SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 17.04.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 17.04.2021

17 Nisan 2021 Cumartesi - 09:15




Olaylar ve Yaşananlar | 17.04.2021





ÇAYKUR’A SİTEM VAR

İstanbul’da çay ekstraktı üreten firma sahibi Ümit Bektaş, bizi arayarak sitemini dile getirdi. Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim’in Kalkandere’de kurulan çay eksrakt işleme tesisi ile ilgili geçen hafta yapmış olduğu “Türkiye’de ilk milli yerli ekstrakt tesisimiz olacak” şeklindeki açıklamalarına itiraz etti.  Uzun zamandan beri bu işi yaptıklarını kaydeden Bektaş “ÇAYKUR bizim müşterimizdi, eski genel müdür İmdat Sütlüoğlu bey bizi ziyaret etmişti, incelemelerde bulunmuştu, daha sonra da bize iş yaptırdılar. Benim anlatmak istediğim biz bu işi 2009 yılından beri yapıyoruz. Çay ekstraktı üretim ve işleme hususunda Türkiye' nin ilk firması olarak, ürünlerimizi uzman bir ekiple, bilimsel çalışmaların ışığında hazırlıyoruz. Eğer ilkse bizim firmamızın ilk olması lazım. Milli ise hepimizin ki zaten millidir” dedi.

HASAP SORULUYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şehitlerimiz emin olsunlar... Bir bir hesap soruluyor, sorulacak! Geçtiğimiz yıl Diyarbakır'da, ağaç kesmeye giderken PKK tarafından katledilen 5 vatandaşımızı ve Kahraman Jandarma'mız Mehmet Çelik'i Şehit eden, biri Turuncu, 2 terörist etkisiz. Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika Üs Bölgesi'ne, hain teröristler tarafından yapılan saldırı sonucu Şehit düşen kahraman evladımıza Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim Şehidimizin makamını âlî eylesin” paylaşımında bulundu.

RİZE DEVLETTE DEĞİŞİKLİĞİ

Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen COVİD-19 salgınının devam etmesi nedeniyle Bakanlık Makamından alınan 14.10.2020 tarihli ve 124526 sayılı alınan Onay çerçevesinde; görev süreleri 14 Nisan 2021 tarihine kadar uzatılan sağlık yöneticilerinin görev sürelerinin dolması üzerine yeni sözleşmeler yapıldı. Buna göre; Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yeniden İl Sağlık Müdürü olarak atandı. Rize Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İdari ve Mali İşler Müdürü Nedim Turanlı Rize Devlet Hastanesinin yeni müdürü olurken, Devlet Hastanesi Müdürü Davut Aksoy ise İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcılığına getirildi.

KUVVETLİ’NİN YORUMU

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli son günlerde gündem olan 128 Milyar Dolar nere gitti tartışmalarına, “128 milyar dolar açıklaması: "36 milyar dolarla altın ithal ettik, geriye kalan ise bankalarda." Peki,bu doları bankalara satarken ihale açtınız mı sorusuna cevap yok. İşin sıkıntılı kısmı tamda burası. Doları bankalara veya başkalarına ihale açmadan hangi fiyattan sattınız?” dedi Kuvvetli, “Pandemide vaka ve ölüm sayılarındaki artış; yaptıkları lebaleb kongrelerinden dolayi AK Parti değil de 84 milyon vatandışımız sorumlu tutulması milletin aklı ile dalga geçmektir. Kongrelerinizle vaka sayısında dünya rekoru kırdınız” değerlendirmesi yaptı.

AKGÜL’E GEÇMİŞ OLSUN

İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Covid-19'dan kaçışım buraya kadarmış. Sonunda bende pozitif oldum. Bir aksilik olmazsa 10 gün boyunca istirahatte olacağım. Tüm hastalarımıza Rabbim'den şifa diliyorum” diyen Akgül’e çok sayıda geçmiş olsun mesajı yağarken, bizde Karadeniz gazetesi olarak kendisine şifa diliyor, kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz. Akgül

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap