SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 16.01.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 16.01.2024

16 Ocak 2024 Salı - 08:28




Olaylar ve Yaşananlar | 16.01.2024





RAMAZANDA TAM SAHA PRES!

AK Parti 7 Ocak'ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında 15'i büyükşehir olmak üzere 26 belediye başkan adayını açıklamıştı..  Ankara'da yapılacak 48 ilin aday tanıtım töreninde sadece il belediye başkan adayları açıklanacak. İlçe belediye başkan adayları için çalışmalar ise devam ediyor. İlçe belediye başkan adaylarının da Ocak ayı sonuna kadar açıklanması planlanıyor.Diğer ilçe adaylarının açıklanması ise AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının katılacağı törenlerle açıklanacak. Ardından saha çalışmaları hız kazanacak.Özellikle ramazan ayı da çok iyi değerlendirilecek. İftar ve sahur programları ile seçmenle bir araya gelinecek. AK Parti Trabzon teşkilatları sivil toplum örgütleri dernekler meslek odaları ve hemşeri dernekleri ile yakın zamanda geniş katılımlı toplantılar düzenleyecek.

ADAYLIKTAN ÇEKİLEBİLİR!

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Muhammet Erkan bütün olumsuz şartlara ve yalnız bırakılmasına rağmen seçim çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Gençleri hedef kitlesi olarak belirleyen Erkan kulaklarını bütün spekülasyonlara ve tartışmalara tıkayarak seçim çalışmalarını sürdürüyor .Fakat  özellikle partisinin İl ve İlçe teşkilatının  kendisini yalnız bırakması Genel Merkezden de yeterli desteği alamaması Erkan’ın elini-kolunu bağlıyor. Sabırla ve büyük bir fedakarlıkla seçim çalışmalarını yürüten İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Muhammet Erkan’ın süreç bu şekilde giderse adaylıktan çekilmeyi bile düşündüğü iddia ediliyor.

GEL BİZDEN ADAY OL!

Yeniden aday gösterilmeyen  Artvin’in CHP’li belediye başkanı Demirhan Elçin’in tepkisi dinecek gibi değil. Başkan Elçin hem partisine hem de adaylık sürecinde kendini yalnız bırakan dostlarına kırgın ve kızgın. Bundan sonraki süreçte yol haritasını belirleme noktasında karar aşamasında olan Demirhan Elçin’in 31 Mart yerel seçimlerinde Artvin’de bağımsız aday olma düşüncesi de var. Bu arada Artvin’de aday çıkarıp-çıkarmama konusunda henüz karar vermemiş İYİ Parti Artvin teşkilatlarının Demirhan Elçin’e “Gel bizden aday ol” teklifi götürme hazırlığında olduğu belirtildi.

KAZANMAYA ODAKLANDIK

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi 2014 yerel seçimlerin de ellerinde olan Şalpazarı ve Çarşıbaşı Belediyesini kazanacaklarınıCumur ittifakı kapsamında  ilk kez MHP adayı ile girecekleri Beşikdüzü ilçesinde de aynı başarıyı sağlayacaklarını ifade etti. Cumur ittifakının üç ilçede(Şalpazarı-Çarşıbaşı ve Beşikdüzü) ki birlik ve beraberliğin Trabzon Büyükşehir-Ortahisar ve diğer ilçelerde de aynen devam edeceğini belirten Ayar “Biz işimize bakacağız sahada olacağız ve belediye başkan adaylarımızla uyumlu bir çalışma içinde olarak seçimleri kazanacağız” dedi.

EMEKLİ BEKLEMEYE DEVAM EDECEK!

Çalışma hayatına ilişkin yeni bir düzenleme bu hafta Meclis'e sunulacak. Teklifle işverene Asgari ücret desteği 500 liradan 700 liraya çıkarılacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni yılda önemli ekonomik uygulamaları gündemine alacak. Çalışma hayatıyla ilgili hazırlanan kanun teklifi bu hafta içinde Meclis'e sunulacak.Teklifin en önemli başlığını işverene sağlanacak asgari ücret desteği oluşturacak. SSK ve Bağ-kur emekli aylıklarına iyileştirme yapılmasına ilişkin düzenlemenin de Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde kararlaştırılmasının ardından komisyon sürecinde teklife eklenmesi bekleniyor.

GELECEK TRABZON’DA KİMİ DESTEKLEYECEK?

Yerel seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin aday belirleme süreçleri de hızlanıyor. İktidar ve muhalefet kanadından birçok il ve ilçe belediye başkanlığı düzeyindeki adaylar peş peşe açıklanırken Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığında bulunduğu Gelecek Partisi de adaylarını duyurdu.72 İl ve ilçede adaylarını açıklayan Gelecek Partisi Trabzon’da Büyükşehir-Ortahisar ve diğer ilçelerde CHP ve diğer muhalif partilerin belediye başkan adaylarını desteleyecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap