SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 15.08.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 15.08.2019

15 Ağustos 2019 Perşembe - 09:49




Olaylar ve Yaşananlar | 15.08.2019





RİZELİ KAYMAKAMLAR ATANDI

İçişleri Bakanlığının 8 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete’de yer alan 2019 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi’nde görev yerleri ve görevleri değişen kaymakam ve vali yardımcıları arasında tanıdık güzel isimler de yer aldı. Rizeli kaymakamlardan Bingöl ili Yedisu Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Elazığ ili Kovancılar Kaymakamlığına atanırken, Kaymakam Temel Ayca ise Hakkari ili Çukurca Kaymakamlığından Ankara ili Beypazarı Kaymakamlığına atandı. Rize eski Vali Yardımcılarından ve 2012 yılında Rize’deki görevinden İstanbul Vali Yardımcılığına atanan Konya ili Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk ise Rize eski Valisi Erdoğan Bektaş’ın valilik görevinde bulunduğu Zonguldak’a Vali Yardımcısı olarak atandı.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ




Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yılmaz Can yardımcılarını belirlemede aceleci davranmıyor. Can, çalışma arkadaşlarını seçmede bağımsız hareket edip üniversitenin çıtasını daha yükseğe taşımaya gayret gösterecek isimleri elbette seçecektir. Yönetim katında düzenlemeye gitmeye hazırlandığı söylenen Rektör Can’a şu sıralar isimler dayatması yapılıyor deniliyor. Can’a destek olmak hareket alanının genişlemesine katkı sunma yerine çeşitli isimleri masaya koyup Can’ın alacağı kararlara gölge edilmemesi gerektiği, üniversite camiasında konuşuluyor.

ÇAYKARA’DA ŞENLİK VAR




Çaykara’nın Karaçam Mahallesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Turnalı Yayla Şenliği, 18 Ağustos 2019 Pazar günü yapılacak. Bu yıl 15.’si düzenlenecek Turnalı Şenliklerine bayram dolayısıyla yoğun bir ilginin olacağı tahmin ediliyor. Turnalı Yayla şenliğinde bu sene Onay Şahin, Nuray Aksoy, Cengiz Selimoğlu, Adem Ekiz, Seyfettin Çakıral, Nasrullah Sıvaz, Tuncay Gargar, Nurettin Kahveci, Mustafa Kuvvetli, Erol Akyüz, Dursun Akyüz ve Turan Kamberoğlu sahne alacak.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SU AÇIKLAMASI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi içme suyu üzerinde yaratılan spekülasyonlara karşı hamle yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Kentimizde şebeke sularının temizliği ile ilgili olarak, bazı internet haber siteleri ve sosyal medya hesapları aracılığıyla çeşitli spekülasyonlar yapılmaktadır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşumuz TİSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından, kurumun sorumluluk alanı içerisinde bulunan şebeke sularının tamamı; kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik kontrollere tabi tutulmakta olup, klor kontrolleri de düzenli olarak yapılmaktadır. Şebeke sularımızla ilgili olarak, insan sağlığını tehdit edecek hiçbir husus yoktur. Art niyetli haber ve paylaşımları yayanlar hakkında hukukî süreç başlatılmıştır” görüşlerine yer verildi. Dün telefon açan bir okurumuz, “TİSKİ’nin başına atanan Ali Tekataş’a karşı yıpratma adına parti içerisinde kulisler kaynatanlar mı ararsın, muhalefet olsun diye laf üretenler mi ararsın sıraya girilmiş adeta. Özellikle AK Parti yönetimi içerisinde belediye başkanının atamalarına kapı arkasında muhalefet edenlerin körüklediği bu kampanya bilinmeli ki onların yarın kaybetmesine neden olacaktır. Göreve gelen isme çalışması için zaman tanımak ve görevli olduğu alanda neler yapacağını görmek gerek. TİSKİ Genel Müdürüne karşı olumsuzluklar yaratılmasının altında ilk sırada partili bazı yöneticiler yer almaktadır” şeklinde iddiada bulundu.




OSKEM’DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı OSKEM cankurtaranları, geçtiğimiz hafta Çaka Plajı’nda boğulma tehlikesi geçiren ve ekiplerin sorumluluk alanında olmamasına rağmen kurtarılan genç kızı hastanede ziyaret etti. Aynı aileden 3 kişinin hayatını kurtaran ekiplere teşekkür eden aile üyeleri, “Bir dakika dahi geç kalınsaydı Allah göstermesin yavrularımız elimizden uçmuş olacaklardı. Allah başta devletimizden, Büyükşehir Belediyemizden, ve Belediye Başkanımızdan razı olsun” dedi. 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap