SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 16.09.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 16.09.2021

16 Eylül 2021 Perşembe - 08:53




Olaylar ve Yaşananlar | 16.09.2021





BAYBURT HEYETİNDEN ANKARA’YA ÇIKARMA

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci çalışma ziyareti için bulunduğu Ankara’da Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ile birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Vali Epcim ve Başkan Pekmezci sırasıyla AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük, ardından da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Bayburt’ta gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları ve yapılması planlanan projeler masaya yatırıldı. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Pekmezci, “Bayburt’un ve Bayburtlunun hizmetin en iyisini alması için çalışmalarımızı gece gündüz sürdürüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut ve İller Bankası Genel Müdürümüz Sayın Yusuf Büyük’ü ziyaret ederek gerçekleştirdiğimiz toplantılar oldukça verimli geçti. Kendilerine misafirperverlikleri ve ilgileri için teşekkür ediyorum.  Valimiz, milletvekilimiz ve kurumlarımızla iş birliği içinde Bayburt için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

DEVA PARTİSİ ATAĞA KALKTI

Demokratik ve Atılım (DEVA) Partisi’nden yapılan açıklamada, Rize il başkanlığına atanan Ömer Köroğlu’dan sonra il yönetim kurulu üyeliklerinin artırılması kararı alındığı ifade edildi. Yapılan açıklamada “İl Başkanımız Sayın Ömer Köroğlu'nun DEVA Partisi Rize İl Başkanı olarak atanması üzerine il yönetim kurulu üye sayısının arttırılması kararı alınmış ve bu kapsamda yönetim kurulumuza yeni ve değerli üyeler kazandırılmıştır. Teşkilatlanma çalışmalarımızda önemli bir mesafe kat ettik. Bu süreçten sonra saha çalışmalarına daha çok önem verecek, kongre süreçlerine başlayacak, partimizin genel ve yerel politikalarını, bununla beraber çözüm önerilerimizi Rizeli hemşehrilerimizle buluşturacağız.  Yeni yönetim kurulumuzun ve başkanlık divanımızın tüm hemşehrilerimize, Rize'mize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” denildi.

KESİCİ YETKİ BELGESİNİ ALDI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize’de teşkilatlanma çalışmalarına devam ediyor. BBP Çayeli İlçe Başkanlığına Adem İmdat Kesici atandı. Kesici, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yetki belgesi aldığını duyurdu. Başkan Kesici, açıklamasında, “Bildiğiniz üzere BBP Genel Merkezi’nin tensipleri ve il başkanımızın takdirleriyle BBP Çayeli Kurucu İlçe Başkanı olarak görevlendirilmiştim. Yetki belgemi almış bulunmaktayım. Böylece 20 kişilik kurucular kurulunu oluşturma çalışmalarımızı tamamlamış durumdayız. Ayrıca kamuoyunda yoğun bir tebrik ve teveccühün var olduğunu da tespit etmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle halkımıza en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Bu teveccüh bizlere Cumhur İttifakı içerisinde olarak Türk İslam ülküsü, devletimizin bekası, milli birlik ve beraberliğimizi kaim kılma davasında çok önemli sorumluluklar yüklemiştir” dedi.

ÇAY ALMA SÜRECİ UZAYACAK

Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü tarafından 1 Eylül’de başlayan 3. sürgün alımlarında havaların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle çay alım sürecinin uzatılabileceği belirtiliyor. ÇAYKUR tarafından yapılan açıklamada kampanyanın her yıl 15 Ekim’de kapatıldığını ancak bu sezon kampanyanın uzayabileceği ifade edildi. Açıklamanın devamında şu görüşlere yer verildi: “Üçüncü sürgün için henüz filizlenmeye başlayan çay var. Havaların soğuk ve yağışlı gitmesi çayın büyümesini engelledi. Havaların ısınmasıyla birlikte ürünün olgunluğa ulaşacağını umuyoruz. Bu nedenle 15 Ekim olarak belirlediğimiz kampanyanın kapatılması için ileri bir tarih belirleyeceğiz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap