SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 17.07.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 17.07.2020

17 Temmuz 2020 Cuma - 09:23




Olaylar ve Yaşananlar | 17.07.2020





SAĞIR’A BAŞARILAR

Trabzon Araklı Çukurçayır Mahallesi’nden olan Rize Hemşin Kaymakamı Bayram Sağır Rize Vali Yardımcısı olarak atandı. Sağır yaklaşık 9 yıl İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birliklerinde (İMMİB) görev yaptı. 2014 yılında kaymakamlık sınavını kazanarak, kaymakam adayı olarak göreve başladı. Adaylık süreci içerisinde Turhal Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. 103. Dönem Kaymakamlık Kursunu tamamlayarak 2017-2018 tarihleri arasında Bilecik Pazaryeri'nde görev yapan Kaymakam Sağır, 31/08/2018 tarih ve 2018/157 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Hemşin Kaymakamı olarak atandı. Sağır, evli ve 2 çocuk babasıdır.

BALTA’DAN SONEL’E ZİYARET

Trabzon Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Ordu Valiliğine atanan Vali Tuncay Sonel’i makamında ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” temennilerini iletti, yeni görevinde başarılar diledi. Ordu Valisi Tuncay Sonel ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Muhammet Balta’ya teşekkür etti. Bir dönem Trabzon Of Kaymakamlığı görevinde bulunan Sonel, 1970 yılında Adana'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana'da tamamladı. Adana Erkek Lisesi'nden sonra 1988 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde 1992 yılında lisans, yine aynı fakültenin Kamu Yönetimi Anabilim Dalında 1995 yılında Yüksek Lisansını tamamladı. Sonel, evli ve iki çocuk babasıdır.

ESKİCİOĞLU’NDAN ANLAMLI BAĞIŞ

Gümüşhaneli hayırsever emekli öğretmen Yıldız Eskicioğlu, eğitimci yazar İsmail Hayal’ın son eseri olan “Gümüşhaneli 29 Renk” adlı eserini Gümüşhane'deki tüm okullara hediye etti. Kendi ismini taşıyan Yıldız Eskicioğlu Anaokulu için de önemli katkılarda bulunan Eskicioğlu, kendisinin de yer aldığı “Gümüşhaneli 29 Renk” adlı eserin önemli bir boşluğu doldurduğunu belirterek, bu eserin tüm okullarda bulunması gerektiğini düşündüğünü belirterek eser sahibi Hayal'e teşekkür etti.

Gümüşhaneli eğitimci yazar İsmail Hayal ise “Yazar olarak eserimizin Yıldız Öğretmen gibi değerler tarafından beğenilmesi şahsım adına bir onurdur. Kapakta ve kitapta babasına yer verdiğimiz bazı hemşerilerimizin eseri talep etmemesi karşısında asaletin ne kadar önem arz ettiğini daha iyi anlıyoruz. Bu yüzden değerli öğretmenimiz Yıldız hanıma, kızları Prof. Dr. Belkıs Ünsal Eskicioğlu ve Ayşe Manavgat Eskicioğlu'na en kalbi hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

ÖZKAN GÖREVE BAŞLADI

Trabzon’un Vakfıkebir İşkur Hizmet Merkezi Müdürlüğü görevine atanan Zeynep Özkan görevine başladı. Kamu görevine Çaykara Belediyesi yazı işlerinde başlayan Zeynep Özkan daha sonra Trabzon Liman işletmesinde çalışmaya devam ederek Liman İşletmesinin özelleştirilmesi nedeniyle Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne atandı. Kurumda değişik görevlerde bulunan iktisat mezunu olan Özkan uzunca bir süredir kadın istihdamı ve özel bireylerle ilgili projeler de görev aldı. Özkan, valilik yerel eşitlik komisyonu üyesidir ve yerel eşitlik İstihdam planının hazırlayıcısı ve takipçisidir. Aynı zamanda Trabzon Ticaret Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu üyesi ve Ortahisar Belediyesi kent konseyi kadın meclisi üyeliği görevlerini yürütmektedir. Değişik kadın STK’larda gönüllü çalışmalarda bulunmaktadır. Zeynep Özkan’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

KÜÇÜK’ÜN BABA ACISI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Küçük’ün vefat eden babası Mustafa Küçük Şalpazarı ilçesinin Üzümözü Mahallesi’nde toprağa verildi. 65 yaşında vefat eden 5 çocuk babası Mustafa Küçük çevresinde neşeli biri olarak tanınıyor ve herkesin yardımına koşuyordu. Bir süre önce de eşini kaybeden Mustafa Küçük’ün cenazesine Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız da katıldı. Küçük ailesine başsağlığı merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap