SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 16.07.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 16.07.2019

16 Temmuz 2019 Salı - 09:16




Olaylar ve Yaşananlar | 16.07.2019





ÜNYE HAZIR

20. Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin çalışmaları tamamlandı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, makamında gazetecilerle yaptığı basın açıklamasında festivalin 19-20-21 Temmuz’da gerçekleşeceğini söyledi, festivale tüm bölge halkını davet etti. Başkan Tavlı, “Ünye geçmişte yaptığı uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali'ni gerçekleştirdiği dönemlerdeki gibi bundan sonra festivalini yazın yapacaktır. 19-20-21 Temmuz 2019 tarihlerinde festivalimizi gerçekleştireceğiz. Belediyecilik sadece altyapı ve üstyapıdan ibaret değil. Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin içerisinde sadece konser icra edilmemektedir. Bunun yanı sıra sportif faaliyetler, güreş, at yarışı yapılmaktadır ve şehrin sanatsal ve kültürel yönlerine destek vermektedir. Bu nedenle, biz de geçmişte hayata geçirilen güzelliği bundan sonra da devam ettireceğiz. Ben tüm hemşerilerimi ve bölge halkını festivalimize davet ediyorum” dedi.

KADINLARIN CESARETİ




Artvin’in Kafkasör Yaylası’nda endemik bitki türlerinin yer aldığı Cerattepe mevkiinde, bakır madeni kurulması için proje geliştirildi. Artvin halkı da tek yaşam alanları olan Cerattepe’de madencilik faaliyetlerine karşı çevre mücadelesi başlattı. Mücadelenin ön saflarında yine kadınlar vardı. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Cerrattepe’de 25 yıldır madencilere karşı yapılan mücadeleden vazgeçmeyerek örnek olmaya devam ediyor. Karahan, şunları aktardı: “Toplumsal ve yaşamsal bir durum çevre mücadelesi ama kadınlar çevre mücadelesinde daha cesaretli. Her şeyden önce yaşam alanlarımızı korumamız lazım. 94 yılından beri Artvin’de mücadele ediyorum. İki çocuğum var ve onların geleceği için bu mücadeleyi bırakamazdım. Benim en temel ilkem onların yaşam alanlarını korumak. Bizler çocuklarımız için iyi mesleği olsun diye çalışmalıyız ama yaşam alanlarını da korumalıyız. Kendinizden, çocuklarınızdan ve yaşamınızdan vazgeçebilirseniz bu mücadeleden vazgeçersiniz. Artık çocuklar bile farkında; ‘başka bir dünya yok’ diyor.”

HAVADAN CEZA




Ordu Emniyet Müdürlüğü, trafik ve kaza yoğunluğu olan yerlerde mevcut denetimlere ilave olarak drone ile havadan da denetim yapıyor. Emniyetin yaptığı uygulamaya herkes destek olurken “Karayolunda icra edilen denetimde 135 araç kontrol edilmiş ve 3 araç sürücüsüne cep telefonu kullanmak, 4 araç sürücüsüne ise emniyet kemeri kullanmamaktan cezai işlem uygulanmıştır” denildi.

ESKİ VEKİL HAYATINI KAYBETTİ

Anavatan Partisi 18. Dönem Giresun Milletvekili Orman Mühendisi Mehmet Ali Karadeniz, bir süreden bu yana tedavi gördüğü Ankara’da 82 yaşında vefat etti. Giresun’un Görele ilçesinden olan Mehmet Ali Karadeniz, Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde Orman İşletme Şefliği, İşletme Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. 1987 yılında ANAP’tan Giresun milletvekili seçilen Karadeniz için bugün TBMM'de cenaze töreni düzenlenecek. Karadeniz, yarın Görele’de toprağa verilecek. Karadeniz’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz.




DUMLUPINAR’A BAŞARILAR

Bayburt’un boksta yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Seyfullah Dumlupınar, Avrupa Boks Konfederasyonu’ndan gurur verici bir davet aldı. Türk Milli Takımı ve Bayburt Boks Takımı'nın antrenörlüğünü üstlenen Dumlupınar, Avrupa Boks Konfederasyonu (EUBC) komisyon üyeliğine seçildi. Dumlupınar’a görevinde başarılar diliyoruz.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap