SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 16.05.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 16.05.2020

16 Mayıs 2020 Cumartesi - 09:35




Olaylar ve Yaşananlar | 16.05.2020





KAŞÜSTÜ KARANLIĞA GÖMÜLDÜ

Trabzon’un Yomra ilçesi Kaşüstü Mahallesi’nde dalçıkın yapıldığı alanda vatandaşlar ışıklandırmanın yetersiz olduğundan dert yandı. Birçok vatandaş, Karayollarına çağrıda bulunarak Kaşüstü’nde ışıklandırmanın artırılması gerektiğini söyledi. Vatandaşlar, “Kaşüstü adeta karanlığa gömülmüş durumda. Işıklandırma yok, sokak lambaları yok. Gece geç saatlerde insanları ayırt edebilmek çok zor. Yarın öbür gün bir felaket yaşanmadan yetkililerimizi önlem almaya davet ediyoruz. Kaşüstü’nün etrafında özellikle dalçıkın olduğu alanda sokak lambalarının artırılmasını istiyoruz” sözleriyle sitemlerini dile getirdiler.

TİSKİ’NİN AÇIKLAMASI




Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan TİSK’nin Genel Müdürü Ali Tekataş’a yapılan saldırının ardından yaşananlar ile ilgili olarak kurum bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “11 Mayıs 2020 Pazartesi günü TİSKİ Genel Müdürümüz Sayın Ali Tekataş’a yönelik gerçekleştirilen yumruklu saldırı olayının ardından bazı sosyal medya hesaplarında, yazılı basın ve internet medyasında asılsız iddialar yer almıştır. Söz konusu haber ve yorumlara ilişkin kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hasıl olmuştur. Geçtiğimiz hafta idaremizin yapmış olduğu kurum içi görevlendirme sonucunda toplam 42 personelimizin görev yeri değiştirilmiştir. Bu kişilerden 3’ü memur, 2’si işçi olmak üzere 5 kişi ilçelerde, diğer 37 personelimiz ise merkezdeki değişik birimlerde görevlendirilmiştir. İlçelerden abonelik ve diğer işlemlerle ilgili gelen talepleri ve hizmetleri, en kısa sürede ve yerinde karşılayabilmek ve en basit işlemler için dahi abonelerin ilçelerden Trabzon merkeze gelmelerinin de önüne geçmek için kurumsal yapılanma kapsamında Eylül 2019’da Kanal Katılım Ruhsat Birimi kurulmuştur. Bu kapsamda 5 personelimiz ilçelerimizde görevlendirilmiştir. Yapılan uygulamada; bölgelerdeki teknik personel eksikliğini gidermek, hizmet kalitesini artırmak ve vatandaş memnuniyetini sağlamak amaçlanmıştır...

37 PERSONELDEN BİRİ




Kurumumuz dinamik bir yapıya sahip olup, oldukça geniş bir alanda hizmet vermektedir. Bu kapsamda ihtiyaca göre birimler arası personel hareketlilikleri gerçekleştirilmektedir. Habere konu olan personelimiz de merkezde görev yeri değiştirilen 37 personelden biri olup, Abone İşleri Dairesi Başkanlığının Varlıbaş binasında bulunan biriminde görevlendirilmiştir. Genel müdürümüze yumruklu saldırıda bulunup, ardından bir mağdur edasıyla bazı basın organlarına demeç veren saldırganın iddiaları tamamıyla hayal ürünüdür. Bu iddiaların, kurumumuz aleyhine sürekli mesnetsiz haber yapması ile bilinen malum gazetede yayınlanması ve sanki gerçekmiş gibi sahiplenilmesini de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz...

100 GÜN İZİN

Bahse konu edilen personel, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından toplamda 100 günden fazla izin ve rapor kullanmış olup, bu durum resmi evraklarla da sabittir. Genel müdürlük olarak, yapılan rutin bir görevlendirmenin amacından saptırılarak farklı mecralara çekilme çabasını üzüntüyle karşılıyoruz. Amacımız tüm personelimizi sistemin içerisine çekmek, en verimli şekilde çalışılabilecek ortamı oluşturmak ve halkımıza daha iyi, kaliteli ve hızlı hizmet sunmaktır. Bu bağlamda yeni yönetim anlayışımız gereği kurumumuz yeni hizmet binasına taşınmış olup aynı zamanda personelimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesini de sağlamıştır. Ayrıca personelimizin sosyal ve ekonomik haklarının oldukça iyileştirilmiş olması bunun bir göstergesidir. Bütün bunlar, sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmak amacıyla yeniden yapılandırma ve gerçek manada hizmet üreterek vatandaşımızın taleplerini gerçekleştirme amacına yönelik çalışmalarımızın sonucudur. Dolayısıyla, yaşanan bu çirkin olay sonrası ortaya atılan tüm iddialar gerçek dışı olup, bu iddialara ilişkin yasal haklarımızın saklı olduğunu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”



 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap