, çiftçilerin emeklerinin göz önünde tutularak kıymetlerinin daha iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizdi. Kuleyin, “Tarım ve hayvancılık yapılan alanlarda çiftçilerin karşılaştığı ve çözülmesi gereken sorunların giderilmesi için ilgili muhatapların bir araya getirilerek çözüm yöntemleri geliştirilmiştir. Alın terinin bereketiyle ülkemizin kalkınması için çalışan, üreten çiftçilerimizin 14 Mayıs Çiftçiler Günü kutlu olsun” dedi.




ORDU’DAN DESTEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilerek 23 Haziran’da yeniden yapılması kararının ardından CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmalarına destek olmak için başlatılan kampanyaya CHP Ordu İl Teşkilatı da katıldı. Toplu olarak Altınordu’daki İş Bankası’nın önünde bir araya gelen CHP’liler İl Başkanı Yusuf Furtun ve Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak öncülüğünde Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyası için açılan hesaba para yatırarak kampanyaya destek oldular.




KARATAŞ İDDİASI

Giresun Belediye Başkanlığına seçilen Aytekin Şenlikoğlu çalışma arkadaşlarını tespit etmeye devam ediyor. Kulislere düşen iddiaya göre, AK Parti Merkez İlçe yöneticisi Ali Karataş başkan yardımcılığı görevine getirilecek. Giresun’un sevilen iş adamı Karataş’ın kurum dışından belediye başkan yardımcılığına atanması için gün sayıldığı ifade ediliyor. Karataş’ın ise gelişmeler karşısında açıklamada bulunmaktan imtina ettiği öğrenildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap