SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 18.01.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 18.01.2024

18 Ocak 2024 Perşembe - 10:16




Olaylar ve Yaşananlar | 18.01.2024





KORAY AYDIN NEDEN SESSİZ?

İYİ Parti’de yaşanan istifalar, ayrılıklar, sert açıklamalar ve parti içi muhalefet sıkıntılı bir sürecin yaşanmasına neden oluyor. Partinin en önemli isimle- rinden biri olan Trabzonlu hemşehrimiz eski bakan İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın ise uzun zamandır sessizliğini koruyor. Koray Aydın sadece izliyor ve köşesine çekiliyor. Bu derin sessizliğin arkasında kırgınlık, küskünlük ya da yorgunluk mu var bilemeyiz. Ama çok yakın zamanda Koray Aydın’dan bir hamle geleceğinin altını çizelim. Olaylar ve Yaşananlar köşesini takip edenler bilir ki biz bu köşeden mutlak suretle doğru, tarafsız ve cesur paylaşımlar yaparız. Koray Aydın ile ilgili gelen iddialar doğruysa seçim arifesinde İYİ Parti’de altın vuruş Aydın’dan gelebilir. Yani bu ses- sizliğin arkasından fırtınalar kopacak gibi...

DÜZKÖY’DE BİR GARİP DURUM!

AK Parti Düzköy’de yaşanan süreci bu köşeden dile getirmiş, aday adaylarının bir tarafa bırakılıp ısrarla başka bir arayışın içinde olunmasına tepki koymuştuk. Düzköy’den bu noktada çok sayıda teşekkür telefonu alarak ‘siz de olmazsanız kimse gerçeği yazmayacak’ şeklinde notlar aldık. Biz Düzköy’de sadece olup biteni dile getiriyoruz, elbet takdir siyasi partilerin. Fakat belediye başkan aday adaylarını görmezden gelip onları yok sayan bir anlayışı da kabul etmek mümkün değil. AK Parti Düzköy belediye başkan aday adayları partilerine olan saygıdan dolayı konuşamıyorlar ama hepsi patlamaya hazır. AK Parti Düzköy’de Selim Çelenk’i belediye baş- kan adayı olarak göstermek istiyor! Selim Çelenk isminde neden bu kadar ısrarcı olunduğuna anlam vermek mümkün değil. Düzköy ile neredeyse hiçbir bağı yok, en son ne zaman Düzköy’e geldiği belli olmayan Çelenk’in şu sıralar sık sık Düzköy’e gitmesi de manidar! CHP ise Düzköy’de Çelenk’in aday olmasını dört gözle bekliyor.

ARACI SATIYORLAR PARASINI ALAMIYORLAR!

İstanbul'da noterlerde araç devir işlemi yapıldığı sırada bahanelerle para ödenmeyerek vatandaşların dolandırılmasına ilişkin İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 23 şüpheli gözaltına alındı. Aracın ruhsatını alan şüphelilerin mağdurları parayı ödeyecekleri konusunda oyaladıkları, bu şekilde satın aldıkları araçları diğer suç örgütü üyelerine devrettikleri, şikayet durumunda şerh konulmaması için sonra- sında aracı iyi niyetli kişilere satan şüphelilerin haksız kazanç sağladığı belirlen- di. Aynı yöntemle Trabzon’da onlarca mağdur kişi var. Arabalarını satan fakat paralarını tahsil edemeyip adalete başvurmalarına rağmen sonuç alamayanlardan biri olan A.Y. adlı vatandaş, “Trabzon’da ne yazık ki mağdur olan çok kişi var” dedi. Trabzon, Artvin ve Rize hattında bir çetenin polisin teknik takibinde olduğunu belirtmek isteriz.

İSYAN VAR

Memur ve memur emeklisinin yüzde 49 aldığı yerde SSK ve Bağ-Kur emekli- sine yüzde 5 zam yapılması emeklileri çileden çıkardı. “10 bin TL maaşla nasıl geçineceğiz, ev kirası zaten 12-13 bin TL olmuş” diyen emekliler yüzde 12 zam beklediklerini, açıklanan rakamla şok olduklarını belirterek “Yerel seçim- lerde sandıkta görüşürüz” mesajı verdi. CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, hükümetin emekliyi artık gözden çıkarıp ne haliniz varsa görüne getirdiğini ifade ederek “Akıl işi değil. Ne yapmaya çalışıyorlar, anlamış değiliz. Ekonomideki kötü gidişatın, iç ve dış politikadaki başarısızlığın faturasını millete ödetmenin ne alemi var? Çıkın deyin ki biz bu işi beceremiyoruz” dedi.

GENÇLİK NASIL BİR BUNALIMDA?

Yomra Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 16 yaşındaki Ahmet Emin Köse iddiaya göre Yomra Kültür Merkezi’nin önünde kız arkadaşıyla tartışmış, olayın ardından “Karşılık bulsaydım böyle olmazdı” notu bırakarak silahla intihar etmişti. 16 yaşında solan bir hayat... Ne uğruna peki? Gençlerin içinde olduğu ruh halini anlamak mümkün değil. Yazık günah değil mi? Aileleriniz perişan... Nasıl kıyarsınız böyle kendinize? Yaşınız başınız kaç ki? Gençlerin içinde olduğu bu ruh hali gerçekten çok ürkütücü. Trabzon’da son dönemlerde inanın gençlerin arkadaşlık anlayışını, yaşama bakış tarzlarını ve okullardaki akıl almaz hallerini çözmek anlamak mümkün değil. Bu gidişat nereye böyle?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap