SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 18.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 18.03.2024

18 Mart 2024 Pazartesi - 09:12




Olaylar ve Yaşananlar | 18.03.2024





ÖZGÜR ÖZEL NE ZAMAN GELECEK?

Yerel seçimler arifesinde belediye başkan adaylarına destek verme noktasında yollara düşen siyasi partilerin Genel Başkanları ülkeyi karış-karış gezmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon ve Rize dahil bölgeye gelmiş mitingler yapmıştı. Trabzon’a yakın zaman içinde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal gelerek belediye başkan adaylarına destek vermişlerdi. Bu günde İYİ Parti Genel Başkanı  Meral Akşener Trabzon’da.. Şalpazarı, Beşikdüzü ve Yomra ilçelerinde esnaf ziyaretinde bulunacak Akşener  akşam Trabzon’dan ayrılacak.  Genel başkanların Trabzon ziyaretleri elbette belediye başkan adaylarına da moral oluyor .CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise 20 Mart Çarşamba günü Trabzon’da olacak .Trabzon’da miting yaparak seçmenden belediye başkan adaylarına destek isteyecek olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Artvin-Rize-Giresun ve Ordu illerini de ziyaret etmesi bekleniyor

ERGİN AYDIN’IN EN BÜYÜK KOZU PROJELERİ!




Trabzon’da 31 Mart harekâtı tam gaz devam ediyor. Belediye Başkan adayları seçime sayılı günler kala tüm hünerlerini ortaya koyuyor. Trabzon’un en gözde ilçesi Ortahisar’da AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Ergin Aydın sahadaki çalışmalar ve vatandaşlarla yakın temasıyla farkını hissettiriyor. Temposunu her geçen gün artıran Aydın, her gün dolu dolu program gerçekleştiriyor. Başkan Adayı Aydın dün bir yandan vatandaş ziyaretlerini sürdürürken diğer taraftan da iftar sonra gençlerle bir araya geliyor. Başkan adayı Aydın projelerini çok güveniyor ve ilçeye büyük katkı sunacağını belirtiyor. Ve vatandaş ziyaretlerinde bunu sıkça dile getiriyor. Sokakta gözlemlediğimiz Ergin Aydın projelerinin beğenildiği yönünde.. Samimiyeti ve gayreti ile gittiği her yerde uzattığı her el karşılık buldu. Vatandaş sohbetlerinde ki iknacı tavrı sandığa yansıyacak gibi. AK Parti, teşkilatının desteği ile Ergin Aydın, AK Parti Belediyeciliğini Ortahisar ilçesinde devam ettirmek istiyor.

KAYA’YA GENÇLİK DESTEĞİ




31 Mart 2024 yerel seçimlerine gençlerin daha fazla ilgi göstermesi beklenirken Trabzon’da 18-25 yaş aralığı gençler arasında yapılan anket ve araştırmaların ışığında ibrenin CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya’da olduğunu söyleyebiliriz. Ahmet Kaya’ya müthiş bir destek ve sahiplenme var. Gençlere neden Ahmet Kaya diye sorduk? Çok büyük kısmı Ahmet Kaya’yı samimi içten ve doğal bulduğunu belirterek “Ortahisar’a Kaya gibi başkan yakışır” ifadelerini kullandılar. Trabzon’da okullarda sosyal yaşam mekanlarında kafelerde ne zaman siyaset muhabbeti olsa gençlik Ahmet Kaya’yı destekleme noktasında kararını vermiş gözüküyor. Bakalım bu durum sandığa nasıl yansıyacak? Gençlerin bu seçimlere damgasını vurması bekleniyor

KANCA İKİNCİ ADAM OLACAK?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç seçimi kazanırsa ekibinde ciddi bir revizyon yapacak .Ortahisar Belediyesinden yanına alacak şu aşamada müdür ve daire başkanı yok. Genç’in ikinci adamı çok büyük bir ihtimalle Faruk Kanca olacak. Yerel yönetimlerde deneyimli hem AK Parti cenahından hem de Trabzon halkı tarafından sevilen-sayılan bir isim olan yüksek inşaat mühendisi Faruk Kanca büyükşehirde beyin takımının lideri olacak. Genç büyükşehir de başarılı daire başkanları ile yürüyecek onları es geçmeyecek ama bazı birimlere sürpriz atamalar yapacak .Lise belli görev yapacak kişiler belli.




SEÇİMİN KADERİNİ KADINLAR BELİRLEYECEK

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin Seçim Takvimi'ne göre, seçmen kütükleri, 7 Şubat'ta kesinleştirildi. YSK, seçimde, kayıtlı seçmen sayısını, 61 milyon 441 bin 882 olarak belirledi. YSK'nın verilerine göre, 18 yaşını dolduran 1 milyon 32 bin 610 kişi, bu seçimde ilk kez oy kullanacak. Seçmenlerden yüzde 50,59'u kadın, yüzde 49,41'i ise erkeklerden oluşuyor. 28 Mayıs 2023'te yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçiminde, yurt içindeki seçmen sayısı 60 milyon 771 bin 236 olarak belirlenmişti. CHP Trabzon Milletvekili Av.Sibel  Suiçmez seçim kaderini kadınlar belirleyecek diyerek kadınlar kötü gidişatın hesabını sandıkta soracak dedi.




BU KÖTÜLÜĞÜ YAPMAYIN!

Her yıl yüzbinlerce turist ağırlayan Uzungöl'e HES yapılmak istenmesine bölge halkı ve turizmciler karşı çıkıyor. Turizmciler, "Bu kötülüğü yapmayın" diyor.2010 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl'de yapılmak istenen hidroelektrik santrali projesi (HES) yeniden gündeme geldi. Bölge halkı ve turizmciler projeye tepki gösterdi.2010 yılında dönemin siyasilerinin Trabzonspor'a kalıcı gelir sağlamak amacıyla kulübe kazandırdığı Uzungöl HES projesi o dönem büyük tepki görmüş ve açılan davalar sonucu 2014'te Danıştay kararıyla iptal edilmişti. Trabzonspor, 2023 yılında uzun dönem rafta kalan projenin yüzde 90'lık kısmını ADV Elektrik Üretim şirketine sattı. İnşaat sahaları kamulaştırılan proje için üretim lisansı ve alındığı, ÇED raporu hakkında ise bilgi verilmediği öğrenildi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap