SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 18.04.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 18.04.2021

18 Nisan 2021 Pazar - 09:02




Olaylar ve Yaşananlar | 18.04.2021





GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Gönül belediyeciliği diye çıktığımız bu yolda, ortaya koyduğumuz yeni hedeflerimiz şimdi daha da bir önem kazandı. Vakit daha çok dua alma, daha çok gönül alma ve daha çok gönülle buluşmak vaktidir. Pandemi kurallarına riayet ederek özellikle kenar mahallelerimize ziyaretlerimizi yapmalıyız. Yardım faaliyetlerimizi gösterişten uzak ve bir medya-şova dönüştürmeden artırmalıyız. Bazı siyasi çevrelerin hiçbir hizmet yapmadan algı operasyonları yapması nasıl bir anlam taşımıyor ise sadece algıdan ibaret hiçbir işleme asla prim vermemeliyiz” dedi.

DÜŞMAN DEĞİLİZ

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ülkenin çıkmaz bir darboğazdan geçtiğini belirterek, "Ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Ülke insanı zor bir dönemden geçiyor. İnsanlarımızın Ramazan ayında koli yardımı beklediğini görüyoruz. Bu da ülkenin kötü yönetildiğini gösteriyor. Artık sen ben anlayışıyla birbirimizle kavga ederek, birbirimizle uğraşmak yerine, Türkiye Cumhuriyeti Devletini sevenler, laik, demokratik cumhuriyetten yana olanlar, milletin birliğini ve beraberliğini istediği insanlar olarak bu ülkeyi aydınlık yarınlara kavuşturmak zorundayız. Atatürk'ün madalyalardan resmi siliniyor, Andımız kaldırılıyor ama ses çıkarılmıyor. Adeta ses çıkaranlar da Fetöcü, PKK'lı diye suçlanır hale geldik. Böyle bir dönemde bizler el ele verip, bir ve beraber olmalıyız. O yüzden ziyaretiniz bizleri mutlu etmiştir. Biz milletten yanayız, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetten yanayız. Demokratik, laik, özgür cumhuriyetten yanayız. Hiç kimseye düşman değiliz."

NE OLDİ?

CHP Trabzon İl başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve Ortahisar İlçe Başkanı Fuat Suat Oyman CHP’nin 128 milyar dolar nerede pankartlarının kaldırılmasına tepki gösterdiler. Hacısalihoğlu, il başkanlığına astıkları pankartın emniyet tarafından kaldırılmasına tepki göstererek, “Hau 128 milyar dolar ne oldi?” paylaşımında bulunurken Oyman, “Ortahisar 128 Milyar Dolar nerede” diye sordu.  Oyman, “14-20 Nisan Şehitler Haftası vasıtasıyla şanlı tarihimizden günümüze; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarına sonsuz minnet duygularımızı sunuyor, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak, toplumumuzun huzur ve güven ortamını sağlamak için canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi

TORUL’DA ÖRNEK PROJE

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde başlatılan proje ile yaşlı, ihtiyaçlı ve yalnız yaşayan vatandaşların evleri oluşturulan uzman ekip tarafından temizleniyor, çamaşırları yıkanıp yemekleri yapıldıktan sonra gönül bağı kurulup hayır duaları alınarak dönülüyor.
Torul Kaymakamlığı’nın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla başlattığı proje kapsamında ilçe genelindeki 50 noktada yaşlı ve kimsesiz vatandaşların evleri temizleniyor, yemekleri yapılıyor ve en önemlisi de sohbet etmeye hasret kalan yaşlılarla sohbet ediliyor.
Aralarında yaşlı bakım okuyan ve üniversite mezunlarından oluşan ekip ilk olarak gittikleri evde yaşlı bireylerden izin alarak evlerini temizliyor. Yemek ihtiyacı olan yaşlıların yemeklerini de yapan ekip çamaşırları yıkayıp yaşlı bireylerle sohbet ettikten sonra evlerden ayrılıyor.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap