SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 16.06.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 16.06.2020

16 Haziran 2020 Salı - 09:20




Olaylar ve Yaşananlar | 16.06.2020





AK PARTİLİ TOMAKİN HEDEF BÜYÜTTÜ

AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, 6’ncı olağan ilçe kongrelerinin eylül ile ekim arasında yapılmasını planladıklarını açıkladı. Tomakin, “Yeni döneme Cumhurbaşkanımızın talimatları ile gönül seferberliği ile başlıyoruz. İlk etapta tüm teşkilatlar olarak sahaya ineceğiz. Vatandaşlarımıza hükümetimizin yapmış olduğu icraatları anlatacağız. Seçimden seçime değil, her zaman yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz. Vatandaşlarımızın taleplerini ve dertlerini dinleyeceğiz. Yine bu çalışmalarımızda üye seferberliği başlatacağız. Şu anda Ordu genelinde 107 bin üyemiz var. İlk olarak 18 bin yeni üye yapacağız. Daha sonra 22 bin üye yaparak yıl içerisinde 40 bin yeni üyemizle daha güçlü ve daha çok AK Partili kardeşlerimizle yolumuza güçlenerek devam edeceğiz” dedi.

ŞAHİN’DEN KARAL’A ÖVGÜ

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katılan Hasan Karal’ı övdü. Şahin, yaptığı açıklamada “Rize’den çok büyük siyasetçiler, çok büyük isimler çıktı. Ama bunların tamamı İstanbul’da veya Ankara’da farklı yerlerde siyaset yaparak Rize’ye geldiler ve bu şekilde marka oldu. Oysa Hasan Karal, Rize’de tabandan çıkarak ulusalda marka olmuş bir isim. Dolayısıyla Rize için, Rizeliler için çok daha kıymetli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

EREL’DEN TEPKİ VAR

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı Necip Erel, son günlerde kamuoyunu meşgul eden Çoruh Nehri 2.Etap Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erel, “Dünyada kentlerin tarihi dokusuyla uyumlu uygulanmış birçok proje örneği vardır. Ben yaptım oldu mantığıyla yapmış olduğunuz kanalın basından öğrendiğimiz kadarıyla ikinci etap projesini hazırlıyorsunuz. Birinci projede nehrin doğal güzelliğini bizden uzaklaştırdınız. İkinci projeniz de buna benzemesin. Siz yöneticilerden talebimiz projelerinizi kamuoyunda, uzman ve akademisyenlere tartıştırın, siyasi mantıkla hazırlamayın. Öncelikle ömrünü tamamlamış olan iki köprüyü şehrin tarihi dokusuna uygun şekilde projelendirin. İkinci etap projeniz de birincisi gibi olacaksa dokunmayın nehrimize” dedi.

GÜMÜŞHANE KONFEDERASYONU KURULUYOR

Türkiye’nin neredeyse 81 şehrine yayılan ve buralarda dernekleşen Gümüşhanelilerin oluşturduğu 4 federasyon, Gümüşhane Konfederasyonu’nu (GÜMKON) kurmak için son sürece geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhane Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Vahit Olgun, “Yaklaşık 1,5 yıldır konfederasyon hazırlıklarımız devam ediyor. Amacımız tek güç olarak hemşehrilerimize, Gümüşhanemiz başta olmak üzere ve ülkemize hayırlı hizmetler yapmaktır. Başta federasyon başkanlarımız Sn. Hamdi Aslan, Sn. Süleyman Olgun ve Sn. Op. Dr. Mustafa Seven olmak üzere, katkı sağlayan tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

ÇORUH EDAŞ UYARIYOR

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada vatandaşların kendi başlarına elektrik şebekelerine müdahale edilmemesi gerektiği vurgulanırken şu ifadelere yer verildi: “Yaz mevsiminin gelmesiyle özellikle nüfus yoğunluğunun arttığı köylerde vatandaşların bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde elektrik şebekelerine müdahale etmeleri sonucu elektrik dağıtım hizmetinde zorluklar yaşanmaktadır. Tehlikeli ve yasak olan işlemlerde altı çizilmesi gereken en önemli konu, vatandaşların uzun süreli kesintilere maruz kalmasının yanı sıra can ve mal kayıplarının yaşanmasıdır. Alçak gerilim (AG) ve yüksek gerilim (YG) elektrik şebekelerinde her türlü bakım, onarım ve bağlantı yetkisi sadece Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. teknik ekiplerinde bulunmaktadır. Elektrik arızasına müdahale, enerji kesmeaçma, armatür arızası, armatür takma, habersiz ağaç kesim gibi durumlarda şebeke ve direklere üçüncü şahısların müdahale etmesi tehlikeli ve yasaktır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap