SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 17.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 17.07.2019

17 Temmuz 2019 Çarşamba - 09:25




Olaylar ve Yaşananlar | 17.07.2019





NELER OLUYOR?

Giresun İl Özel İdaresi’nde yönetim değişikliğinin an meselesi olduğu ve yıllardır Özel İdare Genel Sekreteri olarak görev yapan Hüseyin Taşkın’ın görevden alınacağı yönündeki iddialar, sosyal medyada en fazla konuşulan konular arasında yer almaya başladı. Özel İdare yönetiminde değişiklik yapılmasının Ankara’da ele alındığı, konu ile ilgili olarak Milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın, Sabri Öztürk ile İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Şahin ve AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı’nın bir araya geldiği iddia edildi.

ADAM GİBİ HİZMET




MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, belediye başkanlarının para olmadığı gerekçesiyle hizmet yapmadığını eleştirerek, “Belediye Başkanları ‘para yok, borç çok’ diye ağlıyorlar. Hayırdır efendiler! Biri size ‘borç yok mu’ dedi? Siz bu borçları bilmeden mi başkan oldunuz? Ağlamayı bırakın, millete hizmette yarışın. Kadroları keyfi kullanmadan, liyakati esas alın. ‘Yılbaşına kadar bir şey olmaz, beklemek lazım’ demeyin, adam gibi hizmet edin” eleştirisi yaptı.

BAŞARIYA ÖDÜL




Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Evde Sağlık Hizmetleri ve Doğum Hizmetlerinde üstün başarı ve gayret gösteren İl Koordinasyon Merkezi Koordinatör Hekimi Artvin Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sabiye Şahin Keskin ve Birim Sorumlusu Aylin İnce Yılmaz’a koordinasyon merkezi çalışmalarında göstermiş oldukları üstün gayret ve çabalarında dolayı, Yusufeli Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi personellerinden Hülya Dedeoğlu, Yalçın Demirkıran, Arzu Yıkılmaz ve Şenol Zafer Civan’ı ise Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler doğrultusunda çalışılan bölgenin coğrafi şartları, evde sağlık hizmetleri kapsamında hasta ziyaret sayıları da dikkate alınarak “Başarı Belgesi” ile ödüllendirdi. Bİ SUSUN... 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u kaybeden Nihal Olçok’un Twitter mesajında “Bizsiz beni, benden başkası anlamaz.” Yıllarca ‘ANNEEEE’ diye seslenen evlatlarınızın sesi susmadıkça, yalnız yatıp yalnız kalkmadıkça, kimse kimseyi anlamaz. Yani ‘BEN OL DA BİL’ kapısıdır bu kapı. Hayatları devam edenler ‘Bİ SUSUN’ artık. Ben özlem yorgunuyum...” ifadeleri çok anlam ve duygu yüklüydü.

UZLU’DAN BİR ESER DAHA

Fotoğraf sanatçısı ve belgesel yönetmeni Varol Uzlu, Trabzon kadınını ve doğasını konu edinen "Yüreğumun Orta Yeri" albüm kitabı için ilk kez Şalpazarı’nın Doğancı Köyü’nde bir imza günü düzenledi. Uzlu amacının Trabzon kadını ve doğasını en güzel şekilde anlatmak olduğunu belirterek herkesin kitaba herkesin sahip çıkmasını söyledi. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ise Uzlu’ya böyle bir çalışma yaptığı için teşekkür ederek daha çok destek verilmesini istedi.




İŞSİZLİK ALDI BAŞINI GİDİYOR

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 116 bin kişi artarak, 4 milyon 202 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 3,4 puanlık artış ile yüzde 13,0 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı 3,6 puanlık artış ile yüzde 15,0 olarak tahmin edildi. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı 6,3 puanlık artış ile yüzde 23,2 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran 3,5 puanlık artış ile yüzde 13,3 olarak gerçekleşti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap