SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 17.01.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 17.01.2024

17 Ocak 2024 Çarşamba - 08:16




Olaylar ve Yaşananlar | 17.01.2024





VE YARIN KARAR VERİLİYOR

AK Parti yarın yerel seçimler öncesi açıklanmayan illerin belediye başkan adaylarını açıklayacak .Uzun zamandır adayların açıklanmaması hem aday-adayları üzerinde hem teşkilatlarda hem de vatandaşlarda gerilime yol açmıştı. Trabzon’da ise bu süreçte hemen hemen her gün yeni spekülasyonlar haberler paylaşımlar yapılarak iş  farklı bir mecraya çekilmişti. Doğrusu bu kadar dedikodu kazananı arasında nasıl bir yerel seçim süreci yaşanacak merak ediyoruz .Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu kalacak mı? Gidecek mi? Bahis gibi oldu artık? Gitmesini isteyenlerin ortaya koyduğu somut bir şey yok? Herkes kendi penceresinden bakıyor olaylara? Şehrin çıkarları değil birilerin egosu menfaati öne çıkmış görünüyor?  İftiralar-dedikodular kol geziyor? Bu süreçte hem Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yıpratıldı hem de Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç üzerinden bir yerlere mesaj ve  umut pompalandı. Bakalım bu papatya falının sonu  nasıl bitecek?Ama mutlaka sonuç ne olursa olsun Ak partisinde bundan sonraki süreçte bir hesaplaşma olacaktır.

HER İKİ TARAFİ İDARE EDENLER

Trabzon’da en acı en üzücü şeydir yüz-yüze konuşamamak konuştuğuna imza atamamak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç arasında kalıp oradan aldığını oraya satan buradan aldığını başka tarafa satanlar bu sürecin kazananları olacak mı? Bu iş artık profesyonel  bir karakter sorunu haline gelmiş. Bu köşeden bir kez daha uyaralım çağrımızı yapalım. Zorluoğlu ve Genç eğer yollarına devam ederseler yapmaları gereken ilk iş ekiplerini değiştirmeleri olmalıdır. Özellikle de A Takımlarında görev yapan bazı isimlerle yol ayrımına gelmelidirler. Bir Çoğu bu sürecin dönme dolabı  haline büründüler.bunları açık gözle gözlemleyip seyrettik. Tabiî ki tenzih ettiğimiz isimleri ayrı tutuyoruz, Her iki başkanın yanında sağlam duran bir-kaç kişi dışında dedikodu furyasına hizmet edenleri keşke bu köşeden isim-isim yazabilsek. Kimsenin ekmeği ile oynamamak adına bunu yapmıyoruz ancak bu devran böyle dönmez sadece bunu hatırlatıyoruz, vakti zamanı gelincede bu isimleri bir bir bu köşeden sizlere açıklayacağız.

BEŞİKDÜZÜ BAŞ DÖNDÜRÜYOR!

Bir tarafta küskünler diğer tarafta yeni adaylar başka bir tarafta ise bağımsız aday çıkmayı planlayanlar. Yerel seçimler öncesi Trabzon Beşikdüzü ilçesinde yaşananlar baş döndürüyor. CHP’de mevcut belediye başkanı Ramiz Uzun yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa etti. Cahit Erdem CHP’nin Beşikdüzü Belediye Başkan aday oldu. CHP Ramis Uzun ve diğer aday adayların “küskünler hareketi” başlatmasından endişeli. İktidar cephesinde de durum karışık .AK Parti’den 8 kişi Beşikdüzü Belediye Başkan adayı-adayı olmuştu .Son dakika Cumur ittifakı kapsamında Beşikdüzü MHP’ye verilince AK Parti aday-adayları şaşkınlık ve kırgınlık yaşadı. MHP Beşikdüzü’nde Barış Öztürk’ü aday olarak açıkladı. İYİ Parti henüz sessiz-sedasız. Bağımsız Türkiye Partisi, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi de Beşikdüzü seçimlerinde biz de varız diyor.Zafer Partisi'nin Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı  ise Kadir Uludüz oldu. AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı İsa Kahraman da, “Zor bir seçim olacak ama biz Cumhur İttifak'ının kazanması için gece gündüz çalışacağız. Neticede kararı genel başkanlar vermiştir, onların verdiği karara bizim boynumuz kıldan incedir. Reis ne diyorsa o. Bizim düsturumuz budur" dedi.

BEYKOZ’DA KAFALAR KARIŞTI?

CHP İstanbul’da adaylığını açıklamadığı bir-kaç ilçenin içinde Karadenizlilerin yoğun yaşadığı Beykoz’da var. Beykoz’da yapılan tüm anketler temayüller ve saha çalışmalarında Artvin Arhavili hemşerimiz Tuncay Tolga Özçakmak çıkmasına rağmen  aday açıklamasının bekletilmesi beraberinde tepkilere de yol açıyor. CHP Beykoz Belediye Başkan aday-adayı Tuncay Tolga Özçakmak aday olmayı çoktan hak etmesine rağmen bu bekleyişin nedeni anlaşılmış değil. Hatta iddialara göre aslında Özçakmak ilan edilecekti fakat yeniden bir kamuoyu anket yoklamasına karar verildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Ekrem İmamoğlu’nun  da takdir ettiği genç-üretken-çalışkan ve kısa sürece kendini Beykoz halkına sevdiren taraflı-tarafsız her kesimin beğenisini kazanan Tuncay Tolga Özçakmak’ın CHP tarafından aday gösterilmesi bekleniyor.

ARAKLI SEVDAMIZ BİTMEZ

AK Parti Trabzon’da ilçe belediye başkan adayları önümüzdeki hafta açıklanacak. Adayın kim olacağı merakla beklenen ilçelerin başını Araklı çekiyor. Mevcut başkan Recep Çebi üç döneme takıldığı için yeniden aday gösterilmeyecek. Aday-adayları artasında yol haritası en net ve sahada uzun zamandır sessiz-sedasız hiçbir gelişmeye kulak asamadan çalışan kişi genç iş adamı Çetin Çebi yoluna devam ediyor. AK Parti Araklı Belediye Başkan aday-adayı Çetin Çebi Araklı sevdamız her şeyin önünde gelir diyerek bir-birinden önemli somut ve gerçekçi projelerle Araklı halkının karşısında belediye başkanlığınaen hazır aday olduğunu dile getirdi. Çetin Çebi Araklı’ya yapılacak yatırımlarla iş-aş-ekmek sorunun çözümü noktasında sosyal belediyecilik anlayışını temsil edeceğini ifade etti.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap