SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 16.04.2021

Olaylar ve Yaşananlar | 16.04.2021

16 Nisan 2021 Cuma - 08:50




Olaylar ve Yaşananlar | 16.04.2021





SELİM METİN AK PARTİ’YE Mİ GEÇİYOR?

Rize’nin Derepazarı İlçe Belediye Başkanı Selim Metin, partisi MHP’den istifa etmek için genel merkeze dilekçesini sunmuştu. İddialara göre Metin’in AK Parti’ye geçiş yapacağı belirtiliyor. Metin’in AK Partili yetkililer ile görüşerek, geçişini garantiye aldıktan sonra istifasını verdiği öğrenildi. Cumhur ittifakının tarafları olan MHP ve AK Parti’nin aralarında yapmış olduğu anlaşmaya göre kendi aralarında belediye başkanı geçişlerinin olmaması kuralına da Rize’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi olması münasebetiyle MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin duruma göz yumabileceğinin Metin’e söylendiği iddia edildi. Öte yandan Derepazarı Belediyesi’nde MHP’den seçilerek görevini sürdüren 2 meclis üyesinin de istifa ederek Selim Metin ile birlikte AK Parti’ye geçeceği, böylelikle belediye meclisinde ki çoğunluğun bu şekilde AK Parti’ye geçeceği de istifa öncesinde yapılan planın içerisinde yer aldığı iddia edildi.

ÇOK HASTA VAR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ailesinin sağlık bilgilerini paylaştı. İmamoğlu, “Ben, onlardan ayrıyım şu anda. Biz, yaklaşık 15 gündür tedbirliyiz. Kızımın öğretmeniyle başlayan bir süreç vardı; kızımla başlayan, eşimle devam eden. Ben de 3 günde bir test oldum. Negatif olduğu için zaten cenazeye gittim. Cenazeden bir gün önce de test oldum. Allah’a şükür, ben iyiyim. Demek ki ben iyi tedbir almışım. Şu anda ne yazık ki görüşmüyoruz. Eşim, cenazeye de gelemedi. Çok üzüldü. İyiye gidiyorlar. Hepsi çok iyiler. Kızım zaten çok hızlı atlattı. Hiçbir şey yaşamadı diyebilirim. Kaynağı kızım oldu ama hiçbir şey yaşamadı. Allah şifa versin. Hastaneler dolu. Çok hasta var" diye konuştu. 

BU ÇIĞLIK HEPİMİZİN

Trabzon Tabip Odası’ndan yaşanan salgın ile ilgili çağrı geldi. Yapılan çağrıda şu görüşlere yer verildi, “Eksik, yanlış, tutarsız politikalar, başarısız salgın yönetimi nedeniyle ülkemizde kontrol altına alınamayan COVİD-19 pandemisi üçüncü ve en büyük pikini yapıyor. Günlük vaka sayıları elli bini aştı, can kayıpları gerçek rakamların ancak üçte birini yansıtan resmi rakamlara göre dahi iki yüz elliyi aştı.

Hastanelerimiz COVİD-19 hastalarıyla dolmaya başladı, belki de hastaneler sadece bu hastalara hizmet etmek zorunda kalacak, yoğun bakımlarda yer bulmak zorlaşacak, hasta seçmek zorunda kalacağız. Her gün çaresizlik içinde yeni ölümlere tanıklık etmekten tükeneceğiz. Bu tablodan sadece COVİD-19 hastaları değil, COVİD-19 dışı hastalarımız da mağdur olacak, ertelenemez sağlık sorunları için gereken hizmete ulaşamayacaklar.

Baştan beri yaptıkları gibi hala SALGINı yönetmek yerine ALGIyı yönetmeye çalışıyorlar. Mızrak çuvala sığmayınca da “Maske, Mesafe, Hijyen” tekerlemesiyle suçu vatandaşlara atıyorlar. Kısıtlı tedbirlerin salgına çare olmadığını yaşayarak öğrendik, gerçek tedavi TAM KAPANMAdır.

Yeter! Bin defa yeter! Bu kâbusu hep birlikte durduralım. Çağrımız sadece sağlık örgütlerine ve sağlık çalışanlarına değil. Bütün emek-meslek örgütlerini, bütün sendikaları, bütün siyasi parti ve çevreleri, başta yakınlarını COVİD-19 nedeniyle kaybedenler olmak üzere bütün yurttaşlarımızı çağrımızı sahiplenmeye, sesimize ses katmaya, bu yanlış politikalara itiraz etmeye, bu korkun gidişata dur demeye, yaşam hakkımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Bu çığlık hepimizin!”

AĞAÇ’IN TEPKİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, yardım kolisi dağıtımı sırasında ortaya çıkan görüntülerin pandemi döneminde kabul edilebilecek görüntüler olmadığını söyledi. Gümüşhane’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım kolisi dağıtımı sırasında hiçbir önlem alınmadığını söyleyen Ağaç, ‘’Gümüşhane'de geçtiğimiz günlerde yardım kolileri dağıtımı yapılan yerlerden birinin önü,  Her yer "Lebalep Kuyruk", pandemi falan hak getire. Aşı temin edemeyince; öğretmenler aşılanamadı, hop "uzaktan eğitime" dönüyoruz!  İyi de 3 milyon çocuğun internete erişimi,  bilgisayarı veya tableti yok. Köyler başta olmak üzere pek çok yerde zaten internet yok” dedi

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap