SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 16.12.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 16.12.2020

16 Aralık 2020 Çarşamba - 09:22




Olaylar ve Yaşananlar | 16.12.2020





AYDIN’IN DOKA DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın’ın, “Bölgenin sahip olduğu potansiyellerin hayata geçirilebilmesi amacıyla, merkezi Giresun ili olan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 2011 yılında kurulmuş faaliyetlerine 2012 yılının Nisan ayında başlamıştır. Hizmet alanı; Rize, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Samsun ve Trabzon illeri olarak belirlenmiştir. 2016 yılı içerisinde Tokat, 2020 yılı içerisinde Amasya ve Çorum illerimizde DOKAP bölgesine dâhil edilerek, İdare’nin hizmet bölgesi 11 ile çıkarılmıştır. DOKAP; Doğu Karadeniz Projesi’nin (DOKAP) uygulamalarını koordine etmek ve bu kalkınma projelerinin uygulandığı illerdeki yatırımların gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesini sağlayarak bölgenin kalkınmasını hızlandırmayı amaçlamaktadır” dedi.

RECEP ÇEBİ’DEN ÇAĞRI




Trabzon Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, “İSKİ Etüt Proje Şube Müdürümüz Ömer Şahin beye nazik ziyaretleri için teşekkür ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum. Meclis Başkan Vekilimiz Ekrem Reis ve birim müdürlerimizin katılımıyla toplantı gerçekleştirdik. Toplantımız hayırlara vesile olur inşallah” dedi. Çebi, “Yeni haftada salgına karşı en büyük gücümüz olan maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam edelim. Virüse karşı hep birlikte mücadele edelim” çağrısı da yaptı.

HAYAL DÜNYASI




CHP Parti Meclisi Üyesi - Samsun Milletvekili - TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Neslihan Hancıoğlu, “Türkiye'de yoksulluk sorun olmaktan çıkmış. Salgın dize getirilmiş... Ekonomi şaha kalkmış... Yani özetle; iktidarın hayal dünyasında, artık Türkiye’nin gerçekleriyle örtüşen hiçbir unsur kalmamış!” paylaşımında bulundu.

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI

Sokak sağlıklaştırması projesinin KDV dâhil yaklaşık 6 milyon TL’ye ihale edildiğini ve devam ettiğini, bisiklet yolu projesine de başlayacaklarını ifade eden Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “İşe başladık. Bakanımızdan 1,5 milyonu hibe, 1,5 milyonu kredi olmak üzere destek almıştık. Cumhuriyet Caddesi’ni bitirmek için destek istedik. Caddenin eski ve hallerini göstererek 3 milyon daha istedim. Bakanımız kırmadı ve 1,5 milyon hibe, 1,5 milyon kredi olarak gönderdi. Bisiklet yoluyla ilgili 10 kilometrelik hat için 4 milyonluk destek almıştık. Onu sonuçlandırdık ve projemizi tamamladık. İller Bankası da kredimizi onayladı. 2 milyon kredi, 2 milyon hibe. Bu kışın ihalesini yapacağız. Sema Doğan’dan başlayarak Yeni Şehir stadımıza kadar bisiklet yolumuzu tamamlamış olacağız” diye konuştu.




HERŞEY GİRESUN İÇİN

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Sokağa çıkma kısıtlaması olsa da şehrimizin muhtelif yerlerinde alt ve üst yapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yalı Mahallemizde devam eden su yenileme çalışmalarımızı yerinde inceledik. Her şey Giresun'umuz için” dedi.




 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap