SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 16.03.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 16.03.2024

16 Mart 2024 Cumartesi - 08:00




Olaylar ve Yaşananlar | 16.03.2024





TRABZON’DA SEÇİM HEYECANI YOK!

Nerede o eski ramazanlar der gibi nerede o eski seçimler diyoruz! Vatandaşın artık ne siyasete ne de siyasetçiye güveni kaldı, insanlar aş-iş-ekmek derdinde. Yığınla sorun var. Emekli perişan, evlenmek isteyen çaresiz, işsiz mağdur, öğrenci umutsuz, küçük esnaf şokta. Bu kadar sorun varken vatandaşın gündeminde seçim de yok! Belediye başkan adayları Trabzon’da kimin elini sıkarsa dert dinliyor. Gittikleri yerlerde projelerini  bile anlatamayan adaylar küçük küçük gruplarla selamlaşıp yollarına devam ediyor. Ellerinde elektrik ve su faturalarını iktidar ve muhalefet fark etmeden bütün belediye başkan adaylarına gösteren vatandaşlar ramazan ayında sofralarına et alamamanın derdine düşmüş.

SANDIKTA GEREKEN CEVABI VERECEK

Trabzon’un Türkiye Büyük Millet Meclisindeki en etkin milletvekili İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın oldu. Yavuz Aydın milletvekilliği sürecinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 12 soru önergesi, 14 Meclis araştırma önergesi verirken, Meclis kürsüsünden ve yerinden 30’a yakın konuşma gerçekleştirdi. Yavuz Aydın İYİ Parti’nin Trabzon’daki en önemli gücü. Sessiz sedasız ilerliyor ama güzel işlere imza atıyor. Yavuz Aydın’a yerel seçimleri sorduk. Aydın, vatandaşın bu kadar ağır sorunlar yaşadığı günümüz koşullarında önüne gelen sandıkta yakışan cevabı vereceğini, yoksa daha ağır bedeller ödemeye devam edeceğini belirterek “Türkiye’yi bırakın İYİ’ler yönetsin iyi olalım” dedi.

TSYD SEÇİMLERİ!

Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesi’nin olağan genel kurulunda mevcut başkan Selçuk Kılıç güven oyu alarak yeniden başkan seçildi. Selçuk Başkan ve ekibini kutluyoruz. TGC Başkanı Küçük’ün desteklediği liste ise kaybetti. Gökmen Şahin’in kaybetmesinde Ersen Küçük’ün önemli rol oynadığı konuşulurken, “Aslında bu seçimde Gökmen Şahin değil Ersen Küçük kaybetmiştir” deniyor. Şimdiden söyleyelim. TSYD seçiminin rövanşınında önümüzdeki dönem yapılacak TGC seçimlerinde olacağının da dedikodusu bu günden yapılmaya başlandı bile… Hadi hayırlısı diyeceğiz ama şu da unutulmamalı “Ne ekersen onu biçersin.” Ersen Küçük de mutlaka ileriki zamanda ektiklerini biçecektir.

ÇARŞIBAŞI’NDA İBRE CHP’YE DÖNDÜ!

2019'da Cumhur İttifakı'yla MHP'nin kazandığı Çarşıbaşı ilçesinde 31 Mart’ta seçimin kim kazanacağı noktasında ibre yerinde durmuyor. Cumhur İttifakı ortaklığında yeniden MHP'ye bırakılan ilçede mevcut başkan Mümin Nuhoğlu önce yeniden aday gösterilmişti. Daha sonra tepkiler üzerine değişikliğe gidilmiş, Nuhoğlu'nun yerine bu ismin ablasının eşi olan Ahmet Keleş aday gösterilmişti. MHP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Ahmet  Keleş ismi ilçede hala tartışılıyor. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Karaçengel de ilçede bağımsız aday olunca işin rengi değişti. Yaşanan bu kaos ortamı ve ayrışma CHP’nin Çarşıbaşı Belediye Başkan Adayı Hakan Çoban’a yarayacak gibi gözüküyor. Çoban şu anda avantajlı konuma geldi.

HEM SUÇLU HEM DE PİŞKİN!

Ehliyetsiz kullandığı otomobil ile Artvin Şavşatlı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur ve onu ABD'ye kaçıran annesi Eylem Tok, New York’ta görüntülendi. Fotoğrafları ABD’de yaşayan gazeteci Razi Canikligil paylaştı. Canikligil, paylaşımında, “ABD’ye kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, New York’talar. 57. Sokak ve 6. Avenue köşesinde görülen kaçak anne oğul fotoğrafları çekilirken gülmeleri dikkat çekti” ifadelerini kullandı. Ehliyetsiz kullandığı otomobille Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur ve onu ABD'ye kaçıran annesi Eylem Tok için kırmızı bültenle arama kararı çıkarılmıştı. Artvinli anne-baba günlerdir perişan.

İKİ ACI KAYIP

Trabzon yiğit bir evladını daha kaybetti. Trabzonspor Divan Kurulu Üyesi, Çardak Pide’nin sahibi, Trabzon’un sevilen esnaflarından Akın Bostancı’yı son yolculuğuna uğurladık. Uzun süredir mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybeden Akın Bostan çevresi tarafından çok sevilip sayılan değerli bir esnaftı. Başta Trabzon Uzunsokak esnafı olmak üzere yakın arkadaşları ailesi bu acı günde büyük üzüntü yaşadı. Diğer yandan Trabzon’un 16. dönem milletvekillerinden hukukçu İbrahim Vecdi Aksakal yaşamını yitirdi. İbrahim Vecdi Aksakal’ın cenazesi bugün Of ilçesi Bölümlü köyünde öğlen namazı sonrası aile mezarlığında defnedilecek. Karadeniz Gazetesi olarak hem vekilimiz İbrahim Vecdi Beye hem de kıymetli esnaf dostumuz Akın Bostan’a Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

TRABZON KAÇINCI SIRADA?

Türkiye'nin deprem riskini belirlemeye yönelik önemli bir adım atıldı. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), son teknoloji arazi incelemeleri, hendek çalışmaları, uydu görüntüleri ve hava fotoğraflarının analizi gibi çeşitli yöntemlerle elde edilen verileri birleştirerek Türkiye Diri Fay Haritası'nı güncelledi. Doğu Anadolu Fay Hattı, Türkiye'nin deprem riski en yüksek bölgelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Hatay'dan başlayan ve Erzincan'da Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşen bu fay hattı, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl ve Muş gibi illerden geçerek önemli bir etki alanına sahip. Deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grup iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman olarak belirlendi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap