SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 17.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 17.06.2020

17 Haziran 2020 Çarşamba - 10:45




Olaylar ve Yaşananlar | 17.06.2020





TAŞÇI GÜMÜŞHANE’YE ATANDI

Beş ilin emniyet müdürlerinin atamalarını içeren kararname Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. İstanbul, Adana, Kahramanmaraş, Niğde ve Gümüşhane’nin il emniyet müdürleri değişti. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı, Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci Adana Emniyet Müdürlüğü’ne, Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne, Gümüşhane Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş Niğde Emniyet Müdürlüğü’ne, Polis Başmüfettişi Celal Taşçı Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.

NARKOTİK ŞUBE GÖZ AÇTIRMIYOR

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri arka arkaya başarılı operasyonlara imza atıyor. Trabzon’da uyuşturucu kullanan ve üretenlere göz açtırmıyorlar. Dağ bayır operasyon düzenleyen Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, madde bağımlısı olanları, satanları ve üretenleri enseliyor. Ekiplerin bu başarısı vatandaşların da takdirini kazanıyor.

ÇAMBAŞI YOLU TEHLİKE SAÇIYOR

Ordu’da yıllardır bitirilemeyen Çambaşı yolu tehlikeli olmaya devam ediyor. Keskin ve dar virajlar kazalara davetiye çıkartıyor. Karayollarına ait kamyonun geçen hafta uçuruma yuvarlanması sonucu 2 işçi hayatını kaybetmişti. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, çalışmaların öncelikle tehlikeli bölgelerde bitirileceğini söyledi. Başkan Kaya, “Halkımızın güvenliği ve daha rahat ulaşım için, kamulaştırma ve doğahava şartlarının zorluklarına rağmen yapım çalışmaları devam eden OrduÇambaşı karayolumuzda dar ve virajlı olan tehlikeli bölümlerinde yol yapımına öncelik veriliyor. Kabadüz- Bakacak ve Yokuşdibi-Yokuşbaşı mevkisi arasının hızlı bir şekilde bitirilmesi amacıyla karayollarıyla yapılan istişareler neticesinde öncelik verildi. Arazi sahibi hemşehrilerimizin de destekleri alınarak sorunlu ve tehlikeli alandan en kısa zamanda İnşallah kurtuluyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında hem yol genişleyecek hem de bazı tehlikeler ortadan kalkmış olacak” dedi.

FIRSATÇILAR YİNE İŞ BAŞINDA

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte pandemi sürecinde kepenk indiren esnaf, vatandaşlara fahiş fiyatlarla hizmet sunmamalı. Özellikle bazı kafe ve restoran sahipleri, pandemi sürecini bahane ederek fiyatları uçurmaya başladı. Vatandaşlar bu konuda şikayetlerini dile getirerek fahiş fiyat uygulayan esnafın denetlenmesini istedi. Açıkçası fırsatçılık yaparak fiyatları uçurmak turizme de büyük zarar veriyor. Geçtiğimiz yıllarda özellikle bazı turizm tesislerinin uyguladığı fahiş fiyatlar yüzünden birçok yerli ve yabancı turist bu duruma tepki göstermiş ve şehrimiz için bu konuda çok da iyi şeyler söylememişlerdi. Şimdi de salgın bahanesiyle fiyatları tırmandırmak şehrimizin turizmini baltalamaktan başka bir şey değil. Bu konuda şehrimizin ilgili yetkililerini göreve davet ederek fırsatçılara göz açtırılmamasını talep ediyoruz.

5 İLDE MASKESİZ ÇIKMAK YASAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rize’nin de aralarında yer aldığı 5 ilde daha karar alındığını ve toplam 42 ilde maske takmanın zorunlu olduğunu açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı 42 il şöyle: Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri ve Şanlıurfa.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap