SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 17.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 17.05.2020

17 Mayıs 2020 Pazar - 09:58




Olaylar ve Yaşananlar | 17.05.2020





65 YAŞ ÜSTÜNÜN İZİN SAATLERİ DEĞİŞTİ

İçişleri Bakanlığı, 17 Mayıs Pazar günü hava sıcaklıklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkma saatlerinin 12.00-18.00 olarak değiştiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Meteorolojik verilere göre 17 Mayıs pazar günü hava sıcaklıklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkma saatleri değişti. Yapılan değişiklikle bu kapsamdakiler pazar günü 12.00- 18.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri ile birlikte 17 Mayıs 2020 Pazar günü 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacakları açıklanmıştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile önümüzdeki günlerin meteorolojik verilerinde hava sıcaklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların 12.00-18.00 saatlerinde sokağa çıkmalarına karar verilmiştir" denildi.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU ÖRNEK OLUYOR

Ortahisar Belediyesi’nin Vefa Sosyal Destek Grubu, koronavirüs salgınında ortaya koyduğu üstün çaba ile vatandaşların takdirini kazanıyor. Sokağa çıkma kısıtlaması olan vatandaşların ve ihtiyaçlı ailelerin yardımına koşan ekipler, aynı zamanda sosyal sorumluluk konusunda da örnek oldular. Ekipler, Kızılay’a giderek kan bağışında bulundular. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, ekibini överek “Ortahisar Vefa Sosyal Destek Grubu personellerimizle birlikte kan bağışında bulunduk. Kapı kapı, mahalle mahalle vatandaşlarımızın hizmetinde çalışan kardeşlerimiz gecesinde de insanlığa hayat oldular. Kıymetli kardeşlerime gayretli çalışmalarından ve hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

ÇATALPINAR’A VİRÜS UĞRAMADI

Türkiye’de en uzun ömürlü insanların yaşadığı Gölköy ilçesinde 5 korona vakasının olduğu ortaya çıktı. Ordu’da virüsün olmadığı tek yer ise Çatalpınar. Ordu Sağlık Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre, Ordu’nun ilçelerinde sadece Çatalpınar ilçesinde korona virüs vakasına rastlanmadı. Diğer ilçelerdeki korona virüs vaka sayıları ise şöyle: Altınordu 89, Fatsa 50, Ünye 37, Korgan 31, Perşembe 14, Aybastı 13, Çamaş 10, Gülyalı 7, Kumru 6, Ulubey 6, Gölköy 5, İkizce 5, Kabataş 5, Mesudiye 5, Kabadüz 4, Akkuş 4, Gürgentepe 3 ve Çaybaşı 2.

KALKANDERE’DE DE MASKE ZORUNLU

Koranavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Rize şehir merkezinde uygulamaya başlanacak olan maske takma zorunluluğu kararına Kalkandere ilçesi de katıldı.  İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu aldığı kararda “İlçemiz merkezi, kalabalık alanlarda ve araç içinde birden fazla kişi varsa maske takılması zorunludur; yasağın 16.05.2020 tarihinden itibaren uygulanmasına, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişilerin izin günlerinde kurallara uymak kaydıyla park alanlarında bulunabilmelerine karar verildi” denildi.

DİKKAT YASAĞI DELENLER VAR

Koronavirüs salgınında normalleşme adımları sonucunda 20 yaş altı gençlere ve çocuklara sokağa belirli gün ve saatlerde sokağa çıkma izni verilmişti. Ancak iznin bitmesinin ardından bazı 20 yaş altı gençler ve çocukların yasağı deldiği yönünde Trabzon’da çok sayıda şikayet almaya başladık. Birçok aile, gençlerin ve küçük çocukların yasak olmasına rağmen mahalle aralarında ve sokak aralarında olduğuna dikkat çektiler. Kurallara uyan vatandaşlar, hem çocukların ailelerini hem de yetkilileri uyararak yasağın delinmemesi adına daha duyarlı olmaya davet etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap