SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 16.10.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 16.10.2021

16 Ekim 2021 Cumartesi - 08:23




Olaylar ve Yaşananlar | 16.10.2021





CHP TEŞKİLATI SAHADA

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun teşkilatı saha çalışmalarını son sürat sürdürüyor. Çıtlakkale Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen İl Başkanı Fikri Bilge ve Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş'ın yanı sıra İl Başkan Yardımcısı Onur Konar, İlçe Başkan Yardımcısı Yılmaz Demiral, İl Genel Meclisi Üyesi Türker Salbacak ile Belediye Meclisi Üyesi Fuat Köse halkın sorunlarını dinledi.

Mahalle halkının çözüm bekleyen sorunlarını dile getiren CHP Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, “Çıtlakkale mahallemizde devam eden altyapı problemlerinin derhal çözülmesini istiyoruz. Özellikle yağmur yağdığında mazgalların yetersizliği nedeniyle suyu çekmemesi zemin katlarda oturan vatandaşlar için tehlike oluşturmaktadır” dedi.

SÜRMENDEN GENÇLERE ÇAĞRI

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu’nun eşi Gülderen Mumcu’nun daveti ile Kadın Kolları MKYK üyemiz ve il yönetim kurulu kadın yöneticileri, il kadın kolları yönetimi, ilçe kadın kolları başkanları ile bir araya gelerek dayanışmanın en güzel örneğini sundular. Başkan Sürmen gençlere de bu duyuru sizler için çağrısı yaparak “Yavuz Yiğit’in katılımıyla 23-24 Ekim Tarihinde gerçekleştireceğimiz ‘Münazara ve Hitabet Eğitimine’ 18-25 yaş arası tüm genç kadınlar katılabilir” paylaşımında bulundu.

DANIŞ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

İstanbul Üsküdar Belediye Meclis Üyesi ve Aybastılılar Dernek Başkanı aynı zamanda tarihi Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali ağalarından Celal Danış trafik kazası geçirdi. Haberaybastı.com'un haberine göre, kaza, dün öğleden sonra Aybastı’nın Zaferimilli Mahallesi ile Pelitözü Mahallesi arasındaki Şaryeri mevkiinde meydana geldi. Celal Danış direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun altındaki ağaca daldı. Kahin başında aracı tutan ağaç aracın uçurumdan aşağıya yuvarlanmasını engellediği kazayı Danış, hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza bölgesine gelenler tarafından Aybastı Devlet Hastanesine kaldırılan Danış’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Celal Danış’ın evinde istirahat ettiği belirtildi.

BİR YETKİ DAHA GİTTİ

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Cumhurbaşkanı'nın sigaradan alınan asgari maktu vergi ile otomobillerden alınan özel tüketim vergisini artırma yetkisi genişletildi. Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulunda, kabul edilerek yasalaştı.

Yeni kanunla, sağlığa zararlı tütün mamulleriyle mücadelede etkinliğin artırılması ile otomotiv sektöründe oluşabilecek fiyat dalgalanmalarına uygun vergilemenin sağlanabilmesi, günün sosyal, ekonomik ve mali ihtiyaçlarına göre hızlı ve esnek karar alınabilmesi için Özel Tüketim Vergisi Kanunu ile Cumhurbaşkanı'na tanınan yetki değiştiriliyor.

Kanunda yer verilen II sayılı listedeki mallar için belirlenen oranları ve oranlara esas özel tüketim vergisi matrahlarının alt ve üst sınırları 3 katına ve III sayılı liste B cetvelindeki mallar için asgari maktu vergi 3 katına kadar çıkarılabilecek. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mevcut yetkilerine göre söz konusu kalemlerde vergiyi bir katına kadar artırma yetkisi bulunuyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap