SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 17.10.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 17.10.2019

17 Ekim 2019 Perşembe - 09:06




Olaylar ve Yaşananlar | 17.10.2019





DÖNER SERMAYE

Giresun Türk Sağlık Sen Şube Başkanı İbrahim Ekiz,Tıp Fakültesi binasının ihalesinin iptal edilmesiyle, sağlık alanında ciddi bir kaos yaşandığını belirterek döner sermaye dağıtımında adalet istedi. Ekiz, ”Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Giresun A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde hizmet sunumu birleştirilerek Afiliye edilmiştir, yani Tıp Fakültesi Hastanesi hizmet binası yapılana kadar Üniversite çalışanları ile Sağlık Bakanlığı hizmet sunumunun ortaklaşa yapılmasıdır. Hizmet sunumu gerçekleşmiş ancak çalışanlar arasındaki iş barışı moral motivasyon sıfırlanmıştır. Bunun sebebi ise açıkça hizmet sunumundan elde edilen döner sermaye gelirlerinin eşit ve adil dağıtılmamasından kaynaklandığı aşikardır” dedi.

AYRILSAKTA BERABERİZ




Trabzon Akçaabat Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ailesi emekliye ayrılan personel için düzenlenen yemekte bir araya geldi. Akçaabat Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu yaptığı açıklamada, “Güzel bir günün akşamında Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü ailesi olarak toplandık. 1994 yılından bu tarafa gelen bir birlik ve beraberlik. Zaman öyle çabuk geçti ki 25 yıl sanki 25 ay gibi geldi bize. Eski ve yeni personel arkadaşlarla hoş bir yemekte bir araya geldik. Üç arkadaşımız bu aileden ayrıldı, emekli oldu. Onları sivil hayata uğurladık. Bizler ise kaldığımız yerden devam edeceğiz. Huzur Topal, Ayhan Bektaş ve Çağlar Hacısalihoğlu güle güle gidin, bu kuruma bu şehre katkılarınız çoktur. Sizleri çok seviyoruz. Ayrılsakta beraberiz” dedi.

EFSANE İSME VEFA




Trabzon Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, beraberinde yeni nesil bekçiler, Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır ve Çamlık Mahallesi Muhtarı İlyas Bahadır ile birlikte Vakfıkebir’de uzun yıllar bekçilik yaparak emekli olan daha sonra da yakalandığı hastalık nedeniyle 20 yıldır yatağa bağlı olarak yaşamını sürdüren Vedat Bahadır’ı evinde ziyaret ettiler. İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu emekli bekçi Vedat Bahadır’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, Yüce Allah’tan şifalar diledi. Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır ve Çamlık Mahallesi Muhtarı İlyas Bahadır ise; “Vefalı olmak hepimizin insanlık olarak en büyük görevidir. Bugün yapılan ziyarette vefanın en güzel örneklerinden biridir. Bu anlamlı ziyaret dolayısıyla Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürümüz Fahrettin Sadullahoğlu’na ve tüm personeline teşekkür ediyoruz. Şu an Suriye’de Barış Pınarı Harekatı’nı gerçekleştiren ordumuzun ve tüm emniyet güçlerimizin Yüce Allah yardımcısı olsun. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun” dediler.

ORGAN BAĞIŞI

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma komutanlığı çalışanlarına yönelik; “Organ ve Doku Bağışının Önemi” konusunda bilgilendirme eğitimi yapıldı. 2 gün süren eğitim sonrasında 20 kişi organ bağışında bulundu. “Organ Bağışı konusunda kişilerin ön yargıları değiştirebilmek ve bilinçli bir toplum oluşturabilmek amacıyla eğitim faaliyetlerimizi arttırarak sürdüreceğiz diyen Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Bakanlığımızca halkımızın ve tüm kamuoyunun organ nakli ve organ bağışı konusunda bilgilendirilmesi ve desteklerinin sağlanması tek çözüm olarak görülmekte, bu bağlamda; Müdürlüğümüz ve organ bağış bürolarımızca gerekli hassasiyet gösterilerek kamu ve özel sektörden gelen her organ nakli ve organ bağışı bilgilendirme eğitim başvurularına Müdürlüğümüzce destek verilmektedir” dedi.




GENÇLER

Genç Gümüşhaneliler Platformu Başkanı Yusuf İmamoğlu, “Kalemini Paylaşır Mısın? sloganı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin 2019-YKS Alan Yeterlilik Sınavı’nın gerçekleştirildiği okullarının önlerinde stant kurduklarını ve sınavdan çıkan katılımcıların doğrudan desteği ile 400’e yakın Kurşun Kalem, Silgi ve Kalem Açacağı topladıklarını söyledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap